Đorđević o pritiscima da bude izbačen iz SPC: Brane samo interese bande na vlasti i izdajnika Vučića

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, komentarisao je za Jutjub kanal Srbin info vest portala Vaseljenska da će on sa nekoliko javnih ličnosti biti izbačen iz Srpske pravoslavne crkve.

Foto: Privatna arhiva

Opskurni portal Vaseljenska, blizak režimu Aleksandra Vučića, komičnom nacionalisti Miši Vaciću i nekolicini patriotskih intelektualaca lakrdijaša, objavio je danas vest da će Mlađan Đorđević uz Ivana Ivanovića, Zorana Kesića i Marka Vidojkovića biti izbačeni iz Srpske pravoslavne crkve i to na predlog nekolicine vladika.

Đorđević je za Srbin info to prokomentarisao:

– Video sam danas tu vest. U svakom slučaju, ja ne pripadam tom društvu i stavljanje mene u društvo sa ljudima sa kojima ne delim ista verska opredeljenja niti odnos prema crkvi, namerno je urađeno.

Foto: Privatna arhiva

Naravno da sam je čovek blizak crkvi celog svog života tokom kojeg sam, baveći se poslom koji sam radio, imao puno kontakata sa ljudima iz SPC, stekao puno poznanstva, kao i kumstvo sa mitropolotom Amfilohijem i veliko  prjateljstvo sa vladikom Atanasijem, kao i sa mnogim drugim vladikama, tako da mislim da je neko zlonamerno moje ime ubacio u ovu grupaciju. Međutim, ova vest verovatno nije izmišljena i postoji neka vrsta pritiska na patrijarha. Tamo je napisano da je pritisak od vladika, meni se čini da je možda pre od strane vlasti.

Printscreen Kurir.rs

Moj odnos prema Crkvi je poznat, a ono što bi mogao da bude povod ovome je kritika koju iznosim za određene događaje i određene ljude u SPC, pre svega vezano za Kosovo i Metohiju i za sramno ćutanje i podržavanje izdaje Aleksandra Vučića, jer i na poslednjem Saboru, u maju mesecu, ni reči nije bilo o tzv. francusko-nemačkom planu i Ohridskom sporazumu, koji su direktno priznanje tzv. Kosova od strane izdajnika Aleksandra Vučića.

Foto: Privatna arhiva

Pre toga smo imali skandalozan događa – davanje Tomosa takozvanoj Makedonskoj crkvi, komunističko-titoističkoj tvorevini nepriznatoj od strane bilo koje druge pravoslavne crkve. To davanje Tomosa na brzinu  je po meni urađeno po nalogu ambasadora SAD Kristofera Hila da bi se pokazalo da, sada već promašeni projekat, Open Balkan funkcioniše. Pošto ni Grci, ni Bugari, ni Albanci nisu hteli nikakav ustupak da učine Makedoncima, onda se tu našla Srbija da dâ ono što su srpski patrijarski odbranili od komunista i od samog Tita. Na žalost, pre godinu dana, patijarh Porfirije po nalogu Vučića i Hila, a uz saglasnost kompletnog Sabora (za odluku se nije glasalo, što znači da odgovornost snose sve vladike) predao je kompletnu imovinu SPC, naše crkve, manastire i dao je našu srednjovekovnu istoriju i našu duhovnost tzv. Makedonskoj crkvi.

Foto: Privatna arhiva

Ako je moja kritika svega toga razlog da me izbace iz crkve, onda mogu da kažem da sve to što oni rade udaljava ih od naroda, otuđuje ih od naroda i daleko od toga da oni brane srpske nacionalne interese, oni brane samo interese bande na vlasti i interese Aleksandra Vučića, dok patrijarh Porfirije najčešće postupa, ne kao patrijarh, nego kao šef odbora za verska pitanja Srpske NATO-narko stranke

5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Данко Б. Марин
Данко Б. Марин
1 godina pre

Косовском Мурату се јавно диви Скендер Хиљај Вучиqaiqi и султану Скендеру смета свако ко се за КиМ бори, ускоро ће и вернике који нису медијски присутни да избацује САП: Султанова антиправославна прчевина?