Kovačević: Srbija je ekonomski obolela država, uvoz je naš “kancer”!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Nova D2SP

Predsednik stranke Nova – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević, gostovao je na televiziji Balkan u emisiji “Balkanska reč”. Tema emisije je bila aktuelna politička situacija u zemlji i svetu, sa posebnim osvrtom na ekonomiju.

Još od kraja Drugog svetskog rata u Srbiji je politika pogrešno postavljena i nije onda čudo da nam se sve ovo dešava. Mi stalno imamo osećaj da nam se čini nepravda, a u stvari ne shvatamo kako svet funkcioniše. Sve loše što se dešava je posledica manjka ekonomskog integriteta, neshvatanja njegovog značaja, kao i vođenja politike od strane neostvarenih ljudi, kazao je Kovačević.

– U politici nemaju šta da traže “gologuzani”, zato je i stranka Nova D2SP tu da dokaže da samo ostvareni ljudi u svojoj profesiji mogu da doprinesu boljitku države i naroda.  Ne možete očekivati od onog ko ništa nije postigao u svom životu za sebe, a hoće da se bavi politikom, da učini nešto i za vas. I to treba da bude novinarsko pitanje današnjim političarima: “Šta ste vi postigli do sada u svom životu, pa nam se nudite?

Potom je predsednik Nova D2SP pojasnio važnost ekonomskog integriteta i ekonomskog patriotizma.

– Mi uvek imamo osećaj da je tuđe bolje nego naše. Ja ne kažem da je to u ne malo situacija tako, ali nikada to “naše” neće biti bolje ako a priori poklanjamo poverenje nekim tuđim proizvodima, tuđim dobrima, tuđoj industriji. Moramo neko vreme čak i da se žrtvujemo radi podizanja nekih srpskih proizvoda.  Mi smo ekonomski obolelo društvo jer nam više od 50 posto budžeta puni od naplaćenih carina i akciza na granici. To znači da smo mi duboko zavisni od uvoza a uvoz je u ekonomiji “kancer”. Izvoz je vitalnost a mi tu vitalnost kao država i privreda nemamo.

Srbija je mala zemlja i ako mi jedino tržište koje imamo damo tuđinima, mi onda ne radimo smislene stvari a skoro svi međunarodni ekonomski  sporazumi od posle rata do danas su rađeni na štetu Srbije. Da ne budem pogrešno protumačen, nemam ja ništa protiv saradnje sa Zapadom, ceo moj život sam zapravo na Zapadu i biznis moje porodice je većinom okrenut ka Zapadu, ali moj pogled šta trebamo da uradimo je drugačiji od pogleda ostalih političara. Moj pogled je uslovljen mojim životom. Ono što sam uradio za sebe i za svoju porodicu u svom životu, smatram da je moguće da uradim i za Srbiju.

Ne propustite da pogledate celu jako otrežnjujuću emisiju, tokom koje su otvarena mnoga pitanja i na koje je Vladimir Kovačević dao konkretne i prave odgovore.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare