Rani radovi: Čekanje (uzaludno) da beogradski duče novosadskog firera istuče

Rani radovi: Čekanje (uzaludno) da beogradski duče novosadskog firera istuče

Ovih dana se u Srbiji preko pornografskih medija emituje sapunica o pijačarskoj svađi dvojice prekodrinskih istaknutih Srba.

Posle jedne od čestih međusobnih pljuvačina, jedan od njih, koji ima pismeno uverenje da je Srbin (mada u to i dalje niko ne veruje), izazvan je na dvoboj pištoljima od strane drugog, koji ne namerava da dokazuje da je srpskog roda, i po svojim političkim stavovima je sušta suprotnost ovom prvom, sa uverenjem. Naravno da će i ova sapunica imati srećan završetak i da se ova dvojica lopina, na žalost, neće međusobno poubijati. Zajedničko i jednom i drugom je podrška koju pružaju trećem prekodrinskom Srbinu i apanaža koju za uzvrat od njega dobijaju, pa je cela ova predstava, uz mnoge druge koje se svakodnevno izvode, namenjena isključivo zamlaćivanju već previše smlaćenog srpskog naroda.. Šteta koju su ta trojica prekodrinskih drugara načinili, i zdušno je i dalje čine građanima Srbije, nemerljiva je.

Na zlodela tata Voje i političkog mu sina Aleksandra često ukazujemo tekstovima na ovom sajtu, međutim, treći prekodrinac Neša, nepravedno je zapostavljen. Zato ćemo vas na ovog simpatičnog (ali ništa manje opsnijeg od prethodne dve spodobe) vepra na liposukciji, podsetiti tekstom Danka Marina objavljenom na sajtu Novinar.de davne 2012. godine.

Firer Vojvodinlanda i Friklenda

Suština bivše mnogohvaljene vlasti druga Živana Berisavljevića je bila autoritarna i totalitarna.Razočaran nenapredovanjem kroz jugoslovensku komunističku hijerarhiju (,,kalif,umesto kalifa“ – Tito, umesto Tita!), bivši ministar totaliture-kulture kom su polagali račune svi važniji autori u Srbiji, je napravio svoj mali policajštat.

Rani radovi: Čekanje (uzaludno) da beogradski duče novosadskog firera istuče
Napisao Danko B. Marin, 11. oktobra 2012.

***

Kajzer iz Martinaca je osnovao Drugi vojvođanski rajh ali na ogromnu žalost skučenih birokratskih umova, desilo se nešto ,,antibirokratsko“ i narod je mogao da priča viceve, a da ne ode na višegodišnju robiju! Policajštat je pao posle telefonskog razgovora. Nije se dalo drugu Žiki da postane Drug Žika i da se na tvrđavi u Petrovaradinu zameni ,,Naš Tito“, sa ,,Naš Žika“. ,,Jebeno“- što reče onaj vojnik.

Jedan veliki rat je formirao budućeg firera, budućeg Trećeg rajha. Mali SFRJ ratovi formiraju malovojvođanskog firera, kamarada Čanka. Nije veselnik (ne aludiram na Vesela) otišao u Liku, u selo Čanak da se bori za predačku autonomiju, nego je poput inspiratora koji je pljunuo na faterland-pljunuo na te…

Čanak-barjaktar je poznati tobdžija, efikasni eliminator Karađorđevih ustanika, desilo se i da Čanak-firer obuče uniformu. Ne zna se tačno šta je eliminisao ali ga je tada uspešno branila, tadašnja žena u ,,Slučaju Čanak“. Prirodno je bilo da se o tom slučaju najviše talambasa u Beogradu. Čak je i Narodno pozorište ustupilo prostor za politikantsku farsu ,,čovek od žene“.

Veteran se vraća na političku scenu i kreće naci obrazac o superiornim Vojvođanima. Reči se ne biraju, a formiraju se ,,Vojvođanski vukovi“. Jurišni odredi Ernsta Rema su počeli predstavljati smetnju i odmah su rasformirani i apsolutista Čanak-firer posle upotrebe raspušta ,,Vojvođanske vukove“.

Rozenbergijada parada je važnija od pokazivanja đilkoša u fajerkama, bitnije je da se vijore novokomponovane zastave pod ,,okupiranim“ nebom Vojvodine. Šareniš obezbeđuju opaki Opačićevi momci. Nova garda kao i ,,ѕѕ“ ima kriminalca za vođu, s tom razlikom što Hajnrihu Himleru nisu sudski dokazana, do nacistička, kriminalna nedela.

Nacisti su se grozili hrišćanstva, prihvatali su ga samo kad je bilo izvor antisemitizma. Na Četvrtom lateranskom saboru je propisano obeležavanje Jevreja. Borbeni poklič Čanak-firera ,,Bando crkvena!“- je lepljen po automobilima studentkinja, vernica SPC.

Nedostaje antisemitizam kod nosioca palestinske marame?

Mađarskim neonacistima je sve dozvoljeno. Niko ih ne sprečava u delatnostima, čak i kad zakon nalaže zaustavljanje propagiranja rasne, nacionalne i verske mržnje. U Novom Sadu su prikazivani dokumentarni filmovi sa propagiranjem antisemitizma – niko se nije ozbiljnije potrudio da zaustavi tu sramotu. Zašto bi? Najodvratnije rasističke viceve pričaju najangažovaniji čankisti. Vojvođanski ibermenš i srpski untermenš su beskrajni izvori dokazivanja rasnih razlika ali i utiskivanja u svest okupacije niže rase! Ne reaguje se na rasizam i zbog moguće saradnje u budućnosti! Mali anšlus nekoliko mačvanskih sela čeka veći. Mačva je bila integralni deo Srema…

Vojvođansko ekspanzionističke karte ne bih komentarisao. Ne sme se biti lenj. Ti otrovni politikanti moraju zakonski da budu počišćeni. Glavni tok politike, nije za njih. Friklend je njihov vrhunski domet ali vulgarnim klijentelizmom oni osvajaju birokratiju.

Nacionalsocijalizam je baznu moć pokrenuo iz činovništva i zato je Hitler lako prevazilazio birokratske prepreke, gospodar činovništva je i Čanak-firer. Ekspresno je sudskim putem bivšoj ženi oduzeo zajedničko dete. ,,Sudski,da li i zakonski?“ – gunđalo se po Novom Sadu.

Kafkijanska vlast (tamo iza zidova), nedefinisana ali moćna je učinila da tišina ,,prekrije sve“. Prekrivaće i ubuduće, jer ma koliko Hitler deluje komično naslikan kao beli vitez ili Čanak-firer u pozi diktatora – tamo gde je direktno vršena vlast njihovih poslušnika: komike nije bilo!

Rani radovi: Čekanje (uzaludno) da beogradski duče novosadskog firera istuče
Beli vitez ili Čanak-firer u pozi diktatora – tamo gde je direktno vršena vlast njihovih poslušnika: komike nije bilo!

Možemo se smejati i njihovim trivijalnim pseudoumetničkim produktima ali poremećeni umovi donose ozbiljne tragedije. Gaulajteri Čanak-firera su sa osmehom ostavljali radnike bez posla i van Vojvodinlanda: pokazali su da nisu bezopasni, kao ni njihovi prethodnici iz mračnijih istorijskih perioda.

Paralela nije potpuna. „Minhenski puč“ se nije desio u Novom Sadu. Pivnica „Crni bik“, iznad koje se leprša neki šareniš od zastave (i Hitler je kreirao partijsku zastavu!) nije raspoložen za ulazak na velika vrata istorije. Pretio je Čanak-firer nekim padobrancima ali nije imao sreće da komponuje svoju verziju himne „Horst Wessel lied”. Padobranci su odabrali reklamiranje dušeka.

Čanak-firerovo muzičko umeće će ostati neiskorišćeno, a baš nam je lepo svir`o na plej-bek na roza televiziji. Junački je otvarao usta na pesmu „Moj put“. „Moja borba“ je nešto drugo… Čanak-firer je napisao brošuricu o ratovima koji dolaze. Kad bi smo imali pravnu državu, on bi se pripremao za procese koji dolaze.

Ovako u iracionalnom pravnom sistemu moramo čekati obračun lokalnih politikantskih božanstava i da:

,,Beogradski duče, novosadskog firera istaba (eventualno),istuče!“

Danko B. Marin

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare