“ZNAMO GDE ŽIVIŠ, JOVO BAKIĆU!”

Izvor:
Politički.rs, Foto: Ilustracija

REŽIM PROTIV BAKIĆA

Nakon sinoćnjeg skupa „Srbija protiv nasilja“ koji je najmasovniji protest od 5.oktobra 2000. godine naovamo očigledno je da je mafijaška zver teško ranjena i spremna na sve. Režimlije gube nerve po svojim medijskim kloakama i adekvatno se časte kao što izvesni Krle čini Sarapi.

Sve ovo bi bilo dobro kad bi se zver zadržala na sebi i svojim satrapima i Sarapama ali je, preko svojih poslušnika, odlučila da još direktnije napada one koje je još pre označila kao svoje mete.

Sociolog, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, dr Jovo Bakić je već sedmicama izložen harangi najnižih od najnižih dok se lideri građanske opozicije distanciraju od Bakića koji, podsećam, niti je član bilo koje političke organizacije niti je organizator ovih masovnih protesta. A zašto se distanciraju? Na osnovu izjave date pre četiri godine, istrgnute iz konteksta i ponavljane kao mantra od strane Nepomenika o čemu smo već pisali. Napominjem da moj članak koji sam naveo nije objavljen, baš kao ni jedan jedini članak koji osuđuje progon Bakića, iako su poslani Danasu. To ne shvatam lično i neka je moj članak najgori, nebitno je-ono što je bitno je to da Danas mora stati uz odbranu moralnog i fizičkog integriteta čoveka kojeg progoni krvožedna vlast. To je ljudski, časno i ispravno. Opozicija to mora učiniti, umesto što spočitavaju koješta ne samo Bakiću već i novinarima kod kojih je gostovao, tj. Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu u DLZ.

Bakiću povrh svega stižu preteći mejlovi a stanoviti Dejan Vuk Stanković, (DVS) režimlija, (kojeg je u više tv duela ovaj sociolog briljantno pobedio) je na tv trovačnici, Pinku, otkrio gledateljstvu Bakićevu adresu i tako direktno prekršio Zakon o zaštiti podataka o ličnosti. Dakle, DVS je krenuo, na mig svojih gazda,vođen interesom t i povređenom sujetom da, obeležavajući dom napadnutog, na taj način, priziva „srbske vitezove“  da nasrnu na Bakića. Zamislite da svaki ludak ima vašu adresu i da ste označeni kao narodni neprijatelj? Kako bi se osećali? E, upravo to, ugrožavajući drugog čoveka, radi DVS, profesor Filozofije sa etikom! Jak profesor, još jača etika!

ZNAM GDE ŽIVIŠ  je klišeizirana pretnja iz svih filmova o mafiji, nasilnicima, psihopatama. Mir i red kakvim ga Nepomenik vidi je jezivo tiho kraljevstvo sa nemim podanicima gde se sila može primenjivati nad njima kako mu je i kad volja. A dok gazi i preti ponavlja jedno te isto: Ne dam Gašića! Ne dam Vulina! Ne dam Anu! Daće on sve njih, samo da klisne iz zemlje. To je jasno. Ali, ono što MORAJU oni koji se nazivaju dobrim, časnim građanima ove zemlje, opozicijom,  nezavisnim medijima da kažu u ovom trenutku je: NE DAMO BAKIĆA! NI NJEGA NI BILO KOGA OD GRAĐANA SRBIJE! SVAKI ŽIVOT VREDI! ODSTUPITE, ODMAH I SAD I POVINUJTE SE ZAKONIMA OVE ZEMLJE, ZAKONIMA KOJE STE GAZILI!

ALEKSANDAR NOVAKOVIĆ

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare