Izdajničko seme i pleme

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen YouTube

„Moramo svi ovde, pa i oni kojih nema, konačno da priznamo šta se dogodilo. Da priznamo da se dogodio težak nacionalni poraz u svakom smislu te reči. Izgubili smo deo teritorije, ljude, a ekonomski gubici ne mogu se ni sabrati. Izgubili smo godine u kojima smo se lagali i nismo hteli da priznamo poraz”. Aleksandar Vučić, vanredna sednica Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji, maj 2019.

Član 306 Krivičnog zakonika Republike Srbije čita: „Građanin Srbije koji potpiše ili prizna kapitulaciju ili prihvati ili prizna okupaciju Srbije ili pojedinog njenog dela, kazniće se zatvorom najmanje deset godina“, a član 307/1 kaže: „Ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi neki deo teritorije Srbije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina“.

Piše prof. Davor Kalajžić, Foto: Printscreen YouTube

Skupštinskim govorom i „Briselskim sporazumom“, učinjena su gore pomenuta krivična dela, a poslednje u nizu izdajničkih (ne)dela počinjeno je u Briselu tzv. „sporazumom“ o energetici od 21. juna 2022. Bez skupštinskih ovlašćenja, državne strategije, odluke Vlade, rešenja Upravnog odbora EPS-a i EMS-a, protivzakonito i protivustavno,  „Republici Kosovo*“ predato je na poklon, vlasništvo i slobodno raspolaganje neizmerna elektroenergetska imovina Republike Srbije.

U listu Elektroprivrede Srbije, „kwh“ broj 410 od 14. marta 2008. navedeno je da rezerve lignita na AP KiM iznose 14.7 milijardi tona (!) od kojih se u tom trenutkku moglo proizvesti struje u vrednosti od 1.000 milijardi eura. Od tada je struja poskupela nekoliko puta, a ovih dana vidimo da je trend nestašice i rasta cene nepredvidiv i da je veoma izvesno da će srpski lignit na AP KiM vredeti barem 10.000 milijardi eura! A gde je ostalo rudno bogatstvo, zlato, srebro, bakar, olovo, volfram, gde su Gazivode, elektromreža, termoelektrana Obilić sa svim svojim blokovima, kopovima i proizvodnim pogonima, gde je hidrosistem Ibar-Lepenac, gde su ostali kopovi i rudnici, gde je nacionalni park „Brezovica“, gde je Univerzitetsko naselje, Sunčani breg, Mašinski centar, gde je Dom armije, gde su zgrade i imovina MUP-a, banaka, državne uprave – rečju, gde su stotine hiljada milijardi eura srpske državne imovine na AP KiM??

Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom 1244 Srbiji je privremeno suspendovano pravo da upravlja sopstvenom imovinom na AP KiM i da baštini prihode od te iste imovine. Šćiptari su to iskoristili da uzurpiraju sve srpsko što se uzurpirati može. Umesto da Srbija ovih 23 godina vodi borbu za povratak uzurpiranog, krenula je suprotnim pravcem – odricanje, poklanjanje i priznavanje. Vrhunac te politike koju je započeo Koštunica, nastavio je Tadić, a dovršava Vučić sa svojim pajacima Đurićem i Petkovićem.

Prokletnici su upravo potpisali da će licenca za rad „Elektroseveru“ biti izdata u „skladu sa kosovskim pravnim i regulatornim okvirom“, što će reći u skladu sa „kosovskim zakonima“ nepriznate i lažne terorističko-separatističke „države“, a potom će kosovskom KEDS-u novonastalo Eletrosever „predati sve podate o potrošačima“ i „omogućiti pristup podstanici Valač, kao i ostaloj prenosnoj i distribucionoj infrastrukturi“. To znači i ćao Gazivode i ćao sve ostalo.

Tužilaštvo bi moralo da reaguje po službenoj dužnosti, jer Elektrosever se sprema da po registraciji pri „Republici Kosovo“, a u skladu sa „sporazumom“, tačka 2, koji je potpisao Petković, terorističkoj tvorevini preda sve podatke o potrošačima sa četiri severne opštine AP KiM, što podrazumeva imena, prezimena, adrese, JMBG i ostale lične podatke za procenjenih do 30.000 građana Republike Srbije, što je suprotno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti i predstavlja krivično delo. Posebno treba naglasiti da je opako i zločinački na izvolte teroristima predati lične podatke onih koji nisu hteli da izvade „kosovska državljanstva i ostala lična dokumenta“ i koji su se tome 23 godine efikasno odupirali. Briselskim sporazumom, Vučić i Dačić su krenuli da siluju kosovske Srbe sa severa AP KiM, a sada im zabijaju nož u leđa, vade oči i deru kožu, što je glavno obeležje Vučićeve izdajničko-mafijaške politike.

Po „kosovskim zakonima“, rok za zastarevanje naplate neplaćenih računa za utrošak električne energije je 12 meseci, što će reći da će KEDS preko Elektrosevera sigurno uterati naplatu za poslednjih godinu dana. Poznajući šćiptarsko „pravosuđe“, za očekivati je da krenu u prisilnu naplatu nastalih potraživanja decenijama unazad, pa da vidimo ko će ih u tome sprečiti? Sve ono što je kosovskim Srbima sa severa AP KiM decenijama bilo upumpavano kroz duple plate i plate sa više radnih mesta istovremeno, sada će im biti naplaćeno preko KEDS-a. Pa neka i dalje glasaju za Vučića u Raškoj…

Sramota je da predstavnici opozicije koji su izborili mesta u parlamentu, na sve ovo ćute kao zaliveni, a jajinačka medijska mašinerija izdaju i prodaju maskira aferama „Hrkalović“ i „Vesela udovica“, odnosno gloženjem naprednjačkih kerova.

I na kraju, treba posebno podvući da je glavni krivac za ovakav razvoj događaja Ustavni sud Srbije koji je po potpisivanju „Briselskog sporazuma“ blagoizvoleo da donese mišljenje da je sve u skladu sa Ustavom i ne proizvodi pravne posledice. Odavno vidimo da preduzete pravne radnje za posledicu imaju rušenje ustavnog poretka i teritorijalne celovitosti Republike Srbije, pa bi sve sudije Ustavnog suda koje su donele sramno mišljenje, morale biti razrešene funkcije, treba im odmah ukinuti imunitet i krivično ih procesuirati za nedelo koje su počinili, jer su postali saučesnici u rastakanju Srbije.

U Srbiji treba sprovesti veliki reset, ali na narodna podešavanja i osloboditi nas od „Jajinačkog klana“ i njegovih vojnika.

Prof. Davor Kalajžić

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare