Kalajžić: Pak za bodiček – pacovi izlaze iz rupa i kidaju sa broda koji tone.

Pak za bodiček

Oktroisani nacionalni i oni drugi mediji izbegli su da obaveste građane Srbije da ove godine za Dan pobede Moskva nije želela da vidi nikoga od srpskih zvaničnika. To međutim ne znači da je digla ruke od Srbije, a ni od Kosova sa sve Metohijom, kao sastavnog dela Srbije.

Piše Davor Kalajžić

Kremlj je po svemu sudeći odlučio da rehabilituje i u balkansku igru vrati proverene snage – Dodika, Vulina i Tomislava Nikolića. S one strane bare dopire eho da je i Incitatus Aplauzisimus takođe ukrcan na torpedni čamac kojim treba razbiti zid tihih srpskih sankcija i zabijanja noževa u ruska leđa. Ukrcavanje očekuje i Selakovića.

Za kapetana čamca odabrana je odavno zaboravljena Nikolićeva savetnica Stanislava Pak.

Pandam Suzani Vasiljević, nestala je sa naprednjačkog radara onog trenutka kad je Vule krenuo u čistku i prevaspitavanje Tominog kadra. Dal’ je bila u Nacionalnom savetu za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, il’ na Marsu – nebitno je, jer kao i sam Toma, imala je lepo uhleblje za netalasanje. Ali, Baćuške utuvile diplomi da je dosta tavorio o budžetskom trošku. Vreme je za rehabilitaciju i povratak na ruski kolosek. Prilika je prava, takoreći osamdeset procentna. Internetom već kruži fama – Toma, svedok saradnik. Kad se pokajala Pak, može i Toma! Narod voli pokajnike i Mesije.

Vulin i Dodik vratiše se naštimovani iz Moskve i gurnuše Pak da uleti u neočekivani bodiček. U eksploziji reminiscencije, prisetila se onoga što svi odavno znamo – da mu nisu sve koze na broju, da patološki mrzi, da uživa da ponižava, da bira šljam, da uređuje sve i da kontroliše sve. Rečju – mnogo je bolestan i gadno je razboleo Srbiju.

Kakav flešbek, baš nas je prosvetlila! I to gle slučajnosti – tačno dan pre mitinga svih mitinga vaseljene, vidljivog i nevidljivog univerzuma.

Posle Njujork Tajmsa i kaubojske administracije, pored toga što se smučio Srbiji, izgleda da se Vule smučio i Moskvi. Kako stvari stoje sa Kinom – još ne znamo. Oni vare sve, od bubašvaba, preko psećih repova, do papaka, pa mogu i jednog Vuleta. S druge strane, Kurtijeva Norvežanka, raspiruje glas kako imaju dil ne samo oko struje i Kosova, već i dublje, dublje od Gazivoda.

Da nije užasno, bilo bi urnebesno. Kontramiting će doći i proći, a gde će on – tek ćemo da vidimo. U međuvremenu, pacovi izlaze iz rupa i kidaju sa broda koji tone. U kom pravcu? Pa u neku novu, odnosno staru kanalizaciju.

Gde bi drugo?

Vreme je da Srbiju temeljno resetujemo na narodna podešavanja.

Prof. Davor Kalajžić

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare