Kosanović: Policija nam šalje kazne zbog protesta! Treba li da mirno posmatramo kako ruše temelje jedine države koju imamo

Izvor:
Politički.rs, Foto: Pokret Oslobođenje

Vlast pokušava na sve moguće načine da spreči, iako protivzakonito, građane da iskažu svoje nezadovoljstvo, pa to pokušavaju i na ovaj način, besmislenim i izmišljenim kaznama, priča za politički.rs zamenik predsednka Saveta za odbranu i bezbednost pokreta Oslobođenje Miroslav Kosanović Major.

Pokret Oslobođenje

– Kao i širom Srbije, i u Somboru su građani putem društvenih mreža pozvani na protest 4. decembra protiv izgradnje rudnika litijuma, Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji. Ispred Pokreta za bezbedan i slobodan Sombor, lokalnog pokreta koji sarađuje sa narodnim pokretom Oslobođenje, a posle konsultacije sa predsednikom Mlađanom Đorđevićem i ja sam preko grupe na fejsbuku pozvao svoje prijatelje i poznanike na protest, priča Kosanović.

– Protest je održan i prema mojoj slobodnoj proceni na protest u Somboru okupilo se oko 500 građana bez ikakvih obeležja,  što je dobro, jer tako pokazujemo zajedničku borbu i želju za oslobođenjem od ove nakaradne i mafijaške vlasti, priča Kosanović i nastavlja:

– Već 14. decembra sam dobio od Policijske uprave u Somboru prekršajni nalog u kome me obaveštavaju da sam počinio prekršaj iz čl. 333. st.1, tč. 51 Zakona o bezbednosti saobraćaja. Takav nalog je dobilo još mnogo mojih sugrađana, pravih patriota, napominje Kosanović .

– Vlast pokušava na sve moguće načine da spreči, iako protivzakonito, građane da iskažu svoje nezadovoljstvo, pa to pokušavaju i na ovaj način, besmislenim i izmišljenim kaznama. Svaka autokratska i diktatorska vlast se služila nedemokratskim merama i radnjama, ali ova prednjači ispred svih. Oterali sun nam mladost u rasejanje, pa kako da mirno sedimo kući  i posmatramo kako nam se ruše temelji jedine države koju imamo, naše prelepe Srbije, priča u jednom dahu Milorad Kosanović.

Kosanović potom ističe:

– Ja moram dati primer svojim delovanjem, moram biti u prvim redovima,  pogotovo zato što sam penzionisano službeno lice. Zato pozivam moje kolege iz  vojske, policije i sužbi bezbednosti da dignu svoj glas: MI MORAMO DA REAGUJEMO jer je političko i mafijaško orgijanje doživelo svoj vrhunac.

 – Srpska napredna stranka, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, je uništila sve prave vrednosti na kojima počiva naše društvo. Najočigledniji primer su vojska, policija, službe bezbednosti, tužilaštvo, sudstvo… Narod gubi veru u vlastitu državu. Zato moramo svim oblicima mirne građanske neposlušnosti pružiti otpor diktatorskom režimu i Srbiju vratiti narodu, u slavu naših predaka, zaključuje Kosanović.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare