Magarad ne kapira da mali poraz nije pobeda i umesto da se manu politike, oni opet pobeđuju Vučića

Izvor:
Radio 2M, Foto: Autor slike: Neša Ćurković, Wikipedia, Printscreen/ Nova.rs, Printscreen/ Meridijan

Šansa da je Zemlja ravna ploča je daleko veća, nego ona da će se glasanjem bilo šta promeniti u jednom društvu, ali to veliki broj ljudi ne sprečava da veruju u Deda Mraza, pa se lože na svako novo glasanje.

Piše: Milan Milenković, Foto: Aleksandra Milenković

Oni koji su, koliko juče, galamili da treba izaći na referendum i zaokružiti “NE” i da će tako pobediti Vučića, uopšte nisu primetili da su izgubili. Čak i da su pokradeni, opet su izgubili, jer ne mogu da spreče krađu, ni pre, ni posle glasanja.

Umesto pobede na referendumu, oni su proglasili pobedu zbog dobrog rezultata. Magarad uopšte ne kapira da mali poraz nije pobeda. I, umesto da pristojno i uljudno kažu da su ispali budale i da se manu politike kad već ne znaju, oni opet pametni i opet pobeđuju Vučića… samo na izborima u aprilu. Loša vest je da će se provesti kao bosi po trnju, a dobra da će i posle toga biti pametni.

Sorab voli da se bavi politikom, čak i kad ne vidi očigledne stvari. Podigli su izlaznost Vučiću, ali ga nisu pobedili. Ako misle da su bili blizu, podsetiću ih da su hrtovi, na trkama, uvek blizu električnom zecu, samo ga nikad ne stignu.

Onaj klovn Savo Manojlović je prvo proglasio pobedu, ali je, naknadno, ipak shvatio da je zajeban, da nije pobedio.

Ovi majstori referenduma i šampioni postglasačkog plača, nisu u stanju ni da primete da su izgubili.

Ipak, negde u pozadini, oni znaju da su luzeri i neznalice, jer niko nije prihvatio ni jednu opkladu. Oni i ne žele pobedu, niti veruju u nju, nego vole sebe kao aktiviste, borce za bolji svet, borce protiv ubijanja foka i ozonske rupe.

Da zbilja veruju u svoje somnabulije, valjda bi stavili 20 jura na kladu? Mnogo im je da rizikuju 20 evra za svoju veru u bolji i pravedniji svet? Jaka je to vera. Kako bi batine podneli, kad ne mogu gubitak od 20 jura?

Obnavljam ponudu za opkladu posle aprilskih izbora, ako ih bude uopšte.

Dakle: kladim se da Vučić dobija glatko, da ne ide u drugi krug na predsedničkim i da opozicija plače posle izbora da je pokradena i da oni koji prorokuju da će Vučić pasti u aprilu neće priznati da su se zajebali.

Ima li kandidata?

Pošto znaju toliko, šteta je da ne unovče znanje.

Emisije najboljeg srpskog politikologa XXI veka Milana Milenkovića pratite svakog radnog dana od 20h na Jutjub kanalu Radio 2M

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ђорђе Ивковић
Ђорђе Ивковић
2 godine pre

Може ММ бити “наш најбољи политички аналитичар”, али тај аналитикус врло слабо стоји са алгебром из трећег основне. Елем, назочни је у својим логорејама ауторитативно устврдио да је “просто као теорема”: а) да се на референдуму не може победити гласањем “против” јер Вучић има резервну армију од милион гласача (нап. тачно); и, б) само бојкот референдума ерго ефикасно средство против промене Устава, јер врло ниска излазност одузима референдуму легитимитет.

Да ММ зна основно сабирање и одузимање, знао би да у граничном случају број изашлих би био мањи за 770.000 хиљада (оних који су гласали “против”) а већи за 1.000.000 колико би Вучић бацио у ватру својих резервних трупа. Ми остајемо на чврстом становишту да би у том случају број изашлих био већи за 230.000 хиљада а не мањи до мере да референдум постане нелегитиман.

Но тако се гласао наш највећи аналитичар. Какви су нам они послабији од њега, можемо са трудом замислити.