NP Otadžbina: Srbi nemaju vladara, imaju kukavicu koja se cvileći krije u zavetrini

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ najoštrije osuđuje brutalno nasilje koje ROSU policija i snage KFOR-a primenjuju prema mirnim građanima opština Leposavić, Zvečan i Zubin Potok. Ono što posebno iznenađuje jeste ponašanje KFOR-a koji za račun separatista u Prištini hapsi Srbe i predaje ih policijskim snagama separatista. Ovakvo ponašanje KFOR-a je suprotno Rezoluciji 1244 SB.

Logo

Nažalost, ono što mora da se konstatuje jeste da je upad kosovskih policijskih snaga na sever Kosova i Metohije rezultat dogovora Aljbina Kurtija i Aleksandra Vučića. Kako su predsedniku Srbije bili potrebni autobusi sa Kosova i Metohije da bi odvezao učesnike mitinga 26. maja on se dogovorio sa predsednikom samoproglašene vlade Kosova da mu obezbedi autobuse a on je zauzvrat ispraznio i odveo Srbe iz pomenutih opština da bi ROSU policija upala u te opštine i istakla svoje zastave. Više od 200 autobusa (što je javnost u Srbiji mogla da zabeleži) brojnih autoprevoznika sa KiM kao što su Bariljeva-turs, Priparimi, Fehmi-kompani, Kodra je 26. maja vitlalo po Beogradu i putevima Srbije. Dogovor je odrađen po principu, ti meni autobuse ja tebi opštine.

Podizanje borbene gotovosti Vojske Srbije od strane Aleksandra Vučića, hitne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost su samo „zavođenje za Goleš planinu“ jer je to nešto što smo mnogo puta viđali a da nije dalo nikakve rezultate. To podseća na onu narodnu izgeku „Trla baba lan, da joj prođe dan“.

Foto: Printscreen TV Pink

Jedini način da se stvari devedu u red jeste da predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspiše lokalne izbore za četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Na nesreću Srba oni danas nemaju vladara koji to sme da uradi iako je on to po Ustavu i zakonu Republike Srbije obavezan. Oni imaju kukavicu i manipulatora koji gura nenaouržane i goloruke Srbe na duge cevi ROSU policije i KFOR-a a on se iz njih krije u zavetrini cvileći, zapomažući i nekim jalovim postupcima obmanjuje građane Srbije da on nešto čini za Srbe na Kosovu i Metohiji.
A stvari su tako jednostavne. One glase, raspisivanjem lokalnih izbora Srbi na severu Kosova i Metohije dobijaju svoje odbornike i predsednike opština u skladu sa Ustavom i zakonom Republike Srbije za koje glasa više od 98 posto građana i koje nikakvi zapadni politikanti ne mogu da ospore. Na stranu što je to direktan šamar Aljbinu Kurtiju koji pokušava da bude veći Albanac od Tačija i Haradinaja jer nema ratnu biografiju i onda to kompenzuje nasiljem i torturom nad građanima srpske nacionalnosti u južnoj srpskoj pokrajini.

Ono što je još bizarno jeste da dok se Srbi kupaju u oblaku suzavaca i dimnih bombi u opštinama na severu KiM poslanicima Srpske liste u separatističkoj skupštini u Prištini ne pada na pamet da ovu instituciju napuste jer im to ne dozvoljava Aleksandar Vučić.

Slična je situacija bila i tokom problema sa registarskim tablicama kada predsednik Srbije nije smeo da metodom reciprociteta uzvrati na protivustavne mere vlade Aljbina Kurtija. Epilog je takav da srpskih registarskih tablica na Kosovu i Metohiji više nema dok separatističke registarske tablice krstare u ostatku Srbije. Opet se Aleksandar Vučić krio iza Srba na severu Kosova i Metohije gurajući ih na barikade a on sam nije hteo da im olakša posao nego je separatistima dozvolio prolaz kroz centralnu Srbiju. Takvu svoju politiku nazvao je „malom taktičkom pobedom“ što je velika prevara a uklanjanje barikada je nazvao političkim korakom u zaštiti života Srba na severu Kosova i Metohije.

Nažalost, ni Srbi na Kosovo i Metohiji a ni srpska država nemaju budućnost dok ovaj diktator ne ode sa političke scene. Ono što može da se primeti da ovo nasilje i tortura koje Aljbin Kurti primenjuje na severu KiM ide u prilog Aleksandru Vučiću jer se time skreće pažnja sa opravdanih protesta beograđana zbog antidemokratske i kriminalno-korupcinaške vladavine predsednika Srbije.

Kako radili tako nam Bog pomogao.

4 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare