“Naša Drina” u Višegradu: Da Drina ne bude granica, već stub i kičma srpskog naroda

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen Instagram/Naša Drina

Večeras se u Višegradu održao, u organizaciji udruženja Naša Drina, veličanstveni skup Srba iz Republike Srpske i Srbije pod sloganom “Sve za Srbiju, Republiku Srpsku ni za šta”, sa koga je predsednik “Naše Drine”  poslao jasnu poruku: “da Drina više ne bude granica, već stub i kičma srpskog naroda“.

Prethodno je danas Igor Braunović sa saradnicima obišao manastir Svetog oca Nikolaja u Draževini, u Republici Srpskoj, gde je sa radošću dočekan od naroda i igumana manastira Karno, oca Luke.

Usledio je i srdačan susret sa proslavljenim borcima i junacima Vojske Republike Srpske, a zatim održan pomen pored spomenika đenerala Draže Mihailovića, koji se nalazi u dvorištu manastira.

Potom je lider Naše Drine, sa saradnicima, nastavio obilazak Republike Srpske, da bi uveče stigao u Višegrad gde je burnim aplauzom i ovacijama dočekan u sali Opštine Višegrad, na bratskom okupljanju.

Posle intoniranja himni Republike Srbije i Republike Srpske, Braunović se obratio srpskom narodu.

Foto: Printscreen Instagram/Naša Drina

“Jedino što vas molim je, kada vam sledeći put dođem u goste, da ne ustajemo na dve himne”, kazao je Braunović na početku govora .

“Svi mi vrlo dobro znamo šta je Višegrad. Višegrad je više od grada, Višegrad je više od istorije, više od kulture. Višegrad je više od proze, više od poezije. Višegrad je nešto od čega je jedino viša vaša ljubav prema Srbiji”, nastavio je.

“Moramo brisati granice između nas, jer svi imaju pravo da žive u jednoj državi, i svi se bore da, ako malo mogu, uzmu i od druge., Jedino mi moramo da ćutimo i da se povlačimo. E pa nećemo više! Drina mora biti stub i kičma srpskog naroda i bedem odbrane srpstva, i mora da ova naša kičma, da ova naša Drina, a nismo slučajno tako naše udruženje nazvali, konačno postane kičma srpskoga bića” naglasio je Braunović.

Lider Naše Drine je potom opomenuo i poručio na koga srpski narod treba da računa i kome da veruje:

“Ovo vreme od nas zahteva da gledamo malo dalje, malo više u budućnost a malo manje u svoje lične interese i političke interese svojih stranaka. Svako može bolje, svako može drugačije, svako može naprednije i pametnije, ali ja želim, sa ovoga mesta, da pošaljem bezrezervnu svoju ličnu podršku, i podršku Naše Drine, predsedniku Miloradu Dodiku. Znam koliko je on dosledan i siguran sam da bi on sve dao za Republiku Srpsku. A još više sam siguran da, ako se on bude pitao a pitaće se, ja više neću ustajati na dve himne”, završio je svoje obraćanje Braunović pozdravljen gromoglasnim aplauzom i uzvicima odobravanja i podrške.

Na kraju skupa je intonirana državna himna Rusije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nasa Drina (@nasa__drina)

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare