18/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

U centru Prištine proslava zlatne olimpijske medalje Distrije Krasnići

Image by <a href="https://pixabay.com/users/lnlnln-1131094/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4458639">Leonhard Niederwimmer</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4458639">Pixabay</a>

Izvor:
Beta

Olimpijski komitet Kosova (OKK) u saradnji sa Odeljenjem za sport i kulturu opštine Priština organizovao je proslavu osvajanja zlatne olimpijske medalje kosovske džudistkinje Distrije Krasnići.

Obraćajući se velikom broju učesnika proslave, član OKK Musa Seljimi rekao je da posle Majlinde Kelmendi i drugi kosovski sportisti već blistaju.

Kazao je da se od Tokija 2020. očekuju i druge medalje, dok je čestitao svim Albancima na trijumfu Distrije Krasnići.

“Posle Majlinde, blistaju i druge zvezde. Sija zvezda koja je danas svetu dala pravog šampiona. Očekujemo postolje za Majlindu, Noru, Ljorijanu, Ahila, Egzona Šalu, Musu Hajdarija, Donjetu Sadiku i nadamo se da ćemo se za nekoliko dana vratiti sa većim brojem medalja”, rekao je on.

Dodao je da olimpijske vrednosti svetle na Kosovu.

“Naša velika mladost demonstrira da naša država, naše voljeno Kosovo ima zvezde, postoje ljudi velikog srca koji nas dostojanstveno predstavljaju”, kazao je on i zahvalio učesnicima na tako velikom odzivu.

Posle govora i vatrometa proslava je nastavljena izvođenjem pesama popularnih muzičkih grupa sa Kosova.

Distrija Krasnići je juče u Tokiju osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 48 kilograma.

To je posle zlatne medalje Majljinde Keljmendi 2016 godine na Olimpijadi u Riu, druga zlatna medalja kosovskih džudista, sportista sa najviše medalje na svetskim i evropskim prvenstvima.

U ranim jutarnjim satima sutra se na podijum pojavljuje Majljinda Keljmendi nosilac zlatne medalje iz Olimpijade u Riju i svetski prvak u džudou u kategoriji do 52 kilograma.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: