UNS: Ministarstvo kulture za nekoliko dana raspisuje konkurse za sufinansiranje medijskih projekata

Izvor:
Beta, Foto: Logo

Ministarstvo kulture i informisanja završava tehničke pripreme za raspisivanje konkursa za sufinansiranje medijskih projekata i konkursi će biti raspisani za nekoliko dana, potvrdjeno je danas Udruženju novinara Srbije (UNS).

UNS u saopštenju navodi da su iz tog ministarstva kazali da će biti raspisano 10 konkursa, kao i prošle godine, ali i opredeljen isti iznos kao prethodne godine 310 miliona dinara.

“To su konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija; televizije; radio; internet medije i projekte koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosova i Metohije”, navodi UNS.

Dodaju da će biti raspisani i konkursi za medijske sadržaje na jezicima nacionalnih manjina, projekte namenjene osobama sa invaliditetom, pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona, organizovanje i učešće na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i za unapredjivanje profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja.

Ministarstvo od prošle godine raspisuje i konkurs za proizvodnju medijskih sadržaja koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar