Marija poručila Zorani: Svima će nam biti hladno sve dok si tu gde jesi, a ne iza rešetaka

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, Pixabay, Instagram/zoranadpm

Marija Alimpić iz udruženja Zaštitimo Jadar i Rađevinu, prokomentarisala je nedavnu izjavu ministarke Zorane Mihajlović o štednji energije u javnim ustanovama, kojom je ponizila radnike u obrazovanju rečima da ona nema vremena da se bavi time “šta kažu učiteljice”.

Znaš li, Zorana, u čemu je razlika između nas učitelja, nastavnika, profesora i tebe?

Prvo i osnovno, nismo svi spali na mićine i baćine fakultete kao ti, od kojih svaka škola u Srbiji, a posebno seoske ima neuporedivo više dostojanstva, kvaliteta i poštenja. Mi živimo od novca koji smo ZARADILI. Ti platu ne primaš, pa te pitam da li je i ovo nedolično ponašanje deo tvog platnog aranžmana ili ostalo od G17+?

Dalje, deci je u mnogo škola u ovoj zemlji bilo hladno i pre tvog finiširanja EPS-a i biće u mnogim školama hladno i ove zime i sledeće, a svima će nam biti hladno sve dok si tu gde jesi, a ne iza rešetaka.

Pre neki dan si izjavila još jednu u nizu tvojih laži, da tobože nije stizao dopis školama u kojima se traži da se naprave planovi uštede, a zatim i da se mesečno dostavlja izveštaj kako i koliko je taj plan sproveden. A svi koji smo u školi znamo da jeste.

Sve vlade u čijim si sazivima bila su, svaka na svoj način uništavale obrazovni sistem ove zemlje, urušavajući ga neumorno iz godine u godinu. Time ste ti i tebi slični srozali najlepšu i najčasniju profesiju na svetu, naravno, uz pomoć vaših ubačenih elemenata.
Mnoga sela redovno, godinama nemaju struju čim dune vetar. To je tvoj sektor.

Za razliku od tebe, učiteljice znaju da litijum nije energent, osim ako si mislila da ga sad umesto blata ložiš po elektranama.

Inače, “gospođo” Zorana Mihajlović najmanje što si mogla da uradiš po objektivnoj odgovornosti jeste da daš ostavku posle nesreće u rudniku Soko i još nesretnijeg Grčića kome si bila direktno nadređena. Da ne pričamo o krivičnoj odgovornosti, a i za nju će doći vreme.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
student
student
5 meseci pre

učitelji su učitelji, a postavljeni od strane agentura, plaćenici, plaćena je da uruši energetiku