Aleksić: Šef mafije u Srbiji je Vučić, sankcije Vulinu su poruka njemu, nisu zbog Rusije već zbog kriminala

Izvor:
Beta, Foto: Ilustracija

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas u Zaječaru da je stavljanje šefa BIA Aleksandra Vulina na crnu listu od strane SAD, “sramota, skandal i bruka za jednu zemlju i društvo”, jer “ne postoji primer u svetu da je šef službe bezbednosti jedne zemlje stavljen na sankcije Amerike”.

“Šef mafije u Srbiji je Aleksandar Vučić i ovo je poruka njemu. Vulin nije stavljen na sankcije zato što je rusofil. Tamo jasno stoji napisano da su sankcije usledile zbog trgovine oružjem, dok je bio ministar odbrane, kao i drogom i kriminalom”, rekao je Aleksić za list Danas uoči početka protesta “Srbija protiv nasilja” u Zaječaru.

On je istakao da je Srbija prva zemlja u svetu u kojoj su takve sankcije uvedene šefu bezbednosne agencije.

“Još je veća bruka to što umesto da je odmah smenjen, njega brani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i time direktno daje do znanja da je on zapravo taj koji njima daje naloge šta da rade. I Predragu Koluviji i Vladimiru Đukanoviću i Aleksandru Vulinu”, kazao je Aleksić.

Aleksić je rekao da protesti “Srbija protiv nasilja” koji se organizuju u 30 gradova, pokazuju da se “Srbija probudila”, kao i da je ovo momenat “kada više nema stajanja”.

“Ne postoji ništa važnije u ovom trenutku nego da pružimo otpor. Otpor nepravdi, bahatosti, gaženju zakona i instucija. Moramo da zaštitimo žrtve i moramo svi jedni druge da štitimo i da budemo solidarni protiv ovog režima koji razara državu Srbiju”, rekao je Aleksić.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare