Kovačević (Da se struka pita): Nedostajala je hrabrost opozicije da na protestima stane ispred naroda

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen YouTube/kanal9tvns

Predsednik stranke Da se struka pita Vladimir Kovačević, gostovao je u emisiji Otvoreni ekran na novosadskoj televiziji Kanal 9

Foto: Printscreen YouTube/kanal9tvns

Na početku emisije Kovačević se osvrnuo na proteste “Srbija protiv nasilja”

– “Protesti su zdravstveno i sociološki bili potpuno opravdani. Građani su bili ophrvani velikim bolom i željom da zbilja nešto promene, imali su potrebu da se okupe svi na jednom mestu i to su doživeli svi kao jednu katarzu. Družili su se, upoznavali, šetali i podsetili na vreme kad im je bilo bolje.

Što se tiče političkog učinka, nisam siguran da je ta povorka došla nešto bliže cilju, čak mislim da je kratkoročno napravila i štetu. Kada imate ljude koji su nezadovoljni, koji očekuju da se nešto promeni, kada sve kuva kao u loncu koji samo što ne eksplodira, dešava se da u jednom trenutku neko kao da skine poklopac sa tog lonca – i sve smiri. Građani su u očima političkih lidera videli neodlučnost i osećaj da tu zapravo i nema lidera. Nedostajala je hrabrost kod opozicije da neko uzme mikrofon i stane ispred naroda.”, kazao je između ostalog Kovačević.

Predsednik stranke Da se struka pita, komentarisao je tokom emisije i ekonomske teme

– “Mi se obilato zadužujemo. Od dolaska ove vlasti, spoljni dug je povećan za preko 20 milijardi. Beograd na vodi je trik, sada se traži novi projekat i to je „Ekspo 2027“. To je 12 milijardi novog zaduženja, što je trećina postojećeg duga. Vlast ne razmišlja o tome da će taj novac, jednog dana, neko morati da vrati.”, izjavio je Kovačević.

Kovačević se osvrnuo na osnivanje novog pokreta koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

“Mnogi vide osnivanje tog pokreta kao trik i distanciranje od svih negativnih stvari koji su se desili u politici koju zastupa Aleksandar Vučić. Kad uporedite Vučića pre dolaska na vlasti i Vučića sada, mnogo toga bi imali jedno drugome šta da zamere. Aleksandar Vučić je odustao od mnogih stvari koje su ga dovele na vlast.”

Ne propustite da pogledate celo gostovanje predsednika stranke Da se struka pita, Vladimira Kovačevića

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare