Jesen patrijarha Murata, luterana iz Jerusalima: SNS mesije

Danko B. Marin Jesen patrijarha Murata, luterana iz Jerusalima: SNS mesije

Svaki dan, sat, minut su istorijski u malenoj Srbiji, a tek godišnja doba?! Godine zato kolektivno i ne pamtimo. Zapenušano prepričavamo šta je koji umobolnik uradio u rijalitiju, kad je Friki Miki zbog ukradenog džointa ošamario DrNdaru iz Bikić Dola ili da li je kad svi spavaju pod pokrivačem Džesika Bručka iz beogradskog naselja Monahinjica očistla revolver Di-Džej Šljamu će uskoro ući u udžbenike reformisanog školstva.

Jesen patrijarha Murata, luterana iz Jerusalima: SNS mesije
Analizira i pozdravlja bratsku SAD: Danko B. Marin

Crkva je svoj u svetskim razmerama redak identitetski jubilej obeležila reda radi. 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve je ,,JUST DO IT“ u Žiči zbrčkala. Izgleda vrh klira nije mogao isprositi dovoljno audija za…
Sveti Sava postao je neki stranac? Glavna ložnjava je na ekumenizam-lovizam, na evro naš nasušni, daj brate u Hristu (ne onom što motkom tera trgovce iz hrama) i dolara za ekipu drOljara.

Moderno je doba stisneš dugme, YOU TUBE besprekorno radi, tamo sve ima na srpskom, srBskom, engleskom, američkom, kanadskom, britanskom jeziku. Globalizuj se ali za plaćanje crkvenih usluga se lokalizuj. Za Kosovo i Metohiju me bez litre skupog pića za dezinfekciju ne pitaj, rana je to naša teška. Vučića da ekskomuniciramo? Nije on Tolstoj da tako nešto dobije!

Ko nam kroji ludačku kapu ,,davno“ videsmo i po fijasku obeležavanja stogodišnjice Cerske bitke. Sramota je ove mondijalne republikance što Kraljevina Srbija hrabrom, muževnom odlučnošću na bojnom polju pobedi austrougarske horde na Ceru.

Pre toga se žvalilo nešto o (anarhisti) Princišu, jadnog li principa – ne i Principa koji strada za svoje ideale. Frtalj školovani munutih naučnih radova doktori nauka čuvenog Univerziteta Pere Munte i Đoke Stoke ne znaju da je tadašnje vreme bilo prožeto anarhističkim terorom!? Postoji dug spisak ubijenih od strane anarhista, braće po globalizmu trenutne patokratije svetske i domaće. Našim SNS klovnovima je najbitnije bilo podaničko podilaženje nekom austrijskom Kurcu…

Jesen patrijarha Murata, luterana iz Jerusalima: SNS mesije
Wikipedia

,,Niko ne zna koliko smo se voleli“ – tronuto izjavljuje austrougarski suveren, car i kralj Franc Jozef. Njegova voljena žena, lepotica obožavana od tadašnje Evrope ubijena je u Ženevi 1889. godine. Caricu Austrije i apostolsku kraljicu Mađarske od milja zvanu Sisi (Elizabeta Bavarska) ubio je ubadanjem turpije u srce italijanski anarhista – rat Kraljevini Italiji nije objavljen.

Austrugarska se spremala za istočni prodor, aneksiju Bosne i Hercegovine je izvršila 1908. godine. Imperija je htela i Kraljevinu Srbiju, prodor do Soluna. Carevina Nemačka je zacrtala ,,Drang nach Osten“ u kom je dekadentna drugorazredna sila Austrougarska bila pomoćno oruđe, most, hijena.

Twitter nije postojao, opsesivni mrzitelj Mađara i Slovena fon Hecendorf je pre početka Prvog svetskog rata napisao memorandum bečkom Ministarstvu soljnih poslova. Načelnik austrougarskog Generalštaba je do atentata Principa iz principa 24 (dvadeset četiri!) puta tražio objavu rata Kraljevini Srbiji! Traženo je hitno pripajanje Srbije i Crne Gore Austrougarskoj.

Bedni smo u 21. veku, ne samo po geniju iz Čipuljića i ,,naknadna pamet“ milogorstvujućih je čisto patetično isijavanje gluposti tutumraka. Neuverljivo su laprdali na TV Miloviziji da je Srbija uvukla Kraljevinu Crnu Goru u Veliki rat.

Odgovornost za Veliki rat se najjasnije vidi po fon Šlifenovom planu. Kajzer Vilhelm Drugi od Nemačke je lično tražio da se napravi ratni plan (protiv Gavrila Principa?) za rat protiv Rusije i zapadnih sila, što je fon Šlifen završio 1905. godine. Nešto što je srpskim magarcima na magarećoj klupi istorije nepoznato.

Vučićevo javno ,,neznanje“ ima zao cilj.

Lukavo cilja KiM kad nam glumata germanofila luterana. Izliv cinizma te spodobe se video prilikom javnog divljenja ubijenom sultanu Muratu.

Lično dok igra šah ili ždere skupa vina u Jajincima Šešeljeva cinična jajara može da se divi kome hoće. Šta takva spodoba traži u srpskoj partiji? Gde su bila negodovanja članova SNS?

Sveti mučenik knez Lazar ima svete mošti i bolje da takva avetna nakaza ne učestvuje u zajedničkim molitvama pravoslavnih vernika, nije mu sa vernicima mesto i hvala što se distancirao. U zajednici molitve bio bi neko ko mrzi svetitelja što mu je ubio idola sultana Murata. Šta sa pravoslavcima zajedničko ima ljubitelj gazija?

Jesen patrijarha Murata, luterana iz Jerusalima: SNS mesije
Ilustracija politicki.rs, Foto: Printscreen, Pixabay

Sve je bila priprema za lukavi rasplet u ime lukavog antisrpskog podanika, služitelja Lukavom. Vašingtonski sporazum ili nešto slično je bilo u izglednosti. Aleksandar Vučić sistemski i sistematično je dresirao, zombirao SNS gomile. Samodržac Srbije i toaletni papir međunarodne politike tražio je usrano dupe koje će obrisati.

Guzičetina od Merkeluše nije bila bez izgleda ali glavna svetska sranja još uvek kreću iz Vašingtona!

Donaldu Trampu su bili potrebni međunarodni laki poeni za predsedničku kampanju i dobio je potrebno.

Dogodine u Prizrenu prodali smo za dogodine u Jerusalimu.

Iduće godine R. Srbija seli ambasadu u Jerusalim. Zbog KiM delova sporazuma SPC je gunđala i na tome će sve stati. Litije ako krenu najpre bi rušile vrh crkvene hijerarhije. Valjevsku Gračanicu su SPC sibariti prodali za potapanje, koga imaju crne rize da se obrati nezadovoljnom, poniženom narodu u R. Srbiji?

Posle duhovne pobede otac Gojko Perović izjavio je da se okreće crkvenoj problematici. Politikom neka se bave političari! Opasnoooo… Takav bi brijao vladike koje odavno zaslužiše izbacivanje iz svetosavske crkve. Šta ako se osvedočeni vožd posveti crkvenim pitanjima van Crne Gore?

Vašingtonsku antiustavnu katastrofu blago euforično komentarišu kontrolisani mediji. SNS sektaši ne kriju euforiju. Neki mi počeše brabonjati da smo sad SAD. Pismeniji od njihove većine javno se dive što smo sad Amerika.

Jesen patrijarha Murata, luterana iz Jerusalima: SNS mesije
Za hitne porudžbine pozovite +381 61 60 44 001

Sticajem okolnosti prisustvovao sam manjem skupu gde je ,,Born in USA“ crv laprdao i mene prozvao. Istog Brusa Springstina nismo slušali. Ako ga je Tito majka rodio u Sjedinjenim Državama to je OK.

Pronatovski mrtvorođeni savez FNRJ (Federativna Narodna Republika Jugoslavija), Grčke i Turske je davna prošlost. Tatamama Vučić šta je porodio odgovorih pitanjem: Hamas i Hezbolah kako dejstvuju sokole? Skup je Amerikanac prvi napusto, potom ja.

Muva bez glave nas je ubacila u gadnu problematiku, ne samo Bliskog istoka. Aleksandar Vučić nam je navukao i ne manje opasan Srednji istok. Uvozimo ozbiljan terorizam, opasniji od nekadašnjeg anarhističkog. Terorizam belosvetski može u Srbiji postati domaćin.

Tragična Nakba Palestinaca počinje proglašenjem Izraela. Osveta do danas traje i trajaće dugo…

U osvetu – zločine prema Jevrejima su bili motivisano umešani i levi i desni Palestinci. Terorom ujedinjeni kreću zajedno od muslimana sunita, šiita, pravoslavaca do ekstremnih levičara ateista.

Danas je najopasnija organizacija sunita Hamas, ako oni krenu da se sa Srbijim obračunavaju neće biti podele na civile i vojno-policijske ciljeve. Jerusalimski Vučić može biti na kraju fizičkih likvidacija. Hamasovci idu na destabilizaciju sistema svi su njihove potencijalne žrtve.

Jesen patrijarha Murata, luterana iz Jerusalima: SNS mesije
Photo: Flash90

Militantni Izrael ne mogu uzdrmati ali ovdašnji režim sigurno mogu! Imaju dug spisak akcija i veoma dugačak spisak žrtava. Domaće ekstremno politizovane službe im nisu dorasle.

Posebna priča je šiitski terorizam još uvek prekriven velom tajni. Njegov noseći stub na Bliskom istoku je Hezbolah nastao spajanjem fundamentalista šiitske milicije Amal sa sledbenicima klirika i pesnika koje vodi Muhamed Husein Fadlalah. Ko krene u istraživanje naći će različite godine osnivanja. Zabunu izaziva početno ,,radno“ ime Islamski džihad (ne treba mešati sa sunitskom organizacijom Palestinaca istog imena). Smatra se da je eksploziji ambasade SAD u Bejrutu njihovo prvo terorističko delo.

Kako je došlo do eksplozije različito se govori. Kamionet bomba da li je bio parkiran ili je samoubica udario punim gasom u SAD ambasadu: što najbolje govori o ekspertima.

Jedna činjenica je neoboriva. Usled akcije stradali su civili ali i CIA direktor za Bliski istok Ričard Ejms. Direktor je izgubio život sa kolegama baš kada je CIA imala sastanak. 18. april 1983. će ostati upamćen i po preko 50 ubijenih.

Iste godine, isto mesto (Bejrut) 23. oktobra šiiti u samoubilačkoj akciji kamionima punim eksploziva razaraju kasarnu američkih marinaca, preko 200 marinaca ubijajući. Nekoliko minuta kasnije kamion pun eksploziva diže u vazduh sedište francuskih padobranaca uz manji broj ubijenih vojnika. Italijanske trupe su bile nezgodne za metu jer su Italijani bili u šatorima.

Nema posla u plaha glavara, brzo je nađen krivac tako da je usledilo bombardovanje Sirije uz ekspresno kupljenje leševa, vojnih pinklica-ponklica, zbrinjavanje nekoliko stotina ranjenika i hitanje svojim kućama iz Libana. Šiiti u asimetričnom ratu su postigli cilj.

Jesen patrijarha Murata, luterana iz Jerusalima: SNS mesije
Foto: Anwar Amro/AFP/Getty Images

1985. g. Hezbolah priznaje svoje postojanje i objavljuje ime svog mučenika. Zapovedništo izraelskih trupa je u Tiru pre par godina srušio auto bombaš Ahmed Kasir (1967. godine je rođen). Po iznošenju imena je i Ahmedov otac saznao gde i kako mu je nestao sin. I ne samo on! Hezbolahovim saopštenjem saznaju i Izraelci kako im je srušena zgrada, do tog trenutka zvanično se govorilo o eksploziji gasa. Broj žrtava preko dve decenije nije preciziran, jer su ubijeni izraelski oficiri, vojnici, agenti i doušnici. Sve izraelske obaveštajne službe su morale da čekaju ime teroriste samoubice i saopštenje Hezbolaha što je određen vid sramote za svetski najbolje obaveštajce i njihove obaveštajne službe: MOSSAD, SHIN BET ili SHABAK, AMAN.

Akcije Hezbolaha do danas nisu prestale s tim što se razdvojio na dva krila. Pod svojim imenom učestvuje u politici Libana na izborima, u vladi ali ima i vojno krilo pod nazivom Islamski otpor Libana.

Sporazumom u Vašingtonu Vučićevim potpisom je Srbija preuzela stav da u celini na Hezbolah gleda kao na terorističku organizaciju.

Izgleda da smo izbore u Libanu proglasili za nelegalne, za neku terorističku zajebanciju?

Šta reći za Vučićeve privatne ,,izbore“ od izbora?

Vlada Srbije ni sad u jesen 2020. nije formirana da nam pruži plodove SNSmrdarske demokratije.

Idemo mi u Evropsku uniju, ukmetismo se zbog nje, porajetinili, a EU samo vojno krilo Hamasa zvanično smatra terorističkom organizacijom!? Vašingtonski sporazum ima tačku 14. kojom nas evrounijatski fundamentalista ne uklapa u politiku Unije!

,,14. Obe strane se obavezuju da će Hezbolah u njegovoj celini označiti kao terorističku organizaciju i da će u potpunosti sprovesti mere za ograničenje poslovanja i finansiranja aktivnosti Hezbolaha unutar svoje nadležnosti“ – tako kreće lični rat Aleksandra Vučića protiv opasne organizacije povezane sa još opasnijim Iranom. Kako i koga će još umešati pokazaće dela i vreme.

Priznanjem Jerusalima za glavni grad Izraela se Srbija suprotstavlja Ujedinjenim nacijama.

Rezoluciji 478 Saveta bezbednosti UN smo protivnici, divno pošto je to urađeno posle referenduma u Srbiji.

Autokrata nije za svojim skutom, pelenom koju nosi poveo ni uvaženog ministra inostranih poslova, dvorsku fifiku ali O-Kej. Ivica Dačić ne zna engleski jezik, koji će mu pelen-pelene andrak tamo najveća podguzara srpske političke scene, a možda Dačić još nije naučio reči pesme Hava nagila?

Arapski svet nepotrebno okrenusmo protiv sebe ali i sve ekstremiste. Aleksandar Vučić uspeo je globalno ujediniti razdvojene sunite i šiite.

Zaluđeni bosanski anarhista Gavrilo Princip je hteo Slovene da podigne na bunu, digao je Veliki rat.

Po delima će nam islamski ekstremisti suditi i delovati. Zombi dosetka vojvode od Fojfodine Nenada Čanka, njunjavi uzaLUDNIK Kostreš (ACERINA CERNUA – balavac, kostreš, slinavac) otišao je u Irak da uči Kurde autonomiji. Ubrzo je stigla osveta u vidu ubijenog vozača naše ambasade u Iraku.

Još imamo teško izboreni kredit za politiku nesvrstanosti, neće dugo trajati. Bude li osvete za naše akcije biće OSVETA odrađena.

Hezolah šiiti će imati vojno-policiske mete, možda diplomatske i Aleksandra Vučića dok Hamas i njemu slični mogu udariti po civilima da bi urušili ovaj kilavi sistem.

Politikantska globalna bosanska improvizara Vučić sigurno neće ući ,,u gusle“ i biće prećutan i za školsku istoriju. Nadajmo se da međunarodni korisni idiot neće pokrenuti sukob većih razmera.

Jesen patrijarha Murata, luterana iz Jerusalima: SNS mesije
Printscreen

Pripita, gordošću opijena čipuljićka luda se hvali da je najpopularniji čovek na svetu.

Najpre će najpoznatiji Čipuljićan biti prvom prilikom zaboravljen, pre će se u izblesavljenoj Srbiji učiti rijaliti budalaštine, istorija Parade ponosa, proučavati borba Nataše Kandić, ulaziti u dubine ,,misli“ njenog muža pijanog Lazara Stojanovića.

Do osvešćene Srbije je vrlo dalek put, duži od EU kojim decenijama furamo kineskim letećim autobusima.

Olovčicu dobijenu od Trampa mesija SNSrbije sigurno ima u nekoliko desetina komada. Daj Bože da živ siđe sa samodržavlja, ne bude likvidiran uz kolateralnu štetu (posle NATO bombardovanja ne mora se značenje objašnjavati). Daj Bože da olovčica ode na buvljak, a pomahnitali lažni luteran, odrtaveli huligan ,,Murat“ ne uđe u *frik rijaliti nego u pokajanje uz post i pričest za koju neće biti upotrebljeno skupo vino.

Jesen i ona metaforična – ma kakva god da je donosi plodove, želim mu ove.

Napisano između redova ne sadrži kriptopis neke tajne službe, mogu da pročitaju i funkcionalno nepismeni. Srećno nam i berićetno bilo.

* ,,Ali nesuvislost u Bajdenovom stilu neće bolje delovati od trenutne Trampove gluposti. Sjedinjene Države koriste Bliski istok kao svoje privatno igralište, a milioni ljudi plaćaju ubitačnu cenu“ – Daniel Lazare; Strategic Culture.

Jesen 2020. Danko B. Marin

Danko B. Marin

5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare