Kaste u Srbiji: Oni koji jebu i oni koji najebu

Izvor:
Direktno.rs, Foto: ilustracija, Printscreen, Pixabay, YouTube, Facebook.

Kastijski sistem

U modernoj tvorevini Srbiji, danas kakva jeste koja se bazira na idealima suprotne onima koji su naši preci utkali u sam koren Srbije kakvu poznajemo kroz istoriju, postoje duboko utemeljen kastinski sistem: 1. grupa povlašćenih; 2. grupa trpljača – populus vulgus.

Piše Luka Benčik, FOTO: Privatna arhiva

Prva grupa je ona koja poseduje sva prava u kolonijalnom sistemu, oni poseduju bič, koji se koristi za blago korigovanje niže kaste. Poseduju logiku policijske palice kojom se sistemom upravlja, i skriveni mehanizam kontrole tzv. princip fioka – otvaranje te iste i stavljanje na sto dokumentacije koja ima za cilj: držanje određene persone za specifični donji deo tela i vodeći se tim principom određivati koliku dužinu povoca na kolikoj se razdaljini i parametrima žrtva takvog sistema može kretati i funkcionisati u prethodno zadatim parametrima.

Izvor kapitala koji viša kastijska grupa poseduje je često upitne prirode, i koji se isti koristi za uriniranje u vertikalnom pravcu, tj. po populus vulgusu. U knjizi Milomira Marića “Deca komunizma” verno su opisana pikanterije, lagodan život, ljubavne avanture glavnih junaka elite tog vremenskog perioda, tradicija se nastavlja i u današnjem vremenu samo što se sadašnja elita mogla naći pod novim nazivom “Deca službenika i funkcionera”.

Printscreen

Njihov politički život i stanje se hrani od očiju uprtih od raje i njena opčinjenost višom klasom. Eliti koja čini politički vrh, u popularnom slengu današnjice kartelu, srpski živalj je opčinjen barokno-hedonističkom načinom života, praćenje skandala kroz bulevarsku štampu i ne postavljajući krucijalna pitanja: čiji se keš troši, i koliki je naš deo od budžeta?

Grupacija kartela je prostrta po podneblju republike, tj. na republičkom nivou – Republički kartel, i lokalni nivo kartela. Revolveraši i ostali pripadnici oružanih grupacija, tradicija koju smo uzeli sa Divljeg zapada i Gaučosa iz Argentine, nosi drevnu odgovornost da uguši svaki vid otpora i očuva blagostanje u kasici prasici.

Populus vulgus, popularna podvrsta pod nazivom raja, naziv za koji se vezuje poznata rima koju sadašnja elita često misli u sebi, sudeći po odnosu koji imaju prema plebsima, nosi u sebi snažne crte trpljenja, spuštanje glave i puko verovanje u bolje sutra, ili prekosutra. Ova grupacija mora da trpi prava nametnuta od više klase, i njih ne poseduje već se nad njima izvršava. Sredstva borbe su sada već prepuni plakari anketa, pamfleta i peticija čija se uspešnost meri u promilima.

Opčinjenost višom klasom i čije se interesovanje i briga za interese i poboljšanje, kako personalnog tako i kolektivnog položaja nalazi u korozivnom stanju, bez izgleda za skidanje te iste procesom društvene elektrolize. Živi se kreditnim životom – od 1. do 1. narednog meseca, sa obavijenom kamatnom omčom propraćen anksioznošću zbog 24/7 izvršiteljske službe.

Odbrambeni mehanizam čine obmane koje na svakodnevnom nivou doživljavaju evolutivni stepen razvoja turbo-mlaznom brzinom: ljudi reptili, najstariji narod na svetu etc. Teorije, na koje bi i sam Čarls Darvin pozavideo.

Instagram/ buducnostsrbijeav

Olako prihvatanje činjenica koje se iznose u tabloidnoj štampi, neposvećivanje pažnje da se njihova verodostojnost proveri i logički razradi, čine upravljanje življem još lakšim, i zabavnije. Vrednosni dokazi su često sledeće prirode: rekao mi čovek, rekli su na televiziji, novine pišu; i naravno, tu se proces verifikacije zaustavlja. Konstanta u celovitosti procesa jeste da su zadovoljni mrvicama, i da tu staje cela njihova borbenost kada se mrvice dobiju.

Vladajuća grupacija želi bifteke, običan populus zadovoljava se bačenim koskama, a niko ne želi da vidi celovitu sliku – kravu. Jedni vide priliku da iskoriste kravu muzaru – Srbiju, a druga koja nije u mogućnosti da muze biva mužena.

Ko izađe poslednji, nek ugasi agregat jer tu više struje nema, a nije ni potrebna za napajanje plastične imitacije sadašnje Srbije u odnosu na kakvu je bila.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nije bolan
nije bolan
22 dani pre

Nije raja opčinjena, nego kao i uvek trpi, nastojeći da preživi. Zakazala je inteligencija, ona privilegovana.