Parandilović – novo lice, stara priča: Imamo li opoziciju ili su sve ovo filijale SNS-a?

Izvor:
Politički.rs, Foto: Ilustracija

To što se dešava u srpskoj politici ne može se naći ni u najluđim romanima ili filmovima naučne fantastike. Ono što bi čak i tamo bilo nemoguće, ovde je apsolutno moguće i sve što je neočekivano, neizvodljivo, nenormalno i apsurdno, ovde je postalo normalno i deo svakodnevnice.

Negde pred leto ove godine počeo je, iako već deceniju i po u politici, kao novo lice  po društvenim mrežama, opozicionim medijima a često i u Skupštini Srbije vatrenim napadima na vlast, da iskače Miloš Parandilović. Ubrzo je zadobio simpatije opozicione javnosti i stao u red novih i neokaljanih, mladih i poštenih političara, onih koji predstavljaju budućnost Srbije, poput Pavla Grbovića, Dobrice Veselinovića, Đorđa Miketića ili na drugoj strani Staše Stojanović, Draginje Vlk i zašto da ne, još uvek mladih a već dokazanih velikana poput Miloša Jovanovića, Boška, Milice ili Mikija Aleksića.

Miloš Parandilović je rodom iz Priboja, inženjer je strukovni, i od malena je iskazivao ljubav prema kralju i monarhiji, kao i neizmernu potrebu da pomogne Srbiji i srpskom narodu. Zato se, čim je postao punoletan 2007. godine učlanio, a gde drugo nego u SPO Vuka i Dane Drašković, gde se iskalio u proverenog saradnika, da bio decembra 2010. postao potpredsednik opštinskog odbora SPO u Priboju. Takođe, bio je i član Izvršnog odbora Srpskog pokreta obnove.

Parandilović i Šalipur Milisav, kao članovi SPO 2012. postaju odbornici u Priboju, i omogućavaju Srpskoj naprednoj stranci da formira lokalnu vlast, dok sam Parandilović postaje narodni poslanik.

Za vreme trajanja mandata, Parandilović  pohađa obrazovni programi Beogradske otvorene škole “PolitiKAS” koja je pod pokroviteljstvom, uticajem i kontolom maltene svih zapadnih ambasada. Neki kažu da je to organizacija za regrutovanje budućih kadrova na visokim položajima u institucijama Srbije, u svakom slučaju, život Parandiloviću od tog vremena postaje mnogo udobniji i lepši.

Na izborima 2016. Parandilović  i  SPO učestvuje na listi SNS-a na lokalnim izborima u Priboju a 2017. napušta SPO u ulazi u tad osnovani POKS.

Krsto Janjušević, glavni kadrovik SNS-a za jugozapadnu Srbiju, šalje Parandilovića za Beograd i zapošljava ga, gde drugo nego na Vračar, u Nacionalnu službu za zapošljavanje. Kao savetnika za nezaposlane malo ga se ko seća i malo ko ga je primećivao na poslu. Od Janjuševića Parandilović dobija i funkciju u POKS-u i Miloš, baš nekako u to vreme, sa dvadeset i kusur godina kupuje i svoj prvi stan i time potvrđuje svoj talenat za politku.

Na lokalnim izborima 2020. iako mu je SNS skupljao potpise za kandidaturu, Parandilović ne prolazi cenzus. Nešto Pribojčani baš i nisu bili oduševljeni Parandilovićem, nisu shvatali koliko se on u stvari bori u Beogradu ne za sebe nego za Priboj, pa su naprednjaci morali dodatno da ih ubeđuju i ponovili su izbore na jednom glasačkom mestu, kako bi Parandilović ušao u opštinsku skupštinu.

Na parlamentarnim izborima 2022.  zahvaljujući poziciji u POKS-u, Parandilović dobija drugi poslanički mandat. Parandilović se nalazio na visokom 7. mestu na listi Boško Obradović – Srpski pokret DVERI – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije. Kunu se mnogi da su najveću pomoć za prelazak cenzusa Boško i  Parandilović dobili od Krisa Hila i šefa SNS-a, ali sve to još nije nigde pravosnažno presuđeno.

Nakon rascepa unutar POKS-a,  Parandilović osnova udruženje građana Novo lice Srbije koje je preimovanjem Reformističke stranke upisano u Registar političkih stranaka.

Odnos i prekid odnosa perjanica POKS-a Žike Gojkovića i Miloša Parandilovića ne preporučuje se mlađima od 18 godina, te ga ne pominjemo u ovom tekstu, Foto: Direktno.rs

Udružuje se sa Mikijem Aleksićem koji je napustio Vuka Jeremića i postaje zamenik predsednika novoformirane poslaničke grupe Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije, a zatim od sredine septembra postaje deo poslaničke grupe Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak – Novo lice Srbije.

Zna Miki ko je Miloš, zna Miloš ko je Miki. Ni  Milošu ni Mikiju ne smeta što su se do pre godinu dana klali i optuživali a Parandilović tvrdio da je Aleksić saradnik vladajuće stranke i da je Vuku Jeremiću omogućio da „na prevaru“ uđe u politiku.

Po skupštinskim kuloarima se priča da, posle tragedije u Ribnikaru, kada je opozicija morala da sakupi 84 potpisa za odrzavanje skupštinske sednice u vezi ubistva dece, Parandilovićev potpis je bio poslednji jer je čekao da mu opozicija obeća i garantuje novi poslanički mandat posle izbora koji su se već u to vreme naslućivali.

I dobi Parandilović 19. mesto na izbornoj listi Srbija protiv nasilja. Ispred je Dragane Rakić, Bore Novakovića, Pavla Grbovića, Zorana Lutovca, Mile Popović… Da je listu sastavljao zloglasni Krsto Janjušević, ne bi mogao više da ga izgura.

Krsto Janjušević, Foto: Printscreen TV Happy

Na lokalne izbore 17. decembra u Priboju, posle neuspelih pregovora sa Stamatovićem, pa Đilasom, pa opet Stamatovićem, izlazi sam kao grupa građana “Novo lice”. Da ne bi Miloš stvarno bio sam, na listi su i majka mu , tetka, sestre od tetke… Dodatno se i naprednjaci trude da Miloš ne oseti samoću tako što maksimalno promovišu to “novo lice”.

Da naprednjaci imaju svoje ljude i povlače konce u opoziciji na takozvanoj desnici, jasno je odavno. Da imaju svoje spavače i u ovoj proevropskoj, do sad se uvek samo šuškalo a isplivavalo bi kad posle izbora neko preleti u SNS. Miloš Parandilović je čist primer i potvrda da je Srpska napredna stranka kao hobotnica pustila svoje pipke ama baš svuda, i kontoliše ama baš sve, i da nema više potrebe da to bar malo sakrije.

I sve dok je tako, dok može tzv. monarhista, draškovićevo čedo od SNS-a negovano i usmeravano, POKS veliki patriota Parandilović da ide zajedno sa Mikijem Aleksićem, partijskim kolegom Mlađana Dinkića, koalicionim partnerom SNS-a, Jeremićevim nacionalistom i gle sad,  najpopularnijem na listi proevropske opozicije Mikijem Aleksićem, šta onda mogu da očekuju građani sem da se pitaju imamo li mi opoziciju ili su ovo sve filijale SNS-a.

5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare