Kovačević: Imamo devojčicu koja prodaje krofne da bi izlečila oca i imamo državu koja “investira” u Hram Svetog Save

Izvor:
Politički.rs, Foto: Nova D2SP

Vladimir Kovačević, predsednik Nove D2SP, u emisiji „Među nama“ na TV Nova S, komentarisao je odluku Vlade da 4.000.000 evra iz budžetskih rezervi prebaci za Srpskoj pravoslavnoj crkvi za  izgradnju Hrama Svetog Save

“Pominju se 50 miliona evra plus ova četiri”, kazao je Kovačević i dodao da je problem što je “očigledno da je investicija u Hram Svetog Save ‘rastegljiv’ pojam”.

– “Imamo i dalje decu koja se leče SMS porukama, imamo veliku potrebu za novcem zbog poplava na jugu Srbije, imamo devojčicu koja prodaje krofne da bi izlečila svog oca, imamo puno socijalnih problema, a onda imate nečiju odluku koja je bez pokrića i netransparentna. Pominju se ta četri milona evra i odmah se vezuju za Hram Svetog Save jer je to simbol Beograda i jer je veoma važan za vernike SPC, kako bi se u javnosti stvorila slika da je to sve u redu. Pa nije u redu. Nije u redu iz ugla transparentnosti i iz ugla nas poreskih obveznika, jer mi ne znamo šta koliko košta i kako se se taj novac troši.”, izjavio je predsednik Nove-Da se struka pita Vladimir Kovačević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare