Opozicionari u Republici Srpskoj ćute, sarajevski i drugi njima naklonjeni mediji ne pišu, JAVNOST ŠOKIRANA

Izvor:
Politički.rs, Foto: Facebook/Jelena Trivić, Printscreen, Pixabay

Pred opšte izbore u BiH

OPOZICIONARI U REPUBLICI SRPSKOJ ĆUTE, SARAJEVSKI I DRUGI NJIMA NAKLONJENI MEDIJI NE PIŠU, JAVNOST ŠOKIRANA

Iako smo navikli da se opozicija u Republici Srpskoj zgražava na navodnu korupciju i kriminal u vlasti, tvrdeći kako su oni borci za demokratiju i pravdu, nema odgovora ko finansira i pomaže kandidaturu Jelene Trivić na poziciji predsednika Republike Srpske i Mirka Šarovića na poziciji srpskog člana Predsedništva BiH.

Jelena Trivić, koja je slavu stekla na Trgu Krajine u Banjaluci kada je obećala Davoru Dragičeviću, ocu ubijenog sina Davida, da neće ući u Narodnu skupštinu Republike Srpske, ne odgovara na pitanje odakle na njenim tribinama lica koja su od ranije poznata MUPU-u i javnosti Srpske, po vršenju najtežih krivičnih dela, što ostavlja utisak da je reč o njihovim drugovima koji su očigledno njihovi saučesnici u pokušaju militarizacije političke zajednice u Republici Srpskoj. Uostalom Mirku Šaroviću kandidatu za srpskog člana Predsjedništva BiHa i Jeleni Trivić, više nego očigledno odgovara stanje haosa u Republici Srpskoj koje vide kao obličje njihovog političkog opstajanja i spasavanja. Trivić u stilu Marinike Tepiće drži se priče o navodnoj korupciji vlasti, jer su joj mentori koji su pomagali opoziciju u Srbiji tako savetovali. Tako se opozicija u Republici Srpskoj smišljeno i nepogrešivo uklapa u društveni ambijent u kome preovlađuje ekstremističko ponašanje.

U Srbiji je opozicija fokus u predizbornoj kampanji stavila na predsednika Aleksandra Vučića i njegovu porodicu, slično kao što to radi opozicija u Srpskoj. Isti recept, samo drugi akteri.

Svakako ne treba zaboraviti ni saborca Trivićeve u borbi protiv korupcije, Dragana Mektića, bivšeg ministra bezbednosti u Savetu ministara, koji je skoro postao Banjalučanin, nakon što je kupio stan pod sumnjivim okolnostima ugovora od Bojana Cvetića, svog savetnika u Ministartsvu bezbednosti u Savetu ministara, inače optuženog za trgovinu kokaina i najteža krivična djela.

Sada Trivićevu i Šarovića podržavaju paljanski žestoki momci Radomir Kojić i Jovan Škobo. O kakvim licima se radi zna Istočno Sarajevo i javnost Republike Srpske. Za njih se vezuju najteža i najgora krivična dela. Može se samo zamisliti kako bi opozicioni mediji u Srpskoj i sarajevski mediji koji podržavaju opoziciju u Srpskoj, ovo koristili, da su slična lica bila recimo na predizbornim tribinama SNSD-a!?

Foto: Facebook/ Jelena Trivić

Podzemlje Republike Srpske i Srbije je uvek bilo povezano i isprepletano. Pripadnici Zemunskog klana su se sakrivali po istoku Srpske nakon akcije “Sablja” koja je bila odgovor na ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića
2003. godine, kada su na vlasti u Republici Srpskoj bili SDS i PDP. Ta vladavina, kao što je poznato, bila je obeležena političkim ubistvima i masovnim delovanjima auto-mafije.

Strani centri moći i zapadne službe bezbednosti aktivni su učesnici svake političke kampanje i u Beogradu i u Srpskoj. Nakon što nisu uspeli izvršiti puč u Beogradu i smeniti Vučića, postavljen je novi cilj – politička eliminacija Milorada Dodika jer je smetnja na putu tim stranim centrima moći, da od Republike Srpske naprave praznu ljušturu i stvore unitarnu, čitaj islamsku BiH. Smetnja, zato što većinska javnost dobro zna, da jedino sa Dodikom Srbi ostaju na srpskom stanovištu, bez ugnjetavanja tuđe slobode i tuđih nacionalnih, verskih, kulturnih i drugih prava.

Printscreen RTS

Ali kod opozicije sredstva se ne biraju, samo se uloge menjaju. Jelena Trivić je tako i postala kandidat nakon što je smaknut njen najveći rival, banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković. Jedan od razloga njegove eliminacije bila je i njegova povezanost sa vlastima u Srbiji na koju se mlađani političar stalno poziva, što Trivić nikako nije mogla da prihvati.Ali je zato oberučke prihvatila da trguje istinom sa strancima.

Mirko Šarović, uprkos najlošijem rejtingu, postaje kandidat računajući pre svega na bliskost sa muslimanskim sarajevskim političkim krugovima. Zanimljivo da kandidat opozicije nije, recimo, Nebojša Vukanović koji ima nešto bolji rejting, ali nije imao podršku vrha SDS-a i PDP-a, kao ni Jelene Trivić koja ga je u ključnom momentu “pustila niz vodu”, smatrajući ga kako u poverenju zna da kaže “neozbiljnim i nedoraslim političkim bleferom”.

Strancima i muslimanskom Sarajevu ne treba neko na koga bi Beograd imao uticaj, te je Trivićeva njihov idealan kandidat koja se dokazala da se “ne boji” Aleksandra Vučića, svojevremenim pismom u kojem ga je bezočno i direktno prozvala za umešanost na prošlim opštim izborima u Srpskoj,što je daleko od bilo kakve istine.

Ali zato je veliko poštovanje pokazala prema nelegalnom i samozvanom visokom predstavniku u BiH Kristijanu Šmitu koga je dočekala sa širokim osmehom, pažljivo se konsultujući sa njim kakvu bi politiku trebala da vodi.

Nema sumnje da Jelena Trivić nije dorasla za funkciju predsednika Republike Srpske, jer ne može dostojno zameniti državnika Dodika, zbog toga što na politiku gleda kroz strane naočare, dok Dodik gleda isključivo srpskim očima.

Dragan Popović

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare