Veselin Nikolić Prepošteni i put do uspeha ili konačne propasti

Izvor:
Izvor: Politički.rs, Foto: NSP

Veselin Nikolić, u krugu svojih prijatelja poznatiji kao PREPOŠTENI, još 2019 godine sindikalnim i ličnim bliskostima režimu Nebojše Stefanovića i Dijane Hrkalović obuhvaćen je tadašnjom sistematizacijom pa je sa mesta običnog graničnog policajca prebačen na radno mesto prvog koordinatora načelnika SVJS u Šapcu.

Njegova interesna svera je bila kako spojiti lepo i korisno pa zavladati Nezavisnim sindikatom policije čiji je i do tada bio visoki funkcioner.

Uz pomoć i podršku svojih prijatelja, pre svega političkog uticaja svog komšije, kontraverznog biznismena Dobrosava Marića i kao šlaga na tortu, kroz Vladimira Ilića podrške kabineta ministra Aleksandra Vulina, Nikoliću nije bilo teško da u Nezavisnom sindikatu policije zarad isključivo svog ličnog interesa napravi haos, jer je haos po rečima bliskih saradnika njegovo prirodno stanište i svako ko bi pokušao da mu uskrati tu teritoriju,  spreman je bio da mu priredi pakao od života. Zato je od Nezavisnog sindikata policije napravio brod koji se ljulja, i čim neko pokuša da se popne na taj brod da ga stabilizuje, Nikolić sa svim raspoloživim sredstvima, uključujući kabinet ministra i medije, podigne takav talas da svima pripadne muka, sem Nikoliću naravno jer je on organizacijom upravljao sa pristojne udaljenosti od broda.

Pošto je praktično polupismen čovek, koji kroz policijsku karijeru nije ništa naučio sem lupanja pečata u pasoš, u ulozi vođe se nije baš najbolje snašao. Udarna grupa tkz. odmetnika NSP-a, sastavljena pre svega od ljudi visokog morala i zavidne ljudske vrednosti, posle 6 meseci uspostavljenog totalitarizma, skupila je hrabrost i odlučnost da istog smeni i postavi na smetlište istorije gde mu je odavno i bilo mesto.

I.V.Đ.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare