Vučić: Ubistva kod Mladenovca teroristički napad, monstrumi nikad neće izaći iz zatvora

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je noćašnji napad, kada je 21-godišnji muškarac vatrenim oružjem ubio osam osoba i povredio 14 kod Mladenovca, bio teroristički napad.

“Noćašnji napad je bio teroristički napad, akt u kome su naše Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) imale zadatak da uhapse ili neutrališu teroristu”, rekao je Vučić novinarima u Predsedništvu.

Vučić je nakon drugog masovnog ubistva u Srbiji, koje se dogodilo dva dana nakon što je 13-godišnji učenik OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu ubio osam učenika i jednog radnika obezbeđenja, naveo da je “zlikovac” iz Mladenovca uhapšen, a da “ti monstrumi neće pobeći nigde i neće izaći nikad”.

“Pravde će biti. Ni onaj mali monstrum, ni ovaj malo veći monstrum, po godinama samo. Biće da se mešam u pravosuđe… Ne, nego ćete da ubijate decu, a da se šetate za dva dana”, kazao je Vučić.

Zahvalio se svim jedinicama koje su tokom noći gonili ubicu, kao i taksisti iz Kragujevca koji je “pokazao da je častan čovek, za razliku od nekih koji su znali gde se ubica nalazi, a nisu prijavili”.

“Inače bi bio priveden pravdi ranije. I oni će naravno biti pozvani na odgovornost”, rekao je Vučić.

On je naveo da će tokom dana biti još privođenja u vezi sa tim slučajem, kao i da će privedeni biti svi oni koji su na crnom tržištu davali nelegalno oružje “monstrumu iz Mladenovca”.

Naveo je da je u Srbiji u četvrtak bilo 25 intervencija zbog neodgovornog ponašanja omladine, koja je imitirala “monstruma ubicu”, 13-godišnjeg dečaka koji je ubio osam vršnjaka i pripadnika obezbeđenja, kao i još 20 lažnih prijava.

“Naši policajci i službe ne mogu da stignu da pohapse sve, a za svakog moramo da odgovaramo”, rekao je on i dodao da je danas doneta odluka da se podigne nivo obaveštajne i kontraobaveštajne zaštite Srbije.

Foto: Printscreen RTS

Ocenio je da je važno da se spreči širenje panike i laži i naveo da je jutros lažno prijavljeno da se čovek s automatskom puškom šeta u beogradskom naselju Zvezdara.

“Mi smo poslali ne znam koliko jedinica sa nalogom da ga likvidiraju odmah, u skladu sa zakonima naravno, da mu kažu da spusti oružje, a ne sme da se dozvoli izazivanje opšte opasnosti da ubije nekoga. Prijava je bila lažna”, rekao je Vučić i apelovao na medije da ne objavljuju laži i neproverene vesti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se u naredne dve nedelje povećati prisustvo organa reda na ulicama većih gradova ali i odbacio tvrdnje da je za rešavanje trenutne bezbednosne situacije potrebno proglasiti vanredno stanje.

Na konferenciji za novinare, Vučić je rekao da vanredno stanje nije potrebno jer država ima pravo da deluje u svakoj situaciji u kojoj se pojavi neki terorista koji ugrožava bezbednost građana.

On je, međutim, rekao da će građani na ulicama viđati više pripadnika organa reda u naredne dve nedelje jer su američka istraživanja pokazala da je to period koji je naročito rizičan i u kojem je moguće da se ponove neki veliki incidenti.

“Posle toga se vraćamo normalnom životu, ne zaboravljajući strašne žrtve koje smo podneli”, rekao je on.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare