Pijavice i politikanti, kao i svaki polusvet, odlično razumeju koliko je važno da jedni drugima čuvaju leđa

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, Printscreen

HLEBA I RIJALITIJA

Kada se već narod preko čijih leđa se lome sva koplja ne dogovara da jednom za svagda skine sve pijavice i politikante, oni se kao i svaki polusvet među sobom odlično razumeju i mnogo bolje od nas shvataju koliko je važno da jedni drugima čuvaju leđa. Tako će i kad se tzv. vlasti nas robova budu smenjivale tim jednim te istim spodobama pozadina uvek biti sigurna.
Piše Marija Alimpić

Iako je još prošle godine najavljeno da će dotrajala Zadruga biti skinuta sa repertoara jer svakoj franšizi dođe kraj, mukotrpni dobri narod je rešio da je retroaktivno ukine peticijama koji važe manje i od Jezdinih i Dafininih obećanja.

Dok se Jezda i Dafina sasvim slobodnu mogu nazivati prevarantima, ovi moderni ne smeju jer će njihovi svedoci da graknu da su „ponosni“ i obavezno će u svojim komentarima upotrebiti reč „proizvoljno“. Argumenata i činjenica su sposobni da dostave koliko i mladi lider znanja. Nula, malo razgažena ali i dalje nula.

Posebno dobro sarađuju kada treba narodu da se skrene pažnja sa nekakve brljotine vrhovnog gospodara, najčešće kada je izdaja u pitanju kao što je slučaj i ovog puta.

Elem, dobili smo dva nova rijalitija. Stara-nova nada, Savo uči od najboljih te tako još pre bilo kakve funkcije izbegava duel sa političkim oponentima (još od kada je onomad neslavno prošlo sa Nikolom Kosovićem) i spušta se na nivo raspravljanja sa najbogatijim narkomanom Srbije koji vazda dužan svakoj vlasti mora da sluša. Ako treba da dobaci loptu Savi nije nikakav problem. Zašto bi i bio, Peconijev teren je ipak po malo i njegov.

Foto: Printscreen

Tu su i dvorske lude Neša iz Beograda, Đuka bizon i dama za one kojima ne odgovara rijaliti u kome Žeks pored 15 svojih dobija i reklamu na državnoj televiziji.

Nepravedno bi bilo zaboraviti najveće dostignuće Anine digitalizacije, katastar po principu sad ga vidiš-sad ga ne vidiš. Najveće do sad, ja ni najmanje ne sumnjam u sposobnosti predsednice tehničke Vlade da će sličnih dostignuća biti i ubuduće. Za naše dobro bi i kliker pokvarila ako treba. Kao da gledam da pored svega što je nestalo imanja Rio Save stoje zacementirana u katastru.

Za svakog po nešto – demokratija.

A ti narode gledaj rijaliti i tamo gde ga nikad nije bilo i nemoj da ti smeta prostačko ophođenje koje uvek ispliva iz mladog pokretača peticija kad god ga projektanti ostave bez nadzora. Ljudi-projekti se spremaju samo sa generalne nastupe pa kad ostanu sami i još kad ih nešto iznervira, onda može da se vidi njihovo pravo lice. Izgleda da još nismo spremni za drugačije predstavnike naroda, one koje nisu prosti i koji su samo svoji i narodni. Uostalom ako jednom Pravnom fakultetu koji na svom zvaničnom jutjub kanalu promoviše dotičnog „mladića“, iako prostog, a ipak doktora nauka, zašto bi to nama smetalo. Kad može jedan Vuletić da bude zvezda tog fakulteta zašto ne bi mogao i pravnik koji misli da je moratorijum zabrana. Sve to nekom odgovara, u suprotnom se ne bi dešavalo zar ne?

Da li još nismo preležali dečiju bolest poistovećivanja sa klubom za koji navijamo, ne znam, ali istina se i dalje teško prima.

Na Nikolin tekst od pre dva dana u kome je sve dokumentovao i dokazao, između ostalih javila se i osoba ispred pokreta obrni-okreni. Od svega što je mogla da kaže, reče „ponosna sam“.

Na svako od sledećih pitanja koje sam postavila dobila sam odgovor da je „ponosna“, opet:

Zašto nikad niste ljudima objasnili da Srbija nema zakon o peticijama?

Zašto nikad niste rekli da je problem sa eksproprijacijom u Zakonu o rudarstvu?

Zašto ste obmanuli javnost da je Zakon o referendumu u redu a više nemamo cenzus?

Zašto ignorišete celu jednu regiju direktno ugroženu rudnikom litijuma? Ili ne znate?

Zašto ste obmanjivali javnost da moratorijum znači zabrana?

Zašto je Vaš lider uhvaćen u laži u Utisku nedelje da je lokalno udruženje saglasno sa traženjem moratorijuma?

Sa kojim pravom ste hteli da stavite život mog deteta i još mnogih pod hipoteku od 20 godina pa da se opet muči kao ja sada da se odbrani?

S kojim pravom ste gurali predloge kojima se odlučuje o životima stotina hiljada ljudi bez da ste ih pitali o tome?

Ko ste vi svi da odlučujete o mojoj dedovini? Ja sa nje nisam otišla.

Ko ste vi svi iz kreni promeni da sve gore navedeno i još mnogo toga radite?

Zašto ne kažete narodu da je stručnjak kog ste koristili za moratorijum „pobegao“ iz Amerike zbog seksualnog zlostavljanja? Njega ste vodili po Srbiji i ćutali o tome?

Zašto nemate ni jednu pravnu legalnu akciju protiv rudnika i loših izmena zakona?

Mogu ja ovako do sutra.

Ili nemate obraz ili već odavno ne znate šta znači biti čist. Sram vas bilo sve jer ste podjednako odgovorni za ignorisanje i ugrožavanje naših prava kao prava na planiranje budućnosti dece iz ovog kraja. Da sam na Vašem mestu, ćutala bih.

Nadam se da je ipak malo „ponosna“ i na to što smo projekat „Jadar“ ukinuli iako to nema nikakve veze sa blokadama puteva koje su običnim građanima samo napravile štetu.

Dok se „ponosni“ narod veseli jer rijalitiji je u redu ako su učesnici po volji i mali od bese smatra da nije fer da samo on ima staratelje pa sad hoće i nesretniku od belog da ih nabavi, srpski zvaničnici potpisali su energetski sporazum sa lažnom državom Kosovo koju ne priznajemo, osim kada sa njom potpisujemo ugovore, dogovore, želje, čestitke i pozdrave. A od kuma energetski sistem, malo li je?

Kršimo Ustav? A koga to još briga, hajte molim vas… Ako je to u redu za predsednika lično i malog od bese koji je ujedno i „zaštitnik zakonitosti i ustavnosti“ zašto ne bi bilo i za Lajčaka. Samo nek je veselo.

Ako vam slučajno smeta, možete da potpišete jednu onlajn peticiju. Ako nas to ne odbrani i od nas ne napravi državu, ništa neće.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare