Lista najizdržljivijih: Ovi automobili mogu da pređu najviše kilometara

Stranica iseecars.com nedavno je sprovela istraživanje kojim je obuhvatila 2 miliona automobila, kamiona i terenska vozila sa ciljem da izdvoji ona koja bi mogla da se pokažu kao najizdržljivija na putevima, prenosi n1info.rs.

Ishod istraživanja je sledeći…

Dominacija Toyote: Vozila marke Toyota su najbolji izbor za dugotrajne automobile, sa 6 od top 10 i 10 od top 20 mesta na listi. Zanimljivo je napomenuti da nijedan od najboljih automobila nije model marke Lexus.

Terenska vozila i kamioni: Veliki SUV-ovi i kamioni obično traju najduže, čineći polovinu liste top 20. Ova vozila su generalno velika, teška i izdržljiva.

Top tri
Image by Johnny_px from Pixabay

Tri najbolja vozila s najvećim potencijalom za dugotrajnost su:

Toyota Sequoia: 296.509 milja (oko 477.000 kilometara)

Toyota Land Cruiser: 280.236 milja (oko 451.000 kilometara)

Chevrolet Suburban: 265.732 milja (oko 427.000 kilometara)

Istraživanje takođe uključuje podatke o nekoliko drugih vozila koja su takođe sposobna za dug život na putevima. Među njima su sedani poput Toyota PriusToyota Avalon i Toyota Camry Hybrid, koji nude izuzetnu ekonomičnost goriva.

Takođe je istraženo i trajanje kamiona i minivanova, pri čemu se Toyota TundraHonda Ridgeline i Toyota Tacoma ističu kao top tri kamiona. Među minivanovima, najdugotrajniji su Toyota SiennaHonda OdysseyDodge Grand Caravan i Kia Sedona.

Važno je napomenuti da ovi podaci ne garantuju da će svako vozilo dostići ove kilometraže, ali sugerišu da imaju potencijal za to ako se redovno održavaju i o njima se brine.

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare