Milenković: Jehovini svedoci na srpski način

Milenković: Jehovini svedoci na srpski način

Jehovini svedoci na srpski način, kao neka vrsta, recimo, Mileninih svedoka, samo što su ovi naši dosadniji.

Prvi put, da se ja sećam, ujedinjena drugosrbijanština i musavi srbski pseudonacionalizam naprednjačkog tipa, skupa jašu po kičmi Soraba koji, pobudaljeni od baražne vatre medija i rialitija, piju svaku vodicu koja se pred njih stavi.

Milenković: Jehovini svedoci na srpski način
Piše: Milan Milenković

Da mi je neko rekao, pre mesec dana, da će, recimo, Danas i Informer zajednički, u istom tonu i sa jednakko malo kritike svesti, orgati i zazivati linč, ne bih verovao. Iako sam – ko sluša moje emisije zna – govorio da su obe ekipe sastavljene od istog, gramzivog i beskupuloznog ljudkog materijala, koje su odabrale svoje strane ne kao neko ozbiljno opredeljenje, već kao strategiju preživljavanja, u pokušaju da žive od prodaje magle i silovanja Soraba medijskim sredstvima, ipak sam iznenađen ovim stepenom saglasja i zaseravanja pravnih normi, kao one o pretpostavci nečije nevinosti.

Od Informera i Kurira me to ne čudi, ali Danas i ostali drugosrbijanski mediji se ubiše prizivajući i zazivajući pravnu državu, da bi se po njoj istovarili bez ikakvih obzira.

Ton u kome se odvija linč nad Mikom Aleksićem, kao i iznenadno ujedinjenje dve, naoko suprotstavljene linč rulje, govori da su hajku naredili naši beli, vikinški gospodari, kojima obe ekipe poletno ližu dupe.

Aleksandar Vučić ovo nije naredio, jer poslednje što bi uradio je da sebe skine s naslovniih strana, u korist neke anonimne glumice. Uostalom, sve naše ljudskopravaške i feminističke priče, kao i metodologija njihove primene su importnog tipa.

Miris gospodara se oseća u diskvalifikaciji svakoga ko samo posmatra slučaj, ne izjašnjavajući se ni u čiju korist.

U optici uvozne feminističko-ljudskopravaške ideologije, odbijanje da se da podrška glumici je “sramno”, “skandalozno” i “neempatično”. Nema veze što ničim nije dokazano da se neki događaj uopšte desio i da je neko tu, uopšte, žrtva ili dželat. Ako ti mediji kažu da je neko žrtva, tebi ostaje samo da se priključiš hajci, kao svaki dobar lovački pas.

Svako traženje da se sačeka neki dokaz, neka presuda, ili neko pitanje, recimo, zašto je glumica čekala osam godina, se kvalifikuje kao “viktimizacija žrtve”. Nema postavljanja pitanja, nema prava na sumnju. Šlus!

Milenković: Jehovini svedoci na srpski način
Foto: Printscreen

Uveren sam, mada dokaza, naravno, nemam, da Draža Petrović, urednik Danasa, koji nije ni naivan, ni glup, misli isto kao oni što postavljaju pitanja i sumnjaju, ali mu ne pada napamet da proba sreću sa dignitetom, koji je mnoge doveo do otkaza. Za Vučićevića ne pitam, on samo aportira.

Sorabi, brzi na udicu kao klen i skoro isto toliko pametni, progutali su priču kao Šešelj tri praseta.

Naravoučenije je da su Sorbi u čeličnom stisku medija, koji mogu da im rade šta hoće. Odsustvo kritičke svesti, karakteristično za manje inteligentne primerke vrste i njihovo masovno konzumiranje medija i prisustvo na društvenm mrežama, nisu dobra kombinacija, jer stvaraju efekat Kjju-kluks klana, koji prvo veša, pa onda sudi.

Pri tom, ne sećam se da sam ikad video bezmozgovića koji se uzdržao da se ne primi na neku priču na prvo slušanje ili čitanje, a naročito nisam upoznao budalu da se uzdržala glasnog solidarisanja s ruljom.

Milenković: Jehovini svedoci na srpski način

Emisije najboljeg srpskog politikologa XXI veka Milana Milenkovića pratite svakog radnog dana od 20h na Jutjub kanalu Radio 2M

AKTUELNO
Nastavi čitanje [...]
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare