Piramida zla na udaru sankcija

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen, Pixabay

Načet prethodnim bojkotom, uzdrman sveopštim narodnim buntom, opomenut američkim kažiprstom uperenim na glave njegovog transnacionalnog kriminala, zaplašen signalima rasula u sopstvenim redovima, vođen namerom da proda Dodika i RS zarad sopstvenog opstanka, Vođa pokušava da kupi tih par meseci time što manipuliše javnost. Svestan da prvi dan bez vlasti znači prvu noć u pritvoru, već čini sve da pokrade izbore, jer mafija izbore ne gubi.

Piše: Davor Kalajžić

Staro je pravilo da se najbolniji politički potezi nikada ne vuku pri kraju mandata, već isključivo odlažu za sam početak novog. Vođen tim zlatnim pravilom političkog preživljavanja, Aleksandar Vučić pokušava da zablesavi raju igrajući ping-pong sa Ustavom, Vladom i zakonima, šaljući signale Rio Tintu da će sve biti u redu ako se malo strpe. A gazde su postale nervozne i kreću da ga pritiskaju sa svih strana da ispuni obećano i milijardom nagrađeno.

U pomoć priskače i „breskvica“ Pič, u službi Njenog Veličanstva. Na štetu teritorijalne celovitosti Srbije, glavni NATO raspršivač uranijuma po Srbima i Srbiji iz 1995 i 1999, u saglasju sa savetnikom Blerom, imenovan je da pošalje jasan signal jajinačkom Vođi da bez ispunjenja obećanog otuđenja AP KiM od Srbije i zaštite Rio Tinta, MI6 zaštita od narastajućeg narodnog bunta možda neće biti tako efikasna, a može biti i preokrenuta.

Radikalski „Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica“ i „sto za jednoga“ pretočeni su u ponižavajuću crtanu predstavu kninskih Srba, koji se kao pacovi ukrcavaju u traktor. U samo predvečerje komemorativnog obeležavanja krvavog novoustaškog zločina nad srpskom porodicom Zec, „crtić“ targetira partijske naslednike izdajničkog tala Milošević-Tuđman, a šlagvort ovoj nečuvenoj uvredi i sramoti dao je sam Vučić, koji je na čistom hrvatskom srpski narod onomad nazvao – „zgubidani“.

Kako je Ivan Ivanović iz pokreta „Naši“ najavio još pre tri meseca, američko Ministarstvo finansija identifikovalo je 12 osoba srpske nacionalnosti kao „organizatore transnacionalnog kriminala“ i uvelo im sankcije. Zabeleženo je da su braća Veselinović, Zvonko i Žarko, „imali sporazume sa političarima da pomognu svojoj stranci da pobedi na izborima, obezbede političke pobede svojim kandidatima i da daju velike sume novca kandidatima. Zauzvrat, ovi političari bi braći dali kontrolu nad određenim oblastima za njihovo poslovanje gde bi mogli da obavljaju svoje nezakonite poslovne aktivnosti bez mešanja srpskih vlasti, a takođe bi pružili poslovne informacije kako bi podržali poslovna ulaganja braće. Političari bi takođe nagradili braću Veselinović radeći na tome da braći daju najbolje infrastrukturne ugovore“. Osim toga pominje se i da „Veselinović i njegova grupa optuženi su za navodnu umešanost u ubistvo lidera političke stranke Olivera Ivanovića u januaru 2018. Veselinović i kolege iz organizovane kriminalne grupe, Milan Radojčić, Željko Bojić i Marko Rosić, imenovani su u optužnici za ubistvo, a svaki je imao svoju ulogu u atentatu“. Ovim izveštajem i uvedenim sankcijama, Američka administracija nedvosmisleno je uperila prst na jajinačkog bosa, Aleksandra Vučića, pa umesto da Đuriću bride dlanovi od aplaudiranja, bridi obraz Vučiću od opaljenog američkog šamara.

Izgleda da će šamar pasti i po drugom obrazu, jer Ivanović najavljuje da su sledeći na redu američkih sankcija kum Nikola, brat Andrej i kure tatino, a da pritisak neće popustiti pokazuje hapšenje jednog od vlasnika italijanske kompanije „Pizzarotti“ koja sa Milenijum timom gradi „Kulu Beograd“.

Vučić je svojim samovlašćem i politikom stvaranja radnog okruženja natrpanog lažnim diplomcima i profesionalnim kriminalcima, sebe doveo u bezizlaznu situaciju. Oni koji su ga doveli sada mu prete da će ga odvesti, a narod šalje jasnu poruku da nema nameru da živi u ropstvu stranih trovača i domaćih kriminalaca. Sva je prilika da će se baklje, čekići, motke i ćevapčići obiti o glavu tvorcu.

Jama koju Vučić sa Rio Tintom namerava da iskopa Srbiji imaće „tužan kraj“, jer u narodu odjekuje – „ko drugome jamu kopa, sam u nju upadne“.

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika Generalnog sekretara UN

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar