Đorđević: Hil je postavio Vulina na čelo BIA, koja je postala servis zapadnih službi i zaštitnik pljačke i kriminala porodice Vučić

Izvor:
Politički.rs, Ilustracija, Foto: Zoran Lončarević/ Nova.rs, Printscreen

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević komentarisao je postavljenje Aleksandra Vulina na čelo Bezbednosne informativne agencije (BIA)

Foto: Regnum

Đorđević je rekao da za njega nije iznenađenje što je Vulin postavljen za direktora BIA:

“Za mene nije iznenađenje, jer se dugo spekulisao oko toga da bi mali Mirin julovac, ili Junac kako ga ja zovem, mogao da bude na tom mestu. Totalno je nebitno ko je na čelu BIA ako taj nije iz same agencije, i ako ta agencija ne služi onome čemu bi trebala da služi, a to je zaštita države. Svedoci smo da se BIA pretvorila u zaštitnika pljačke i kriminala porodice Vučić i kumova, kao i klanova povezanih sa njima, a svi klanovi u ovoj zemlji od Jajinačkog do onog Velje Nevolje su deo mafijaške organizacije Srpska narko stranka. Drugi zadatak, u vreme vlasti Aleksandra Vučića, BIA ima da štiti biznise određenih ljudi i pojedinih svojih načelnika, i treći zadatak BIA je da bude servis određenih stranih agentura i da za njih odrađuje naručene poslove. Znači, BIA se ne bavi zaštitom države, borbom protiv organizovanog kriminala ili sprečavanjem koruptivnih radnji na štetu ove zemlje.”, kazao je Đorđević.

“Ovde postoji jedan drugi važan moment”, naglasio je predsednik pokreta Oslobođenje i objasnio:

“Vidimo da mediji koji navodno napadaju Vučića forsiraju priču da je Vulin čovek FSB-a, KGB-a, da je ruski čovek i da je njegovim postavljenjem Rusija pobedila. Naime, radi se o igrokazu koji godinama ovde imamo a to je da je ovo još jedan od lažnih rusofilskih poteza koji su povukli, pre svega stečajni upravnik Srbije američki ambasador Kristofer Hil i izdajnik Vučić, glumatajući neko odugovlačenje, čekanje, puštanjem priče da Zapad neće da dozvoli izbor Vulina, i eto, posle velike drame on je izabran i time se pokazalo da smo mi navodno slobodna zemlja i da Zapad, navodno, ne može da utiče na Vučića. Onaj ko iole nešto zna o toj službi zna kome ona služi, u čijem interesu radi i zna ko njome upravlja, i njom i svim drugim našim obaveštajnim službama. To svakao nije Rusija već Amerika”, reko je Đorđević.

“Jano je i da u ovom slučaju, bez amina Hila, postavljenje Vulina ne bi moglo da se desi”, istakao je Mlađan Đorđević.

Đorđević je u razgovoru podsetio i da je Aleksandar Vulin, između ostalog, kum vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića i da je to još jedan od dokaza da on nikako ne može da bude na ruskoj strani i da, kao takav kakav je, nikakvu bezbedonosnu, kao ni zdravstvenu proveru ne bi mogao da prođe.

O tome šta je Đorđević rekao o batinama i modricama koje je, po pisanju medija, Vulin dobio od svoje supruge zbog preljube i o čekanju da modrice nestanu pa da se pojavi u javnost, kao i o mnogim drugim detaljima koje je izneo u razgovoru, pogledajte u videu koji sledi

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare