“Ono što se naziva intelektualnom elitom je najpropaliji deo društva”

Izvor:
Beta, Ilusrcija, Foto; Pixabay, Printscreen, YouTube, frontslobode.ba

Vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Jovo Bakić izjavio je da vidi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Narodni pokret za državu zove i nestranačke ličnosti, te je ocenio da je “rezervoar beskičmenjaka ovde neiscrpan” i da “treba očekivati da se sada proda jedan deo njih, koji se do sad nisu prodali”.

“To je s jedne strane zabavno gledati, samo se pitate ko će sada, u ovom turnusu prevjeriti, ali to je, nažalost, i znak totalno propalog društva, gde je ono što se naziva intelektualnom elitom verovatno najpropaliji deo”, rekao je Bakić za nedeljnik Vreme.

Kako je rekao, “oni nisu u nuždi da se prodaju, oni se prodaju iz obesti, da bi živeli udobnije nego dosad, jer su potrebe narasle”.

Ilustracija politicki.rs, Foto: Printscreen, frontslobode.ba

“To je tragično, i zato više optužujem njih nego običnog čoveka koji radi od jutra do mraka, pa ga stave u autobus sa sendvičem, da ide negde da aplaudira. Ovo je mnogo gore zato što ovde nije nikakva nužda da se čovek prodaje, ništa mu ne zavisi od toga. Ako već neće da podigne glas, bar nek ćuti”, rekao je Bakić.

Na pitanje šta bi se desilo da se sve ovo sa Kosovom događa a da je Aleksandar Vučić u opoziciji, Bakić je odgovorio da bi bio “opšti haos”.

“Imali bismo izuzetno ozbiljna sukobljavanja na ulici, skoro sigurno bi bilo i žrtava. Sada, međutim, toga nema. Nepomenik je razbio opoziciju i ona dobrim delom glumi opozicione uloge”, naveo je Bakić.

Prema njegovim rečima, “građani su potpuno razbijeni, društvo je umrlo, ali nas niko nije o tome obavestio”.

“Na svim protestima koji su aktuelni – i podrška tužiteljkama i protesti zbog Kosova i borba na Savskom nasipu – skupi se po nekoliko hiljada ljudi u najboljem, ili nekoliko stotina u najgorem slučaju”, rekao je Bakić.

5 1 glas
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare