Najbliži saradnik Miloša Jovanovića pravosnažno osuđen zbog PREVARE! Vučić otkačio Miloša?

Izvor:
Politički.rs, Foto: Instagram, Printscreen

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio nekadašnjeg potpredsednika opštine Čukarica i potpredsednika Nove Demokratske stranke Srbije (NDSS) Uroša Jankovića na kaznu zatvora od dve godine zbog prevare golmana Vladimira Stojkovića u vezi sa prodajom placeva na toj opštini.

Sud je nakon održane sednice odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, kojom je Jankoviću pored kazne zatvora izrečena i novčana kazna od dva miliona dinara.

Advokatski tim nekadašnjeg Uroša Jankovića podneće zahtev za zaštitu zakonitosti, u vanrednom pravnom leku, povodom presude Apelaciong suda.

Ovakva odluka suda, za rukovodstvo NDSS a posebno za predsednika Miloša Jovanović je bila neočekivana i izazvala je ogromno razočarenje u predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Naime, jedan od saradnika predsednika NDSS nam tvrdi da je oslobađajuća presuda za Uroša Jankovića bila dogovorena između Miloša Jovanovića i Nikole Selakovića, u paketu sa finansijskom podrškom koji je desni JUL (kako analitičari nazivaju NDSS) dobio pre izbora od Srpske napredne stranke.

Izvor iz NDSS nam dalje prenosi da kod Miloša i rukovodstva NDSS, od donošenja presude, vlada totalna konfuzija jer se ne zna da li je Aleksandar Vučić digao ruke od njih ili je ovo oko presude samo jedna obična greška. Šalju se poruke Selakoviću, pokušava se da se stupu u kontakt sa nekim od visokih funkcionera SNS da bi se razjasnilo o čemu se radi. Preko jedne od ambasada zaštitnica Miloša Jovanovića pokušava se kontakt i sa Aleksandrom Vučićem, koji ovaj, za sada, uporno izbegava.

Neki od političkih analitičara koje smo kontaktirali tvrde da je ovo u stvari igra Aleksandra Vučića, odnosno da Vučić tvrdi pazar, pošto pod svojom kontrolom ima sve novoparlamentarne desničarske stranke, a očekivanja Miloša Jovanovića vezana za neke poslovne kombinacije i šta će njegova stranka dobiti od upravnih odbora, direktorskih mesta i radnih mesta u ministarstvima posle formiranja nove vlade su prevelika. Analitičari tvrde da je ovo sa presudom samo poruka Milošu da spusti loptu jer Vučić treba da namiri kako Dveri tako i Zavetnike, a i zapadne ambasade mu neprestano sugerišu da mora dodatno da zbrine i samozvane levičare i ekologe kao i tzv. proevropske demokrate, jer ove nemaju nameru više da ih finansiraju.

Povodom odluke Apelacionog suda, konferenciju za novinare je danas organizovala Nova Demokratska stranke Srbije, čiji je predsednik Miloš Jovanović rekao kako se nada da će konačno doći do pravičnog rešenja i odluke koja je utemeljena na istini i istakao da je ubeđen da je Janković “nedužan, nevin i da je osuđen pravosnažno na pravdi Boga”.

Ovakva pomirljiva i skoro vapijuća izjava Jovanovića, kao i pozivanje na Boga, analitičari smatraju kao poruku Aleksandru Vučiću, do koga Miloš, podsetimo, ne može da dođe, da će smanjiti svoje potrebe i zahteve i biti smeran i skroman u onome što očekuje kao nagradu.

Hoće li Miloš i desni JUL biti pomilovani od Vučića ili će ih predsednik pustiti niz vodu, videćemo u nastavku ove, u Srbiji toliko puta samo sa različitim akterima, viđane romanse.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nemesis70
Nemesis70
1 mesec pre

Definitivno, postali ste gori od režimskih tabloida! Ovo je moje poslednje čitanje vašeg portala!