Braunović za ruske medije: Naše Sveto Trojstvo je očuvanje KiM, pripajanje Republike Srpske Srbiji i jačanje odnosa sa Rusijom

Izvor:
RUSERBIA.COM, Politički.rs, Foto: Ilustracija

IGOR BRAUNOVIĆ: DANAS JE U SRBIJI TEŠKO BITI SRBIN

Predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom Igor Braunović je pravi patriota – želi da sačuva Kosovo i Metohiju, ujedini srpski narod i ojača odnose sa Rusijom. Za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću u Moskvi i generalu Draži Mihailoviću u Beogradu, Braunović je dobio tone kleveta, ali je to, prema njegovim rečima i očekivao, piše RuSerbia.com.

Specijalno za publikaciju O Srbiji na ruskom, Igor Braunović govori o svom hrabrom činu otvaranja muzeja srpskom vojskovođi i svom neuspelom odlasku u Državnu Dumu.

– Igore, recite nam kako ste došli na ideju da otvorite muzej i podignete spomenik generalu Draži Mihailoviću? U izvesnom smislu, ovo je herojski čin – komercijalne nekretnine ste kupili ne radi profita, već radi oživljavanja nacionalnog sećanja…

Članovi pokreta “Naša Drina” su bezrezervno podržali moju ideju da se kupi zgrada na mestu gde je nekada bila kuća Dragoljuba Mihailovića, radi podizanja spomenika i pravljenja spomen-sobe. Naš cilj je bio da ispravimo veliku nepravdu i pozovemo ceo srpski narod na nacionalno pomirenje. Moja ideja je stara više od 10 godina, ali su se, nažalost, tek sada stekli uslovi.

– Zašto ste odlučili da rad ponudite Draganu Radenoviću, vajaru koji je povezan sa Rusijom i koji je napravio spomenik Slobodanu Miloševiću u Moskvi? Ima li ideološkog podteksta ili je u pitanju isključivo Radenovićev profesionalizam?

Razlog je njegov umetnički stil, pre svega, a onda to što se držimo istog odnosa prema bratskoj Rusiji.

– Da li je bilo problema ili pritužbi protivnika Vaše akcije? Znam da je Kurir nešto posle ovoga objavio tekst u kome ste nazvani predstavnikom „drvne mafije”…

Ne mogu reći da ovo nisam očekivao. Nažalost, danas je u Srbiji teško biti Srbin i javno iznositi patriotske stavove. Za javno preduzeće “Srbijašume” radim 12 godina. Rezultati našeg rada su vidljivi, dobit dostiže deset odsto ukupnog prihoda. Ali, kao što vidite, nakon što je spomenik “primećen”, preko noći sam postao mafijaš i počelo je klevetanje mog imena.

Pročitajte još  Nova ukazanja svete Matrone (Matronuške) Moskovske svemoćne

– Inače, planirate li da se kandidujete za poslanika? Na kojoj listi ste kandidat?

Kao i ranije, „Naša Drina” će imati najmanje tri poslanika na listi „Ivica Dačić – premijer Srbije”. Ja ću biti jedan od kandidata.

– Pošto je reč o izborima… recite nam kakvi su vaši politički stavovi?

Očuvanje Kosova i Metohije, pripajanje Republike Srpske Srbiji, jačanje odnosa sa Rusijom. Ovo su naši glavni ciljevi. „Sveto Trojstvo“ „Naše Drine“.

– Kako danas ocenjujete stanje rusko-srpskih odnosa u širem smislu? Znam da si ti kao pravi Srbin pravi rusofil i izražavaš podršku Specijalnoj vojnoj operaciji?

U Narodnoj skupštini sam predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Ruskom Federacijom u kojoj su 103 narodna poslanika. Iskreno, mislim da sad nemamo dovoljno prostora, a ima mnogo toga da se kaže. Samo da napomenem da je 20. novembra trebalo da posetimo Državnu dumu Rusije, ali je veliki deo „vladajuće partije“ zahtevao odlaganje zbog predizborne kampanje, i zbog toga mi je iskreno žao, kazao je Radunović na kraju razgovora.

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BS
BS
21 dani pre

Ma bravo, samo još amerikance da uzme.o pod svoje da nam budu robovi i gde će nam biti kraj.

Dragan
Dragan
20 dani pre

Pa na ovoj slici vam je Kosmet van granica Srbije, a u tekstu se govori o očuvanju KiM…