U Srbiju stiže VULKANSKA KIŠA

Meteorolog Ivan Ristić izjavio je nedavno da će dim koji je prouzrokovan erupcijom vulkana na Islandu stići i do Srbije.

Kako je istakao, naše područje biće u posebnom problemu, jer ćemo pri dnu imati smog, a u vazduhu čestice vulkanskog dima.

Vulkan koji je eruptirao na Islandu može napraviti pravi haos na nebu iznad Evrope.

Zbog otrovnih čestica i dima koji se javlja zbog erupcije može doći do obustavljanja i blokade avio-saobraćaja.

U zavisnosti od jačine eksplozije zavisi i gustina dima. Prema rečima pojedinih stručnjaka, dim koji je krenuo sa Islanda, nošen severozapadnim vetrom kreće se ka Poljskoj i Nemačkoj, nakon čega će nastaviti put Rusije.

Ipak, meteorolog Ivan Ristić napominje da će oblaci i kiša, koji su najavljeni za petak na prostoru Balkana, nositi sa sobom vulkanske čestice.

“U petak, 22. decembra mlazna struja povezaće Balkan i Island, oblaci će sadržati pored kiše i snega i vulkanske čestice, ali na to smo već navikli jer smo imali puno naleta peska iz Sahare”, najavio je meteorolog Ivan Ristić na svom fejsbuk profilu.

Vreme do kraja nedelje

Vremenska prognoza do kraja nedelje najavljuje kišu i temperature iznad nule.

U Beogradu danas promenljivo i oblačno. Temperatura će se kretati od 2 do 7 stepeni. U Novom Sadu temperatura će dostići maksimalno 5 podeljak, dok se u Nišu očekuje temperatura najviše do 8 stepeni. U Kragujevcu promenljivo i oblačno sa, takođe, maksimalnom temperaturom do 8 stepeni.

Kiša se očekuje u petak u Beogradu sa minimalnom temperaturom 4 i maksimalnom 7 stepeni. U Novom Sadu isto kiša, temperature najniža 2, najviša 5 stepeni. I u Nišu i Kragujevcu padaće kiša, najviša temperature će biti do 8 stepeni.

I za vikend kiša

I u subotu je moguća kiša u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, dok je za Niš najavljena.

U ovim gradovima temperature će se kretati najniže od 2 do najviše 7 stepeni, u Novom Sadu biće najniža – 5 stepeni tokom dana. Prestanak padavina očekuje se u nedelju.

Meteorolozi najavljuju do kraja decembra blago vreme, sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare