Manje zlo i veće zlo su seli zajedno, dogovorili se i napravili plan kako da zauvek vlada zlo

Izvor:
Politički.rs, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kako to da se neko navodno zalaže za demokratiju, vladavinu naroda, a da otvoreno kaže da ga nije briga šta želi 80% građana Srbije “i da će donositi nepopularne odluke”?

Piše Nikola Radovanović, Foto; Facebook

Đilasovo obmanjivanje naroda (pre izbora jedna priča oko sankcija Rusiji a posle potpuno suprotna) je dimenzija koja je raskrinkana odmah posle pokradenih izbora, kad je umesto odbrane narodnih glasova otišao kod Vučića na dogovor. Njegova stranka je upravo u svrhu kontrole izbora regrutovala nekoliko hiljada kontrolora, i bar Beograd pokrila. I umesto borbe za glasove otišao je na sastanak i predao Beograd.

Manje zlo i veće zlo su seli zajedno, dogovorili se i napravili plan kako da zauvek vlada zlo.

U Americi se smenjuju Demokrate i Republikanci, i šta god da obećaju pre izbora, pogurani najbogatijim i najsigurnijim biznisom – vojnom industrijom, posle izbora se rat nastavlja. Obama je čak dobio Nobelovu nagradu za mir čim je postao predsednik, samo na prazno obećanje da će da zaustavi ratove. Američki ratovi su se nastavili i pojačali, “demokrata” Obama je ne samo nastavio nego i oterao u uništenje nove države sveta, Arapsko proleće je posejalo ratove i nemire u zemljama sa preko 120 miliona ljudi.

U Ukrajini je 2019. sa 73% glasova (centralni i istočni delovi zemlje) pobedio Zelenski sa obećanjem da će zaustaviti rat. Posle izbora je krenuo u nabavku modernog naoružanja i pripremu za rešenje po hrvatskom modelu Oluje. Ukrajina je postala najsiromašnija i najkorumpiranija zemlja Evrope.

U Srbiji nam podmeću isti sistem.

Državni mediji promovišu Tim A, sluge kapitala na vlasti, a “nezavisni” mediji u vlasništvu bivšeg šefa CIA Petreusa i Đilasa promovišu Tim B, sluge kapitala u opoziciji.

Manje zlo i veće zlo u stvari rade za istog gazdu, i interes naroda kojim bi da vladaju ih ne zanima.

U junu 2021. američki izaslanik Palmer je opoziciju upozorio da ne sme da radi protiv Rio Tinta. Viola fon Kramon je rekla da Nemačkoj autoindustriji treba srpski litijum i da samo sve bude “po najvišim evropskim ekološkim standardima”.

Đilas je odmah shvatio poruku i u videu koji postavljam ponovio upravo reči Viole iz EU, “da Rio Tinto samo treba da uloži nekoliko stotina miliona dolara i da se kopa ekološki”.

Jasno je kako bi Đilas rešio sva ekološka pitanja, po njemu je sve samo pitanje koliko je investitor spreman da uloži novca. U papir na kojem piše da su ispunjeni svi…bla, bla, bla.

Đilas je jednom prilikom čak izjavio da “treba da isplatimo uloženo i nadoknadimo izgubljenu dobit Rio Tintu pa mi da kopamo”.

Potpuno suludo, “biznismen” sa našim parama bi da nam natovari na vrat i fantomsku odštetu (nismo dužni ništa, rizik je na strani investitora) i zagađenje.

Za razliku od Đilasa koji menja mišljenje na nekoliko meseci udruženje Zaštitimo Jadar i Rađevinu nikad nije komplikovalo, uvek je bio samo jedan zahtev, NEMA RUDNIKA!

Niko ne sme da kopa, ne postoji ekološki način, lažne su i saboterske izjave svakog političara, NVO fondaša ili profesora, “stručnjaka” koji namešta situaciju “Rio Tinto da plati (kome, tebi?) pa da bude ekološki i po zakonu”.

U ovoj divljini od države će neko da iskontroliše bilo kog zagađivača?

Jedino što nas štiti jeste da se držimo smrti projekta, i da je zacementiramo.
Samo mrtav litijumski projekat je ekološki projekat.

Pokazalo se da čovek koji je plakao zbog svoje dece nema nikakav problem da se dogovara sa čovekom kojem je rekao “da će mu platiti zbog toga”. Na šta je sve spreman ne želim nikad da vidim, na sledećim izborima ko glasa za njega sam čeka da bude prevaren.

P.S. već sam pisao da je odnos prema Rusiji pokazatelj čija naređenja će sutra izvršavati politički i NVO činioci u vezi Rio Tinta i bilo kojeg velikog zagađivača.

Ako uvedemo sankcije Rusiji gas za nas dobija istu cenu koju plaćaju svi ostali. Nemačke kompanije bi se u tom slučaju spakovale i otišle jer im se ne bi isplatilo da rade tako.

Mi ne moramo da usklađujemo spoljnu politiku sa EU, to ne moraju ni države članice.


Nemačka nema stotine hiljada zaposlenih u Srbiji nego 76 hiljada. Jasno je da manipuliše strahom.

Nemačka zatvara svoje kompanije u Nemačkoj, zbog cene gasa koja je danas 10 puta veća nego pre rata. U Srbiji nemačke kompanije i imaju najviše šanse da opstanu jer im je poslovanje najjeftinije, ovde su da zarade a ne zato što ih je vlada poslala, i neće se povući, ma šta da im narede političari ludaci koji su za interese Amerike upropastili svoju državu (u Nemačkoj je najveća inflacija u poslednjih 70 godina).

(Izjave o sankcijama Rusiji je “opozicionar” davao na SNS televiziji B92)

5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare