Đorđević pozvao SPC da odlikuje Koluviju i da ga doslikaju na Gašićevoj fresci

Izvor:
Politički.rs, Foto: Ilustracija

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, javno je danas iskazao svoju radost zbog sikadanja nanogvice uglednom srpskom privredniku i dobrotvoru Predragu Koluviji.

Mlađan Đorđević, Foto: Politički.rs, Privatna arhiva

Đorđević je danas na Tviteru zatražio da se Predragu Koluviji, velikom dobrotvoru naše bezbednosne agencije BIA, zatim neke Jajinačke familije, kao i arhimandrita Hilandara igumana Metodija, dodeli od strane patrijarha Porfirija orden Svetog Save.

Iz medija je poznato da  je ugledni Koluvija veliki dobročinitelj BIA, međutim, na koju je to sirotu Jajinačku familiju Đorđević mislio, nije poznato. Pretpostavljamo da se radi o bratstvu zavetovanom na siromaštvo vinskog podruma i katakombi manastira u Jajincima, čiji je upravitelj iguman Anđelko.

O duhovnim vezama privrednika Koluvije sa igumanom Metodijem je govorio sam Koluvija tražeći da Metodije dođe da ga ispovedi, dok o njihovim poslovnim vezama javnost malo zna, pretpostvlja se da znaju više bezbedonosne službe. Stoga je sigurno opravdan razlog što je Đorđević od Porfirija zatražio orden za Koluviju.

Đorđević je zatražio i da naš ugledni istoričar prof. dr Miloš Ković, poznatiji kao Jovanka Orleanka od Autokomande, napiše žitije Koluvije Jovanjičkog, te da ovaj narod vidi bar neku vajdu od Kovića, kao i da se Koluvija obavezno doslika na fresci na kojoj su ministar MUP-a Bratislav Gašić i brat mu.

Prof. dr Jovanka od Autokomande manekenskom nonšalancijom sa žaketom preko ramena oslobađa Kosmet, ulje na platnu, Autor: Dragan Kojić Keba

Ne sumnjamo da će se i Jovanka od Autokomande i Don Bata Rasinski složiti sa Đorđevićevim predlogom.

Đorđević je na kraju zatražio da se inspektor Odeljenja za suzbijanje narkotika beogradske policije Dušan Mitić, koji je nedavno svedočio pred Specijalnim sudom o poljoprivrednom dobru Jovanjica, zbog istine koju je izneo, momentalno izopšti iz Srpske pravoslavne crkve.

Apsolutno podržavamo Đorđevićev predlog i slažemo se da osobi koja govori istinu i otkriva užasan kriminal u Srbiji kojom vlada Aleksandar Vučić, nema mesta ni u Crkvi ni u MUP-u Srbije.

Đorđević je na Tviteru napisao:

Velikom dobrotvoru BIA, Jajinačke familije i igumana Metodija, mučeniku Koluviji Jovanjičkom, Porfirije da daruje orden Svetog Save, Ković da napiše žitije o njemu i da se doslika na fresci pored Gašića i brata mu.
Dostojan!
Inspektor Mitić da se izopšti iz SPC jer govori istinu!

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare