Marin: PREVARILI SMO VAS?

Izvor:
Politički.rs

Prevarili smo vas? Zbog naše uspele prevare ćemo vas jeb*ati dok ne pocrkate bednici lakoverni!

Prvi demokratski izbori, oho-ho baja do jaja stiže iz Beograda ili Novog Sada u rodni grad da glasa: glasam. Smerni građanin ima mali praznik. Srećan sam.

Piše Danko B. Marin

Propagandna kampanja ,,mojih“ bila je u startu gubitnička. Opozicija se spremala za poraz i već su stariji građani bili stigmatizovani. Progutam žabu, rodu ili oboje: došao sam da glasam!

Ulazim na moje glasačko mesto, verovali ili ne – moja osnovna škola, moja učionica i šok: svi starci mi se obradovaše!? ‘Lebe mekani, pa ja nisam njihov! Sledi nov šoking indid, ekipa mladih za stolom pozicije mi se tek počinje radovati uz pominjanje imena… Sneveseliše se opozicioni starci ali i opzicioni ja.

Do danas nisam glasao. Učestvujem u politici, DOSmanijački sedeh za stolom kao i moji mladi garesi prilikom prvih ,,demokratskih“ izbora. Sedeh posmatrački malo pre trčanja do državnog udara. Posle je smenjivan Milošević da bi sve ostalo isto osim Zlokija na vlasti.

Bio sam 5. oktobra da nagaravim lice prethodno suzavcem i suzama umiveno. Krenuo baja da ‘ladi jaja – na plivanje, stigoh na garavljenje. Političko sam biće.

Bog nisam, zver – ček, da se izvadim za zverstvovanje.

,,A onaj ko ne može da živi u zajednici ili kome ništa nije potrebno, jer je sam sebi dovoljan, nije deo države – to je ili zver ili bog“- eto, integrisan. Hvala Aristotele.

Patetično sebe smatrajući delom države, demokratskih procesa i budućeg pravednijeg sistema počinjem gunđati zbog zloupotrba DOSmanskih bitangi. Odmah sam šutnut od Terazija – do lokala od poznanika (trbuhoz)boraca iz mišje rupice, DOSmanijakalnih bogova u formiranju. Lavina se zatim na sve nas obrušila….

Posle ubistva Đinđića još se mogao primetiti manir pokojnikovog ponašanja i govora kod firerčića iz našeg malog sokaka ali dolaze novi gospodari čije likove pseta neuspešno uzimaju zbog uspeha u pokvarenom sistemu. Protekli potčovečansko sramni žuto ždrićkavi DS-DSS period najbolje definiše antologijski aforizam vrlo lokalno usmeren.

,,DOSMANLIJE SU TREBALE DA URADE SAMO DVE STVARI: DA ZATVORE LOPOVE I POKRENU PROIZVODNJU, A ONI ZATVORIŠE PROIZVODNJU I POKRENUŠE LOPOVE“- zvek, NAKED TRUTH je napisao Boban Miletić Bapsi.

Lopove, sebe da ne bi zatvarali vlastodršci spremiše novu podmetačinu – posle vašarsko izbornih prevara. Istekao im DS-DSS rok, obljutaviše… Za nezadovoljni demos spremaju populističke praznoslove. Čelni izvršilac javnih radova je komični autokrata u pokušaju Boris Tadić. Deficitarni IQ Bo-Ta pomaže Šešeljevom vojvodi Tomislavu Nikoliću da ukrade skupštinske glasove radikala. Odsečen od SRS Toma Ašov ima čudesni preobražaj: postaje beskompromisni evrounijata!?

Žuti lopovi javno, skupštinski daju podršku ožućenim starim, a novim lopinama! Šibicarski naziv ,,Napred Srbijo“ je nukleus novog lopovskog džihada, krije buduće ime partije: Srpska napredna stranka. Simulirana demokratija donosi prevarantske izbore 2012.

Sve je do tančina odrađeno.

Pokret ,,Beli listići“ usmerava pažnju, daje zamajac razapetoj žutoj lopovskoj mreži, dolazi do veće izlaznosti. Prevariše nas ponovo i ponovo ,,s punim pravom“ kreće razrađena jebačina u zdrav mozak!

Prvo je sređena indulgencija za žute krimokrate. ,,Hapšenje“ Dinkića bi usputno pod tepih (stiropor) stavljeno… Potom žuti gangsteri farbaju u žuto svoju novu mafijašku SNSektu preletačima iz DS-DSS. Podržani su radikalima vojvode od šampite i baklave. Ne zna se ko je bio komičniji u preletu, žutica ili ljuta Šešeljeva bljuzgavica? Tipujem na šešeljuge. Maja Gojković iskusna petopartijašica pre ulaska u ,,zakletu“ svoju šestu partiju upamćeni je po pljuvanju u ,,zlatni tanjir“ iz kog će pomijati.

,,Pomno pratim to što politički rade Nikolić i Vučić. Nesnalaženje vladajuće koalicije im ide naruku. SNS prolazi zbog vlasti, a ne zbog sebe same. Nema tu nekog bitnog kvaliteta, novih kadrova, programa koje bih vrlo rado podržala“ – na ledu zapisano… Naravno da žaba neće u baru: ,,Buć!“ Bućnula se i Maja Žaba u svoju šestu partiju, predala se neopisivoj aromi SNSendviča. Ispunjava sve uslove! Dokazana je politikantkinja bez ikakvih kvaliteta, stari je podguzatorski kadar s programom zajebi bližnjeg svog zbog vlastohleplja. Uklopila se savršeno nekvalitetkinja u nekvalitetnu ekipu.

Ilustracija

Ništa manje komičan ulet u novu baru bio je Majinog šešeljističkog saborca Aleksandra Martinovića. Postupio je po receptu njegovog vođe Šešelja da poždere izasrana svoja govna. Prvo je kenjao kenjac da je SNS mafijaška organizacija. Mutavac je verbalno ostrašćeno bombardovao prateću ekipu dvojca eumanijaka Nikolić-Vučić da bi postao deo te mafijaške organizacije! Nije bio mutavi Martinović mutav, kreće novopridošli mafiozo u protežiranje svoje bračne žene. Zaliva iskusno svoju biljku Biljanu funkcijama, a to traži i SNS mafija čiji je član. ,,Biljana Martinović Begović, supruga funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Martinovića, koja je istovremeno sudija Apelacionog suda u Novom Sadu, i vrši dužnost predsednice Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, u proteklih nekoliko godina vrtoglavo je poslovno napredovala“- piše Tanja Milivojević o napretku naprednih mafiokrata.

Printscreen

Vrh žuti ždrić ukras na SNSmrdljivoj torti govnovači? Draga sokolano tu vlada ljuta bitka…Glasam za ,,junakinju“ izašlu iz stripa ,,Alan Ford“ za Bepu Čomić. ,,Dr“ magistar Mali, SNSmrtski ministar poljoprivrede Nedimović,…

Ilustracija, Foto: Pixabay, Printscreen, Vlada Republike Srbije, Instagram/buducnostsrbijeav

Svako po ličnom izboru neka se izjasni, ostavljam slobodan izbor u pogledu na SNSvinjski obor.

Opravdanje?

Tanko je opravdanje za stvorenu kakanu kakistokratiju. Prvo su sebe izdali da bi nastavili dalje. Bezvredni su u svakom pogledu dok tako ,,izreklamirani“ vrebaju nove izdaje.

Stanje opozicionog partijskog otpora kakistokratiji je tragično. Poočim SNS Boris Tadić-jadić se nudi da bude opozicioni lider!? Sramotni izbori (,,izbori“) 2020. su zvanično (zaJebanično) od njega bojkotovani tako što na lokalu učestvuje?! Bo-Ta Glorija Svanson igra tragikomičnu politikantsku rolu. Silazak sa politikantske scene mu je sličan silasku niz stepenice u ,,Bulevaru sumraka“ filmskog lika Norme Dezmond s tim što Glorija Svanson uverljivo glumi.

Film do tragedije nosi Normina rečenica: ,,Ja sam velika, filmovi su ti koji su postali mali!“ Ne gube vreme na razmišljanje publike amerske filmadžije. Glavna junakinja ima deluziju grandioznosti. Zvezda nemog filma, žrtva star-sistema ima svoj, lični psiho ,,film“ bez režisera u novom vremenu. Ona ubija mladog scenaristu posle ljubavih peripetija nesvesna svojih godina, doba u kom živi. Remek-delo B. Vajldera ima kraj za istoriju kinematografije. Silazi stepenicama bivše filmsko božanstvo – policija je čeka, snimaju kamere novinara: pod sjajem reflektora je…

Ilustracija, Printscreen, Wikipedia

,,Alright Mr. Demilles I’m ready for my close-up“ – lik iz filma odlazi u istoriju, Boris sad pod sjajem reflektora ne shvata da je na istorijskom smeću. On je u politikantskoj komediji. Sreća u opozicionoj nesreći što njegov bivši saradnik Dragan Đilas razmišlja poslovno! Bo-Ta je propala investicija. Do kraja odan divin filmski sluga Maks (glumi ga nezaboravno Erih fon Štrohajm) neće Đilas biznismen da bude, ne u psihologovom ,,projektu“ za psihijatra. Dragan Đilas je šibicarsko-vašarski izvaran na beogradskim ,,izborima“ od izbora 2018. Loše je to ispalo za poslovnu reputaciju. No, neka pravda je namirena! Novobeogradko-beogradski mostograditelj Đilas, bitan krak žute hobotnice tom izbornom prevarom u kojoj je izabrao da uzme aktivno učešće postaje benigno strašilo za Vučića. Na neki način O’Đila deli sudbinu nas poniženih i uvređenih neučlanjenih u SNS biblioteku. Điksi zvanično na izborima 2018. prevaren – objekat je podjebavanja vlastodržačkog gangsteraja. Razlika postoji. O’Đila je u lovi na vreme ulovljenoj! Za novu izbornu prevaru sprema bojkot. Medijski je prisutan putem iskusne Marinike (Čobanu) Tepić bivše Čankove portparolke, zbrčkane nove partije neinventivnog imena i pasivnog otpora na šarlatanske napade prostačke sprdnje mejnstrim medija. Rešeto je za plašenje razgoropađene vlastodržačke mečke.

Statisti iz drugih opozicionih organizacija nisu ni do rešeta stigli. Levica, sredinica, desnica sve sam lovac na budžetsku platicu, foteljicu, korporativnu korupcijicu.

NVO nagvaždače više ni nagvaždače nisu. Dembelija režimska ih zombirane uspešno kontroliše. Ekolozi su nedefinisani… Jedino je definisana nova izborna prevara za ,,izbore“ koji stižu. Vučićevo samovlašće ponovo pomaže briselska birokratija. EU gangsteri mantru ,,STABILOCRACY OVER DEMOCRACY“ ponavljaju (NE)etički se pravdajući.

Šibicarska ,,izborna“ vatačina 2012. morala nam je pojebati svaku ,,demokratsku“ vijugu. PoBEDU Tompsonu Nikoliću Evropska unija čestita tri sata pre zatvaranja birališta! Cvrc-prc demokratijo, dakle mnogo, mnogo pre brojanja glasova – konkretnog utvrđivanja izborne volje građana kolonizovane Srbije.

Svesni smo svog jada, sve češće se čuje da vučićokratija mora revolucijom da se ruši. Iskustva te vrste posedujemo. Prilično su loša. Gutaju se uz mitologizaciju. Ne očekuje se od poštenih izbora pad sistema… Bude li neke ,,revolucije“ pamet u glavu i ne smemo dozvoliti da bilo koja vlast posle 100 dana ne raspiše bar približno fer izbore.

Sve nam je u budućnosti, neka se i ozbiljne demokratske težnje uz konkretne radnje u nju svrstaju. Ne sme se dozvoliti nova prevara, ni kad se revolucija ,,opravdava“ revolucijom.

I još nešto, prvo fruštuk: onda(K) na put. Lustracija bez čekanja mora (mora!) u tih 100 dana da se odradi, da pacifikuje višedecenijsku kakistokratiju. Bez nje se mehanizam ne može pokrenuti! Sudstvo i ,,politička elita“ se po (ne)delima pokazaše. Sami sebe su već tužili i sami sebi presudili. Demokratija u Srbiji nema alternativu, a ne briselske prevarokrate!

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare