Parović: Nesreću Srba na KiM Vučić koristi da gasi proteste u Beogradu!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Ilustracija

Svima je jasno da najnovija kriza na KiM nije krenula spontano već da je ona rezultat potrebe više aktera. U konkretnom slučaju za izbijanje krize i sukoba u Zvečanu najveću potrebu su imali Aleksanar Vučić i njegov dugogodišnji politički i poslovni partner Hašim Tači.

Piše Miroslav Parović, Foto: Printscreen

Naime, još u prošli petak je nosilac najvišeg ordena Republike Srbije, Ričard Grenel javno pozvao da se Tači oslobodi i ukazao da je on čovek mira koji jedini sa Vučićem može da dogovori održivo rešenje za kosovsko pitanje.

Sam Tači je juče i dobio dozvolu da poseti porodicu što se može tumačiti prvim korakom ka puštanju da se za početak brani sa slobode.

Da bi Grenelove reči dobile na težini pobrinuo se tzv. gradonačelnik Zvečana, Iljir Peci koji inače dolazi iz Demokratske partije Kosova koju je osnovao Hašim Tači i koja je trenutno u opoziciji Kurtiju. Naime, on je uprkos tenzijama koje su vladale nakon sastanka sa američkim ambasadorom u Prištini ipak odlučio da ode u zgradu opštine Zvečan koja je u tom trenutku bila okružena specijalicima i vojnicima KFOR koji su branili loklanim Srbima da u nju uđu.

U takvim okolnostima sukob je bio neizbežan, a sa njime i nova kriza.

Tu novu kosovku krizu sa pucnjavom po Srbima, podizanjem borbene gotovosti Vojske Srbije i ostalim repertoarom na koji smo već navikli Vučić će da koristi kako bi podelio protesnu kolonu u Beogradu jer je već preko svojih strapa i započeo takvu kampanju.

Sa druge strane, njegov partner Tači pokazuje svetu da je on taj koji bi mogao da krizu smiri i da je potrebno da ga vrate u igru. U ovoj podeli srpski životi nikome nisu važni već se svode na topovsko meso.

Jedino rešenje koje građani Srbije imaju je da preko protesta koji su krenuli nastave da korak po korak vraćaju državu u svoje ruke.

Slom Vučićevog režima može doći samo sa ulice na način na koji je to spontano i započeto, a onda se dalje mora nastaviti po Ustavu što znači da svi tajni i netransparentni Vučićevi dogovori padaju u vodu.

Zato je sada ključno sprečiti vlast da podeli jedinstvenu kolonu koju su građani napravili i koja u tihom maršu odlučno korača ka pobedi.

Dr inž. Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare