Kalajžić: Paceraj, kriminal i izdaja Aleksandra Vučića

Izvor:
Politički.rs, Foto: Instagram/buducnostsrbijeav, Printscreen/ YouTube

„Mi, kao predsednik Srbije vam to kažem, bukvalno nemamo više kud. Deset godina se borimo….niko nam ništa ni ne nudi, niko neće da razgovara, samo gledaju kako da nas unize do kraja, kako da nas ostave bez ičega i kako da nam proteraju narod”, Aleksandar Vučić, 29.06.2022.

Piše prof. Davor Kalajžić, Foto: Printscreen YouTube

To je rezultat desetogodišnje politike Aleksandra Vučića i njegove crveno-crne-julovske koalicije mafijaša i izdajnika – nemamo više kud, niko ništa ne nudi, niko neće da razgovara!

Rezolucija SB UN br. 1244, u tački 4 „potvrđuje da će posle povlačenja, dogovorenom broju jugoslovenskog i srpskog vojnog i policijskog osoblja biti dozvoljen povratak na Kosovo radi obavljanja dužnosti u skladu sa aneksom 2“.
Aneks 2, tačka 6, kaže: „nakon povlačenja, dogovorenom broju jugoslovenskog i srpskog osoblja biće dozvoljeno da se vrati i obavlja sledeće funkcije: vezu sa međunarodnom civilnom misijom i međunarodnim bezbednosnim prisustvom, obeležavanje/čišćenje minskih polja, održavanje prisustva na mestima srpske kulturne baštine i održavanje prisustva na glavnim graničnim prelazima“.

A u napomenama se navodi: „povratak osoblja za četiri gore navedene funkcije obaviće se uz nadzor međunarodnog bezbednosnog prisustva i biće ograničeno na mali dogovoreni broj (stotine, ne hiljade)“, što u praksi znači da do 999 srpskih vojnika i policajaca ima pravo na povratak na AP KiM.

Rezolucija SB UN br. 1244 još uvek je na snazi!

Ali nema ko da traži implementaciju, jer crveno-crna-julovska koalicija, u oba svoja mandata, onom kumanovskom i ovom izdajničkom, nije se pozvala na prava iz Rezolucije i nije vratila 999 srpskih vojnika i policajaca na AP KiM. Umesto toga, perjanice izdajničke koalicije, Vučić i Dačić, protivustavno i protivzakonito su Briselskim sporazumom ukinuli srpsku civilnu zaštitu, vojsku, policiju i pravosuđe na AP KiM, što je posebno degradiralo sigurnost i opstanak Srba, a naročito onih sa severa pokrajine. U tome je politički i „pravno“ saučestvovao „Ustavni sud“ Republike Srbije, koji je propustio da sruši Briselski sporazum, za šta će sudije snositi odgovornost u oslobođenoj i resetovanoj Srbiji.

„Vratio sam se, a vi znate šta to znači“.

Vučić na AP KiM nije vratio ni Mojsilovića ni Stefanovića ni Vulina, ni ostalih 999 vojnika i policajaca. Vratio je Milana Radoičića, lice sa impresivnim dosijeom. KFOR je u svojoj „Beloj knjizi“ organizovanog kriminala na AP KiM, kao glavne srpske kriminalce označio Zvonka Veselinovića i kuma mu Milana Radoičića; prvog u organigramu ka Tačiju, a drugog u istom organigramu sa podgranom ka Haradinaju. BIA je na osnovu svojih podataka, 2011. objavila praktično isti izveštaj vođa kriminalne grupe sa severa AP KiM koja se bavi trgovinom droge, švercom oružja i nafte, zelenašenjem i pranjem novca. Američke vlasti su Veselinovića i Radoičića nedavno takođe stavile na crnu listu organizovanog kriminala, a Milena Popović i Bogdan Bogdanović, su Radoičiću stavili na teret sumnju, odnosno saznanje za ubistvo Olivera Ivanovića, dok je u istom prikrivenom raspoloženju i najveći deo javnog mnjenja severa AP KiM.

Izbezumljeni i prestrašeni kosovski Srbi nedavno su u dva navrata od Vučića i Srbije tražili zaštitu. Umesto da povuče odbrambeni i državnički potez i vrati 999 vojnika i policajaca, Vučić im je poslao prvoosumnjičenog za organizovani kriminal i političko ubistvo, a ini poručio da se prisete šta znači njegov povratak. Ovakva otvorena pretnja lokalnim Srbima, veoma je odobrovoljila čak i američku administraciju, koja je oćutala činjenicu da Vučić na sever AP KiM šalje lice sa američkog kriminalnog spiska. Hil sigurno uživa u domaćim izvođačima radova, koju mu završavaju prljavi posao, a može da ih ucenjuje i hapsi kad hoće.

Iako je „najbolji student prava“, konstatovao da „Briselski sporazum više ne postoji”, da „dolaze teška vremena“ i da „dijalog je mrtav“, Aleksandar Vučić je odlučio da pravi trenutak za implementaciju međunarodno priznatih i dostupnih pravnih mehanizama na snazi, Rezoluciju 1244 i Bečku konvenciju o ugovornom pravu, zameni otvorenim pretnjama pipaka Jajinačog klana, te tako posle Haradinaja i Tačija, sa Kurtijem nastavi udruženi zločinački poduhvat terora preostalih kosovskih Srba u produženom trajanju. Tako nešto može da uradi ili samo potpuno lud, ili potpuno nesposoban, ili potpuno ucenjen čovek.

Ostavka, bolnica, ili hapšenje? Procenite sami.

Prof. Davor Kalajžić

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare