Milivojević: Sastanak Vučića i Brnabić sa Karen Donfrid je KRŠENJE USTAVA

Izvor:
Nova.rs, Politički.rs, Foto: Privatna arhiva, Printscreen, Twitter, Pixabay

Pomoćnica državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Karen Donfrid u poseti je Beogradu, gde će se u toku dana, kako je najavjeno, sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom Vlade Anom Brnabić.

Ako je suditi po onome što je govorila juče tokom posete Prištini,, Donfrid u Beograd donosi dve ključne poruke – priznavanje Kosova i sankcije Rusiji.

Politikolog Cvijetin Milivojević kaže da je Donfrid u Prištini bila kao prijatelj, a da u Beograd dolazi samo da saopšti da Kosovo mora biti priznato što pre, prenosi Nova.rs.

Printscreen YouTube

“U svakom slučaju, ona posle Prištine svraća u Beograd da isporuči njihove želje najvišim državnim funkcionerima, to je sramota za našu državu i institucije, a za to su krivi predstavnici naše vlasti. Jasno je da ona dolazi kao prijatelj Prištine i neko ko treba da isporuči njihove intencije i saopšti Beogradu da što pre treba da prizna Kosovo. Ostaje nejasno kako Aleksandar Vučić i Ana Brnabić mogu uopšte da pregovaraju o tako ozbiljnim pitanjima. Jer to nije među onih osam Ustavom određenih nadležnosti predsednika države, a predsednica Vlade je u tehničkom mandatu. S druge strane, kad je reč o Rusiji, Vučić mora da poštuje Ustav i spoljnopolitički stav Srbije koja nas obavezuje na političku i vojnu neutralnost, okrenutu ka sva četiri centra spoljne politike – Vašingtonu, Moskvi, Briselu i Pekingu. To je volja građana Srbije i sve ostalo bi bilo krivično delo”, kaže Milivojević.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare