Nikola Stanković: Otac Gojko Perović je primer čestitosti… LjUDINA

Izvor:
Politički.rs

Jedan od najbližih saradnika premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića Nikola Stanković, na društvenim mrežama je opisao nedavno smenjenog rektora rektora Cetinjske bogoslovije, u narodu omiljenog oca Gojka Perovića.

“Ako bih morao da navedem primer čestitosti, za mene bi taj čovek bio – sveštenik Gojko.

Mnogo je stvari koje se mogu svrstati u njegove vrline, kao i onih koje mu se mogu nabrojati kao mane. Čovek je… Ima jedna stvar koja mi se mnogo kod njega sviđa, još od prvog našeg susreta…

Otac Gojko ima tako dobru naviku da uvek pohvali čovek za nešto, da ga podigne i obodri… a ako još nema šta da mu istakne, on ga nazove ljudinom. Čini mi se da je ovo veoma važna vrlina, a naročito danas.

Vrlo često ne vidimo ništa dobro u drugom čoveku, a čak i kada to vidimo, smatramo da to nije ništa naročito. Gotovo nikad ne obodrimo i pohvalimo čoveka… Po tome bih želeo da bar malo budem sličan ocu Gojku.

Samo onaj ko je spreman da drugog čoveka vidi kao većeg od sebe, taj čovek je spreman da se nosi i bori sa svojim egom. Zato, ako ne mogu ništa drugo da kažem o njemu, sigurno mogu reći da je otac Gojko prava LJUDINA!”

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare