Anđelković: Vučić se poigrava sudbinom Srba na Kosovu

Izvor:
N1, Ilustracja, Foto: Printscreen

Aleksandar Vučić se poigrava sudbinom Srba na Kosovu i svesno žrtvuje Kosovo da bi kupio dodatni prostor za funkcionisanje vlasti na sadašnji način, smatra politički analitičar Dragomir Anđelković

Anđelković tvrdi da Kurti koristi ukrajinsku krizu da bi ubrzao ono što očekuje da će se dogoditi u dogledno vreme, a što je Beograd spreman da prepusti, samo kasnije, prenosi N1.

Kako kaže, Beograd prepušta Srbe njihovoj sudbini onom brzinom koja neće izazvati posledice u samoj Srbiji i sukcesivnim ustupcima uspeva da obezbedi da Zapad toleriše model vladavine koji nije u skladu sa demokratskim normama.

”Vučić verovatno gleda kako da pliva između Scile i Haribde, da zadovoljava Zapad do određene tačke, a da ipak odlaže ono što im je obećao koliko god može, da ne bi imao eksploziju u kući, jer ne zna kako će se to završiti”, navodi Anđelković.

Foto: YouTube

Po njemu, Kurti ima bolje odnose s Nemačkom, nego sa SAD, ali se više plaši Amerike, dok je Vučić ”nesumnjivo došao na vlast uz jednu vrstu dogovora sa Amerikancima”, a kasnije se dogovarao i sa Angelom Merkel.

Kako tvrdi, Vučić je spreman, radi produžetka svog roka trajanja, da povuče i neke poteze koji se na Zapadu ne ocenjuju najbolje, ali se ni on, ni Kurti, neće suprotstaviti ključnim zapadnim centrima moći, jer su borbeni samo dok je to bezbedno za njih.

Anđelkovićeva je procena da će se pitanje tablica razrešiti navodnim kompromisima, da će možda privremeno biti i vraćene tablice sa oznakom KS, ali da će na kraju biti ukinute tablice Srbije.

”Stvar će da se razvlači do tačke kada se na dnevnom redu bude našlo statusno rešavanje kosovskog pitanja. Možda se taj trenutak i približava, uz sve eksplozije koje to može da donese i unutar Srbije i u regionu”, zaključio je Anđelković.

Pročitajte još  Đukanović: Baš me briga šta Vučić misli, neću da glumim budalu i sedim sa Stefanovićem u Predsedništvu

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare