Kalajžić: Nagrabusila ga tetka

Izvor:
Srbin info, Foto: Ilustracija

Julovac je jula 2022. trebalo da tetki vrati pozajmnicu. Naime, po sopstvenom tvrđenju, rok za povraćaj nekih 200.000 evra ženinoj tetki iz Kanade, bio je 10 godina. Da li je „Julin“ ponovo neputovao tuce puta za Kanadu, kao što je neputovao tuce puta iz Kanade – ostaje tajna. Normalno, u tajnoj službi sve je tajna. A tetka ostade kratka. Ni lek da joj odnese.

Piše Davor Kalajžić

Kamere za severni deo AP KiM, Zvečan i Kosovsku Mitrovicu (ne postoje pouzdani podaci da li i za Leposavić i Zubin Potok), naručene su nekako baš u vreme kad je „Julin“ neputovao kod ženine tetke, a postajao direktor Kancelarije za KiM. Ondašnji predsednik opštine Zvečan, Dragiša Milović, Nekada član Srpskog nacionalnog veća i glavobolja okupatorima, inicijalno je odbio da tričavih 105 miliona dinara (oko 990.000 eura po ondašnjem kursu, što bi bio ekvivalent 33.000 kamera!) avansno u celom iznosu prebaci firmi DBS Konsel iz Beograda, zahtevajući pisanu naredbu direktora Kancelarije za KiM, što je dobio odmah nakon „Julinovog“ imenovanja. Čudnom igrom slučaja, tetka je tik pre te transakcije odrešila pozajmničku kesu, pa je direktor u čekanju postavljenja, neputovao tuce puta za Kanadu, da novac legalno prenese i isplati dospelu ratu za novi stan.

Ushićeni Vule je prokomentarisao: „ Gde nađe baš tetku?“. To mu dođe otprilike nešto kao „kompletni idioti“, a i Agencija za borbu protiv korupcije se zainteresovala za ono što je promptno proglašeno „državnom tajnom“. Ishod – tetkin ljubimac okružen državnom tajnom, posle vojske i policije, preuzeo je i ostale državne tajne.

Gde se nalazi deset vozila Lada Niva doniranih Civilnoj zaštiti severa AP KiM – pojma nemamo, kao što ni pojma nemamo gde je nestala Civilna zaštita. To bi trebalo da nam odgovori bivši „Julinov“ državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dragan Popović.

I sve bi bilo lepo, da se „Julin“ nije samotargetirao navodnim cinkarenjem Rusa iz Srbije i posetama Kremlju.

Poskočili su Vuletovi kauboji tek kad se „Julin“ dopao tajne službe, pa su rešili da ih potkače. Ministarstvo kaubojskih finansija, Uprava trezora nadležna za praćenje i kontrolu strane imovine i finansijskih tokova koje smatra „prljavim“, zadužena i za izricanje sankcija i pozivanje na odgovornost, upisala je recku „Julinu“. Koliko je to ozbiljno govori podatak da su, među ostalima, na radar te Uprave u prethodnom izvlačenju dopali Zvonko Veselinović, Milan Radojčić i Slobodan Tešić, koji i dalje nesmetano, preko povezanih firmi, trguje baš sa Pentagonom, koji istrgovano oružje dalje šalje u Siriju i Ukrajinu.

Pa čemu onda cela zajebancija?

Da Vuletu udare packe i opomenu ga da znaju sve o njegovim krovnim poslovima. A onda će Vule ponovo da postane hiperkooperativan. Ta hiperkooperativnost preliva se na pozicione i opozicione kumove, koji, ako ode Vule, idu u paketu. Formula rušenja Ustavnog poretka i teritorijalne celovitosti, formula sveopšte pljačke i dezintegracije Srbije, formula okupacije. Kaubojska radost.

 

Ništa novo. Sve službe za čuvanje tajni bivših Jugoslavija bile su nesposobne i prilično korumpirane. Krvavi potpis njihovog kriminala platili smo velikim ratnim raspadom i posleratnom pljačkom i ubistvima. Narko-kriminal orgija, a perverzija preuzima život. I ovo malo preostale države ide u dalji raspad.

Jedino mi nije jasno zašto službenici ćute? Jeste da im šverceri i narkomani kroje kapu, ali ovlašćenja, Ustav i zakoni ih ne sprečavaju da čuvaju i sačuvaju zemlju. Zašto od usta odvajamo i plaćamo ih? Ili su možda i oni deo sadašnjeg klana, kao što su bili u svim prethodnim? Izgleda da službenici nemaju porodice, nemaju decu, nemaju budućnost. Samo Jovanjicu?

A i tetka sad nema porodicu. Obzirom da mu Kanada dođe nešto kao pedest prva američka država, to ispada da „sankcionisani Julin“ neće moći da neputuje i iskešira tetku. Neće moći ni uplatu da joj prebaci.

Nagrabusila ga tetka!

5 2 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare