Milenković: Na čelu svih procesa koji su retrogradni i štetni, uvek stoje oni čija je pamet osrednja, a moral kao u miša

Milenković: Na čelu svih procesa koji su retrogradni i štetni, uvek stoje oni čija je pamet osrednja, a moral kao u miša

Ono što me fascinira kod svih procesa u srpskom društvu, koji su uglavnom retrogradni i štetni za zajednicu, jeste da na njihovom čelu uvek stoje pseudoprogresivisti, čija je pamet osrednja, a moral kao u miša.

Piše: Milan Milenković, Foto: Aleksandra Milenković

Zar inicijativa za neke promene, a očekujemo, je li, da one budu pozitivne, ne bi trebalo da polazi od najumnijih, najobrazovanijih, koji su u stanju da te procese osmisle (a ne prepišu), kao i da vide kako će oni izgledati u budućnosti? Ne. Ovde mediokritti, propali vukovcii, brkate žene i ćosavi muškarci sve znaju najbolje.

Šta je SANU, šta su liingvisti, kad mi imamo Gordanu Čomić, koja sve zna najbolje?

Pra misao mediokriteta je, u osnovi tačna, a to je da je politika iznad pameti i ko njome ovlada može da tovari koga hoće. Muneš nešto u zakon, propišeš kazne, a mudraci neka kenjaju koliko hoće.

Opet, ni jedno društvo, pa ni srpsko, ne napreduje pomoću pameti mediokriteta i političkih protuva, već sasvim obrnnuto – ono regresira, ali uvek pod krinkom progresivizma, jer srednjak zna samo za lični prosperitet, pa čak i kad je dobronameran, on brka taj svoj lični prosperitet sa prosperitetom zajednice.

Naravno, ovo se ne odnosi na borkinje, one tačno znaju da to što rade razara društvo, ali je lova velika.

Komiku čitavom procesu daje upravo to što su borkinje za ženska prava redovno sluškinje nekog submisivnog muškarca, koji im govori šta da rade i koji ih postavlja na položaje.

Emisije najboljeg srpskog politikologa današnjice Milana Milenkovića, pratite svakog radnog dana od 20h na Jutjub kanalu Radio 2M

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar