Dosmanijsko filtrirano zlo, mitrovački Nedim efendija i izlečenje od života Miloša Karolića

Dosmanijsko filtrirano zlo, mitrovački Nedim efendija i izlečenje od života Miloša Karolića

Danko B. Marin: SHIT FLOATS

,,Zaboravio sam jutros pesmu jednu ja“ – početak je ,,Možda spava“ predivne Disove pesme. U mom slučaju je trenutni spas ironijskim otklonom od banalnosti politike u koju ulazim(o).

Dosmanijsko filtrirano zlo, mitrovački Nedim efendija i izlečenje od života Miloša Karolića
Piše: Danko B. Marin

Zaboravio sam sedmu partiju jednog politikantskog aparatčika ja: JeBG-a!

Zaboravio i opet sam zaboravio i opet – podsetio me novinar u mom nabrajanju ali ne vredi, zaboravljam. Grešan sam, nesavršen, priznajem i vidim zašto nisam deo vladajuće elite…

Evo, čitaoci su svedoci moje poštene drugarske golootočke samokritike. Iskreno, uživam kad me neko ,,pobedi“ u ovim igrama.

Nabrajao sam po šest partija u matematičkoj igri unije, preseka skupova aktuelnog sveekspertskog bivšeg Đilasovog ljubimca Branislava Nedimovića ministra SNSendvičarske poljoprivrede, zatim ljutog O’Đilinog opozicionara Borka Stefanovića, te neizbežne žmirave tetkanije Maje Gojković i zveknuo me insajder da se još nisam od šoka oporavio.

Dosmanijsko filtrirano zlo, mitrovački Nedim efendija i izlečenje od života Miloša Karolića
Ilustracija, Foto: Printrscreen, Agencije

Iskusan je bre, naš Nedim-efendija! U 20 partija da je bio, bio bi još iskusniji, frajeroviću da nisi ljubomoran na uspeh? No, šokirah i ja društvance. Zveknuh na sto adut – ne iz rukava lažnjak, nego NAŠ STARI I NEZABORAVLJENI…

Nije lepo pominjati kostur u bašti u danima uspona nekog favorizovanog politikanta

,,Nemoj o tome Meklaude, pusti sad to čoveče“- znaju da govorim o njima, nama!

Radi se o njihovom svojevremenom prenapadnom javnom čuđenju, teškoj uvlakačini, lažnoj zabrinutosti za život ondašnjeg gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića.

Nedodirljivi lokalac Nedim-efendija bio je ugrožen blesavštinom od blesavog ali benignog starca.

Očajni dekoša firerčiću iz našeg malog sokaka je poslao neko pismo i stvorila se oluja u opštinskoj žabokrečeni potpomognuta duvanjem (kurtona) medija našeg malog mista. Pridružio se i veleuvaženi ,,Blic“ tekstom sa slikom ugroženika.

Svi se znamo kao zle pare. Po delu znam ko je sad ,,opozicionar“ kripto saradnik vlastodržaca.

Ne zbog korona distanciranja, ostvarilo se ,,budi sam na ulici“ – momentalno se nađoh u boljem društvu: SAM!

Nije lepo pominjati kostur u bašti u danima uspona nekog favorizovanog politikanta. Slušanje o baštenskom kosturu može ugroziti šanse za grebanje, za mogući lični uspon na viši položaj od žabljeg kreketanja na lokalnom lokvanju. Zašto da se kasnije i o tebe udvorički ne grebare podguzice? A ti nadut sa lokvanja lokalne žabokrečine uskočio ne u fotelju, nego HOTELJU da vređaš žabokrečanu lokalnih kreketavaca!

Lukavo se osmehnuše i pobeže ekipica od pozivanja na principe, zbog mogućnosti da glava bude pametnija od guzice usled etike. Mali je ovo grad, ma i carski kad je bio ako su trtoši bili u kondiciji nije im majka sirmijska Rimljanka zaplakala.

Kreće moj ,,zločinački“ arbajt u Kafkinom ,,Procesu“ bez procesa – čista uvreda provincijske podmuklosti!

Po nekom kumstvu po babine linije M. K. i ja se oslovljavasmo ,,kume“ – on ,,čudan“ godinama je sam samcat pokušavao od komunista da vrati otetu dedovinu što ga je najverovatnije psihički uzdrmalo. Njegova rođena sestra bila je doktorka epidemiološkinja, rođeni brat prof. dr arhitekture odlazi u SAD…

K. je bio pravnik, radio je u socijalnom preko puta SO Sremska Mitrovica. Službenik K. da je bio zaista teroristički opasan bi od komunarstvujušćih vladara bio poslan na specijalistički pregled, procesuiran i smešten u odgovarajuću ustanovu.

Posle 5. oktobra ,,pada crvena banda“ dolazi vreme da se ispune obećanja demokratsvujušćih oslobodilaca sada vlastodržaca. Sunce na kraju tunela čak traži da se organizuju razni Jerneji i potraže svoje pravice. I krenuše Jerneji organizovano ka svetlećim DOSmanijacima, na ture zajebavanja od iskompleksiranog novofoteljaškog ološa.

Bio sam i ja Jernej insajder, svedok bežanja u klozete funkcionera kad im se dođe do fotelje.

JBG-ejšn trebali smo provaljivati u klozete i povući vodu da fecesi brže odu ali ,,humanost“ i prema govnima nije imala alternativu u novom dobu.

Sretao sam u Jernejevom kolektivu nekoliko puta M.K. uvek pristojnog s gomilom papira. Bez ikakve agresije podnosio je poniženja DOS uličara prekomandovanih u birokratski EU kadar.

U suštini mi smo bili nebitna mala grupa marginalaca, cilj lažnih oslobodilaca su bili proizvodni radnici i njihove ili društvenosvojinske fabrike.

Pod lažurom ,,privatizacije“ kreće uništavanje potentnosti stanovništva i države. Mora se razoriti i trag ozbiljne proizvodnje zbog moguće ekonomske konkurencije. Kupuju se fabrike da ne bi radile, demontiraju rezanjem u staro gvožđe, vrši se deindustrijalizacija uz laprdanje lupeža koji kolju državnog vola zbog privatne šnicle u svom tiganju.

Brabonjaju kurtoni EUforično o privatizaciji i kad prodaju uspešnu šećeranu ne za pakovnje prezervativa nego za jedan kurton iz pakovanja.

Klanja se slobodnoj tržišnoj konkurenciji u koju ulazimo pucajući sebi u svoje ruke i noge, a amoralni mediji nam precizno tuku gebelsovske rafale u glavu!

Crkva nije bila problem dok kulturu upucavaju u hodu.

,,Ukras“ iz Nemačke, švapska đinđuva (još iz vremena kad je ministar unutrašnjih poslova SRN bio Genšer) neki moron-filozof Đinđić sa degenskim lažiekonomistom Dinkićem i potuljencem Đelićem kom je mikser najvećom brzinom odavno promešao nešto što se kod drugih zove mozak lupaju porez od 20% na knjige. Sve potpisuje dežurni gluPac Branislav Lečić smehotresni ministar (ne)kulture.

Od slobode i raznih sloboda ništa, dobijamo klasičnu meku okupaciju garniranu kompradorskim elitama.

Lustracija izglasana u Narodnoj skupštini Srbije 2003. je izigrana, istekao joj je rok 2013.godine. Dragoceni kadrovi filtriranog zla su se morali sačuvati i čopor vukova je pobedio armije ovaca.

Ja Jernej ,,na kraju“ dobih pismo od predsednika Pokrajinske komore Vojvodine potpisano starim komunističkim drugom O’Lošem, sad neoliberalnim EU gospodinom.

Umišljeni moj EU egzekutor bio je Ratko Filipović đubre meni poznato lično, kabinetski pacov kom se samo pacovski rep video dok se krpio DOSmanijacima zbog pokrivanja kriminalnih delatnosti. Prethodno sam kojekude plaćao razne kenjarije-kafkijanarije zbog traženja Radovanove zemlje od privatizatora.

Jadni službeni K. je isto poznavao na sve spremni podmukli kadar Sremske Mitrovice obzirom da je radio preko puta SO S. Mitrovice.

Rešavajući problem u lokalu službenik K. je usmerio pogled na sličan pacovsko birokratski element i poslao mu pismo.

Digla se medijska prašina, intezivno su proradile pljuvačne zmijski otrovne podaničke žlezde lokalnih ,,novinara“ i medija. U blickrig se uključio i ,,Blic“ podužim tekstom i slikom od izlapelog starca teško ugroženog nemoćnika Nedim-efendije. Stavljeno je i (u suštini komično) preteće pismo penzionisanog službenika K. službeniku Branislavu Nedimoviću. ,,Blic“ obaveštava 6. maja 2010.g. u tekstu ,,Gradonačelniku pretio smrću“ da se može odahnuti, da je uhapšen sedamdesetogodišnji ,,Milan Karolić“ – deda vrlo opasan po naše društvo i nezaštićenu jutarnju kapljicu rose na latici foteljinog cveta Nedim-efendiju.

Dosmanijsko filtrirano zlo, mitrovački Nedim efendija i izlečenje od života Miloša Karolića

Novinarka Narcisa Božić brani nas i narcisoidnog foteljaša Branislava Nedimovića od ekstremne opasnosti. Dedino ime nije pravilno napisano, kasnije je navedeno pravo ime. Uhapšeni deka se zvao Miloš.

Pišem ,,se zvao“ jer je nestao posle hapšenja, smešten je nasilno na ,,lečenje“ gde je izlečen od života.

Specijalci starca hapse spektakularnom akcijom. Preskaču kapiju seoske kuće, odvode starca na ,,lečenje“ i nakon višegodišnjeg ,,lečenja“ Miloš biva izlečen od života.

Bravo i lekari! Penzionisani službenik K. izlazi mrtav, smrt ga leči od bolesnog sistema.

,,Miloš je bio poznat po beskrajnim dugim razgovorima upravo o temi povratka imovine, što ga je očigledno godinama mučilo“ – Narcisa se profesionalno ograđuje.

Sićuravi dekica nije bio beskućnik. Nije imao nameru da se useli u kancelariju gradonačelnika. Narcisa navodi da dekoša udovac živi sam na salašu, da ima seosku kuću ali uz spin ,,mada je i u Martincima posedovao kuću“ – da preciziram imao je dve kuće, jednu do druge! Službenik K. prodao je gradske nekretnine zbog seoskih idiličnih trenutaka… A deda udovac da živi sam? Hej, nema harem?

Zaboravio sam jutros jednu Nedim-efendijinu partiju ja, druge nezaboravljene su bile nabrajane u mojim pređašnjim tekstovima o stranačkoj šizofreniji tog aplaudirajućeg polit cirkuzanerskog tuljana.

Birokratska amorfna zombi masa iz političke GMOvljive laboratorije bi Srbenda – zagriženi ljuti protivnik EU integracija. Bio je ekskluzivistički konzervativac Voje Koštunice, što mu nije smetalo da se pajta sa Pajtićem, slizava sa Đilasom kao fanatik univerzalističke političke dokrtine koji u okviru nje miri nepomirljivi marksizam sa liberalizmom.

Trenutno se idealno tuljančić cirkusira u SNS gde se dnevno menjaju strateška ubeđenja, spremaju ga za budućeg predsednika neke podguzatoske fasade od vlade.

Mesija Vučić se zagonetno smeška, ne smeta mu što poljoprivredni stručnjaci nisu zadovoljni radom tog mutavog diletanta, a postoji i zločin prema poljoprivrednom zemljištu ministra poljoprivrede.

Dosmanijsko filtrirano zlo, mitrovački Nedim efendija i izlečenje od života Miloša Karolića
Na slici: (levo) ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i (desno) prase/ Foto: Srđan Ilić, Pixabay

Kič i šund su imitiranje umetnosti, kao što je Branislav Nedimović imitacija političara ali tako dobrodošla u vreme imitiranja demokratije! Kvisko svih partija prosto ume profesionalnim uvlakaštvom da zaseni mnoge prostake iz ,,našeg“ političkog života. Zasenio je umove elitaša poput Čanka, Koštunice, Pajtića,…

Najsmešniji je bio njegov sadašnji najljući protivnik (NEPRIJATELJ?) Dragan Đilas od kog je provincijski glupson napravio svog ličnog fanatično odanog političkog KORISNOG IDIOTA!

Statut Demokratske stranke ljubavlju opsednutoj O’Đili je smetao zbog žutog Nedim-efendije uvlake u svačiju žutaru: onu žutaru između sjedinjenih država guzice. Iskusni šupak efendija Nedim da nije svog dragana, dragog Dragana Đilasa pogledao kroz krilo od slepog miša?

2010.g. naduti žabac efendi Nedimović iz DSS baruštine uskače u DS žabokrečinu. Overilo se politikantsko kreketalo i overenom pristupnicom u Pokrajinskom odboru Demokratske stranke Vojvodine.

,,Odluka da uđem u u DS je moj lični čin, doneta je na osnovu komunikacije sa ljudima iz DS i željom da zajedno promovišemo mnogo toga u Sremskoj Mitrovici, Vojvodini i Srbiji. To je moja poslednja odluka i ponašaću se kao član DS“- zaklinje se doktor Olja lokalnih politikantskih perverzija.

DrOlja NedimLIJA kasnije potpisuje i bračni ugovor sa svojom draganom Draganom Đilasom.

Par idealno funkcioniše. Medijski je prisutan, savremeni su i nije bitno kad je neko od njih princ ili princeza ali…

Šta ,,ali“ barabo De-Be Marine, šta ,,ali“ – zar je to srećan kraj?

Ali dolazi pogana stvarnost! Hepiend dobija ,,ali“ i ide u gotik bajku. Đavo ne spava! DrOljina, Nedimovićeva ,,poslednja odluka i ponašaću se kao član DS“ bila je verbalna pokrivalica za novu prevaru.

Pojavio se neodoljivi lik četničkog vojvede od De-Be i Teritorijalne obrane: Tomislav Žalosna Sova Nikolić!

Pojavila se i nova politikantska SNSmrdljiva baruština za uskanje nadute žabe krastače iz S. Mitrovice.

,,Grupa građana Branislav Nedimović – Vredna Mitrovica najavom da će formirati lokalnu vlast sa odbornicima SNS i DSS prevarila je građane“ – piše ,,Danas“ o ne tako davnom juče 2012. g. ,,Branislav Nedimović, inače bivši poslanik DSS, sa svojom grupom građana najpre je podržao listu ‘Izbor za bolji život’ i predsedničkog kandidata Borisa Tadića“ – mesec maj navedene godine.

U avgustu 2012. imamo podsećanje na staljinizam naslovom ,,Počela čistka u DS“ i na bes prevarenih politikanata -diletanata Pajtića i Đilasa.

,,Izvršni odbor Demokratske stranke je na sednici u utorak raspustio Gradski odbor u Sremskoj Mitrovici i iz stranke isključio pedesetak ljudi KOJI SU NA MAJSKIM IZBORIMA BILI NA LISTAMA DRUGIH STRANAKA“ – Glupi Avgust Đilas i Glupi Avgust Pajtić nastaviše praviti budalese od sebe…

Utrenirani prevarant-politikant ponovo postaje princ od žabe krastače! Ljubi ga ,,ljepota đevojka“ Toma Grobar i čudo se ponovo rađa.

Ne lenji se ni efendi Nedim fura i on, očarao je dobitnu varijantu, ima ufur profi podguzalo za ,,uvek dođe neko treći“ kod para u usponu Žalosne Sove od Bajčetine i huligana iz Čipuljića.

NedimLija kasnije lisičji uspešno ulazi pod perje i kožu dobitnijoj, naprednijoj mlađoj polovini naprednjačkih lidera TV kokodakalu Aleksandru Vučiću.

Kako mu uspeva?

Ambasada Sjedinjenih Država je jedina ,,demokratska glasačka kutija“ iz koje se vodi politika okupirane SrPije. U zavisnosti od namera Vašington postavlja ambasadore za tri načina vođenja posla.

Sad o SAD ide citat mog teksta ,,američki ambasador je od vremena Ajzenhauera bio šef svih vladinih agencija u zemlji domaćina – uključujući i CIA. Ambasadori od diplomatske karijere uvek drže rad Centralne informativne agencije pod svojom kontrolom uz upravljanje tajnim operacijama u zemlji prijema. Drugi ambasadori traže samo informisanost – bez kontrolisanja tajnih operacija. Treća vrsta se ne interesuje za delatnosti CIA i ne trebaju im ni informacije“ – sve tri sorte su decenijama dolazile u Srem. Mitrovicu kao u svoju kuću.

Najsposobniji od njih V. Montgomeri stvara SNS, postavlja nam Vučića mesijanskog usrećitelja da bi kasnije bio u biznisu sa Miloševićevim ministrom informisanja JULovskom perjanicom Goranom Matićem.

Dosmanijsko filtrirano zlo, mitrovački Nedim efendija i izlečenje od života Miloša Karolića
Goran Matić

JULidža svojevremeno diže medijsku prašinu ,,Pauk“ aferom i vikend voriorsima, dok njegov kasniji biznis kompanjon Monti otvoreno iz Budimpešte demontira njega i režim ,,njegovog“ Slobodana Miloševića. Po uspostavljanju DOSmanluka JULijana Goksi Matić postaje zvanično od lokalnih medija najpopularnija ličnost Sremske Mitrovice što je u stvarnosti bila brutalna propagandistička laž! Ko je išao na mitinge u SM zna ali i posle saznaje zašto smo besomučno od DOSmanijaka lagani!

Otrovna politikantska baruština Sremske Mitrovice bila je idealno mesto za negativnu selekciju kojom se formira banda interesdžija na sve spremna zbog profita koji se deli i tako uspostavlja klasična *omerta (*,,omerta“-zakon ćutanja mafioza) politikantskih mafioza.

Meni poznata komunjarska bitanga za DOSmanska vakta šalje pismo da zemlja mog dede Radovana nije moja, smradina je kadar iz S. Mitrovice koji je kadar na svaku gadost uvaljen u fotelju Pokrajinske komore Vojvodine tako i…

Mitrovačka banda u politici je razradila vučićizam pre Vučićevog vučićizma, može da od njih Vučić uči. Ne čudi da je prvi ,,spontani“ autobuski miting uzor SNSendvičara održan u Sremskoj Mitrovici. Palo je tu i prvo brojanje autobusa. Samo od kafane ,,Ribolovac“ do…. Bila je vest koja se širila Srbijom.

Kasnije postaje obaveza brojanje ,,spontanosti“ ali novinarski psi laju, karavani pljačkaški prolaze i svaki put imaju sve veći tovar opljačkanog blaga. Taman da se i gladni novinarski psi uz put potkupe koskama sa razbojničke trpeze.

Dobar učenik, super štreber Aleksandar Vučić osim mafijaške umreženosti sremskomitrovačkog sistema preuzima i FREAK SHOW fazoniranu elitu partije.

Neki montipajtonovski mučenik iz Manđelosa zbog nedostatka škole zvan Balvan postaje siva eminencija ,,duboke opštinske“ vlasti. Talentovani Vučić to na višem nivou dovodi do perfekcije! Strogo kontrolisane medije Sremske Mitrovice uz lažno opozicione – sve prepisano imamo na ,,državnom“ nivou ali doterano kontrol frikovštinom bivšeg Slobinog ministra cenzure A.V.

U SM lokalu se često štrajkovalo, bunilo da bi do apsurda bila dovedena ,,Đilasova“ buna od 2018.godine.

Opštinski bahati službenici su bili perjanice Đilasovih protesta, vođe buntovnika su strogo kontrolisani opštinari i ubrzo sve staje u živom blatu u kom što se više trza, to se brže tone. Utrenirani lokalci tvrdog jezgra, utrenirani banditi ,,spasitelji“ prividno van baruštine i gde je kraj?

Mrtvog Staljina prvo pljuje najbliži! Staljina časti izlučevinom pljuvačnih žlezda onaj što mu živom najstrasnije liže ruku hraniteljicu, ujeda ga tek upokojenog najverniji pas Berija.

Slobodana Miloševića njegovi temelji temeljno ruše, Šešelja grizlija za srce grize ,,do srca“ mu Toma, Tomu totalno čisti iz politike njegovo ,,prvo ja“ koje ljaksirano iskompleksirani Bajčetinac ponovo uvodi u politiku Aleksandar Vučić. Niz će imati nastavak…

Zbog sećanja na simpatičnog dekicu, kumstvo i ,,po babine linije“ napisah tekst. Strašno mi je žao što koristim uobičajen izraz iz politike ,,kostur u bašti“ podlog Nedim-efendije pri sećanju na živahnu urednu sedu glavu.

Ne postoji mejnstrimerski političar koji nije ucenjen.

Hladni rat je imao veoma žestoke obračune Moskve i Vašingtona kad nekog ubiju smeštanjem u ludnicu.

O-Kej trećesvetski krvavi sukobi ali zloupotreba zdravstva zbog politike je imala polemike za pamćenje.

Fotokopirani tekst iz ,,Blica“ o hapšenju M.K. se širio mrežnim komentarima, guglovanjem se nije pojavljivao ali ,,čudom“ od pre nekoliko dana je ,,Blic“ tekst postavio – ,,Google“ ga sad ima!

,,U pismu se opštinski funkcioneri optužuju za propast grada“ – piše u Narcisinom tekstu o narcisoidnim opštinskim sremskomitrovačkim firerima iz našeg malog sokaka.

Nastavak pominje nekakvo ,,mesijanstvo“ M.K. kao da ne znamo da opštinske mesije otpustiše petocifren broj radnika? Izveli ih mesijanski izuzetnici iz fabrika i ne vratiše.

Biće da je neko drugi trebao u zatvore i ludnice, ne fabrički radnici – nego neradnici čiji je bitan deo ekipe bio Branislav Nedimović.

Čak pogled na sliku ,,ugroženog“ bi ga smestio pod medicinski tretman: džemperak tek preko pupka, košulja ispod landara neupasana u pantalone…

Skoro se efendi Nedim smešno branio za proizvodnju organskih džointa iz Džointarice kod Stare Pazove, izgleda pogubljeni jadovan kao konzument ali zla tupost vlastodržja je njegova droga.

Za loše ministrovanje ga osim stručne javnosti napada Goran Ješić iz Inđije, njegov prevareni drugar kog je efendija Nedim odradio pobegavši iz svoje rođene Sremske Mitrovice kad je poplavni talas ugrozio grad. Ješić je tad organizovao odbranu od poplave.

Efendi se pojavio na kraju balade da pokupi aplauze na komandu.

Đavo ne spava i svoje ugovordžije neka sređuje tamo gde mu se ćefne, ja matori ker vezan lancem godine rođenja odlajah kolumnu. Ignorišem pozive na ustanak zbog zločina prema poljoprivrednom zemljištu Srbije, vodama,.. Seče se drveća po Fruškoj gori, prelepom sremskom nacionalnom parku – zaboravio sam sedmu partiju odgovornog ministra ali nisam zaboravio ko je odgovoran u pravnoj državi i ko je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Mister Čens mentalno zaostali baštovan iz ,,Being There“ osvajač Bele kuće mi ostaje omiljeni filmski lik – ne zaboravljam ga i neću dozvoliti da mi filmsko remek-delo pokvari njegova zla kopija, amorfna zombi politikantska masa SNSmrtske SrPije.

Ne zaboravih ni ,,kostur u bašti“ zle kopije filmskog baštovana.

Filmska satira je tragikomedija – smejem se godinama komičnom, a u stvarnosti spoznajem i šta je remek-delo napisalo tragično između redova i bravurozne glume Pitera Selersa.

Svakovrsna borba protiv zla se još intezivno odvija u Srbiji.

Vidimo da zaista ,,SHIT FLOATS“ i da svako vreme rađa gomile plutajućih vidljivih Klodija, no borimo se za bolje koje će imati za uzor čestite Katone ili zaista ne zaslužujemo da postojimo kao zajednica.

Danko B. Marin

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare