Gazda Breskvica

Izvor:
Politički.rs

Posle dueta Eskobar-Lajčak, u „nezavisnu“ i naprednu Srbiju stiže Njeno Veličanstvo, u obliku „Gazda Breskvice“. Duet nije otpevao ništa novo, dole jedno, ovde drugo, sve zajedno falš. A u momentu dok se usled nedostatka „normalnih“ naslednika britanska kruna nemačke krvi raspada, umesto da gleda svoja posla, kraljica u zaštitu „brajtonskog čeda“ hitno šalje NATO krvnika Srbije i Srba. Računa na srpsku kratku pamet.

Piše: Davor Kalajžić

Stjuart Pič, alijas „Gazda Breskvica“, iz Brigena u Nemačkoj rukovodio je NATO bombardovanjem srpskih položaja i Republike Srpske 1995, a komandovao je iz Vićence operacijom „Engandin“ kojom je Deveti eskadron RAF bombardera iz baze Solencara na Korzici bombardovao Srbiju 1999. Lično on je insistirao na upotrebi zabranjenih kasetnih bombi i na laktovima nosi krv ubijene Milice Rakić i ostale srpske dece. Za te „naročite zasluge“ Njeno veličanstvo mu je dodelilo titulu „ser“. Da se ne iznenadimo ako ga i ovaj naš odlikuje.

Krvnikovim planom posete nije predviđeno da se pokloni senima onih koje je pobio. Naprotiv, kraljičin gaulajter dolazi da sačuva i ohrabri „brajtonsko čedo“ i pomogne mu u daljoj dezintegraciji Srbije, a potom će da svrati do „krnjeg“ patrijarha, da se lično uveri u kolikoj meri je posle rušenja Krivokapića SPC spremna da prizna „nezavisnu Kosovu“ i „SPC Kosova“, te pomogne u nećkanju.

Pošto je „Svetog Savu“ okačio Vučeliću i ostalima, za očekivati je da „krnji“ patrijarh „Svetog Savu“ okači i dokazanom srpskom krvniku, ser gaulajteru. Ali pošto se odlazak u Pećku patrijaršiju ne mili ni „krnjem“ patrijarhu, a ni „brajtonskom čedu“, možda se činodejstvovanje dogodi u tašmajdanskom parku?

Britansko rastakanje Srbije, promovisao je i dr Nebojša od SNS-a. Ministar odbrane Ujedinjenog kraljevstva onomad je posetio Srbiju i u bazi „Jug“ odvalio: „Krim i Ukrajina ilegalno su okupirani od Rusije“, pa je zato Ujedinjeno kraljevstvo rešilo da „zaštiti sigurnost zemalja Zapadnog Balkana“. Genijalni kiosk dr nije to komentarisao, već je potpisao Ugovor o strateškoj saradnji i „zaštiti sigurnosti“.

Foto: Instagram/nebojsastefanovic

Mnogi analitičari uočavaju da „Gazda Breskvica“ dolazi da pomogne „brajtonskom čedu“ u dobijanju aprilskih izbora. To nije tačno, jer izbori su već pokradeni, pardon, dobijeni. Gaulajter dolazi da slugu podseti kakvu je obavezu preuzeo i šta mora da uradi odmah po završetku „izbora“, jer najgori potezi bivaju prvo povučeni. U tome će mu zdušno pomoći svi koji svojim izbornim prisustvom „brajtonskom čedu“ budu dali nedostajući legalitet i legitimitet.

Britanska kruna računa na srpsku kratku pamet. Toni Bler i „ser gaulajter“ su sve drugo samo ne dobrodošli u Srbiju. Tu je i Šreder, još im samo Klinton i Klark fale, pa da zlikovačka slika bude potpuna i da se onda svi sakupe u vili „Mir“, pa da ih Porfirije odlikuje, onako svetosavski.

Neviđena je bruka i sramota da se niko iz srpske opozicije nije setio da “Gazda Breskvicu” barem deklarativno proglasi nepoželjnom osobom i time jasno definiše svoj odnos prema NATO paktu i njegovim udarnim zlikovcima. To bi ujedno bila i poruka potencijalnim glasačima kako da se opredele.

Zar ćemo dozvoliti da u ovoj državi britanska kruna vedri i oblači?

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar