Dobri vojnik Švejk NATO regrut otkačiće i Boga oca i majku Mariju, samo da ostane u fabrici proizvodnje kofera

Izvor:
Politički.rs, Foto: Wikipedia, Printscreen

Dobri vojnik Švejk NATO regrut

Službeni glasnik RS broj 101 od 8. decembra 2015. objavio je dokument Narodne skupštine Republike Srbije pod nazivom „Strategija razvoja energetike Republike Srbije do 2025. godine sa projekcijama do 2030. godine“. PDF dokument od približno pedesetak strana samo jedan jedini put eksplicitno pominje reč „difersifikacija“ i to na sredini dokumenta, u drugom pasusu tačke 4.4.1.

Piše prof. Davor Kalajžić

4. septembra 2020. Aleksandar Vučić je u Vašingtonu, na hoklici, bez Ustavnih i zakonskih ovlašćenja, van svake državne strategije i politike, arbitrarno i jednostrano, suprotno gore navedenom dokumentu, potpisao izdajnički dokument koji u tačci 8. navodi: „obe strane će promeniti svoje snabdevače energijom“. Naravno, odnosi se na Republiku Srbiju i tzv. „Kosovo*“, a zapravo glavni cilj je da se Srbija „otkači“, odnosno otuđi od Rusije i postane pudlica koja veselo kaska ispred NATO kancelarije. Takođe, Aleksandar Vučić se obavezao da će se: „Srbija (Beograd) saglasiti sa jednogodišnjim moratorijum na svoju kampanju otpriznavanja i odustaće od formalnih ili neformalnih zahteva drugoj naciji ili međunarodnoj organizaciji da ne prizna Kosovo (Prištinu) kao nezavisnu državu“.

Foto: Twitter

Dobri vojnik Švejk je iskoristio sadašnji ruski obračun sa NATO nacistima da razvuče gusle po srpsko-ruskom sentimentu, pa je tako uspeo da ubere još nekoliko procenata na proteklim izborima, čime je zamaskirao trend pada i rasula svoje partije i glasača, a sebi je u glavu dodatno utuvio da će opet biti premijer. Međutim, „diversifikatorima“ se nikako nije dopala ideja da bilo kakvi, pa makar i lažni, rusofilski element bude deo buduće „vlade“ Srbije, pa su čučavcu sa hoklice jasno predočili da za Dačića nema mesta u novoj Vladi. Ini je potom zaigrao na beogradsku kartu i izbacio „adut“ kojim povezuje formiranje beogradske većine sa svojim učešćem u Vladi.

Tu su ga sa kanabeta minirali Vučić i Đilas i time izbili „adut“ iz Dačićevih ruku. Pritisnut dvema hoklicama na kojima je sedeo, Vučić se iznenada priseti Ustava i zakona, pa je nagovestio da se neće baviti mandatarom sve dok zvanično ne otpočne novi mandat.

To je uspaničilo Dačića koji se odmah odrekao ruskog balasta, te je brže-bolje uz pomoć ambasada SAD i Izraela organizovao konferenciju „Srpsko-američki odnosi – Strategija energetske diverzifikacije“, gde je pokušao da se do kraja opere od Rusije, svečano izjavivši: „računam sa partnerskim i konstruktivnim pristupom Sjedinjenih Država i njenih institucija i kompanija, a što se tiče Srbije, naša spremnost i otvorenost je u tom smislu nesumnjiva“.

Foto: beogradski.rs

Drznuo se odlazeći Dačić da sa svojih par procenata govori u ime Srbije i protiv Rusije i to u post-izbornom limbu u kom ni odlazeći predsednik skupštine ni Vlada u tehničkom mandatu, nemaju ovlašćenja da vuku poteze i donose odluke kojima se ruše prethodne skupštinske odluke i strategije.

Dačić je sazvao Zoranu Mihajlović, Vladimira Marinkovića, Hila i Vilana, američko-izraelske gaulajtere, kojima bi brzo da se prikači i tako na mala vrata ponovo postane moralno-politički podoban i rusofilski opran.

Njegovi prekonoćni prebezi nisu nikakva novost. Otkačio je Slobu, Vučelu i nesuđenog gradonačelnika Vučića i Bananu, pa što ne bi i Rusiju. Otkačiće on i Boga oca i majku Mariju, samo da ostane u fabrici proizvodnje kofera. Iako je sve vreme namigivao Đilasu i time bockao Vučića, izvisio je, jer Vučić i Đilas imaju istog gazdu, a Dačiću je još uvek teško da izgovori – živeo NATO, živela američka demokratija, živela EU, živele Nemačka i Britanija, a kad bude prelomio jezik, biće kasno za regrutovanje.

Prof. Davor Kalajžić

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare