Parović: Svako ko se sada zalaže za izbore priča Vučićevu priču!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Ilustracija

Dosadašnja praksa nas je naučila da Vučić uvek povlači poteze isključivo u svom ličnom interesu. Sada je on glavni zagovornik brzih parlamentarnih izbora jer zna da je to jedini način da se probuđeni i pobunjeni građani sklone sa ulice i gurnu u izbornu kampanju.

Piše Miroslav Parović

On zna da bi brzi izbori, koje bi on raspisao po svojim pravilima i čije bi rezultate opet on saopštio pre RIK-a, doveli do toga da se stabilizije njegova lična vlast i poljuljani legitimitet.

Ono što pak ostaje nejasno je odakle motiv delu opozicionih stranaka da i oni pričaju istu priču kao Vučić?!

Kako nije sramota pojedince da u ovakvom trenutku sklapaju nekakve koalicije, dele ljude u kolone i određuju broj mandata koje će te kolone dobiti na izborima?!

Građani su na ulici spontano izvršili nivelaciju opozicione scene i napravili su platformu narodnog fronta. Na tri veličanstvena skupa nije bilo više kolona, bila je samo jedna. To je nepregledna kolona dostojanstvenih ljudi koji nisu krenuli da nekim strankama daju skupštinske mandate, već da vrate državu u svoje ruke.

Zato sada ne treba pričati o izborima, niti na njih pristajati.

Mi političari moramo biti gromobran pobunjenim građanima koji će ih štititi od očekivane represije režima.

Vučić sigurno pada ukoliko narodni front ostane jedistven, i zato on angažuje svoje spavače da to jedinstvo ruše.

Oni koji se trenutno svim silama trude da građane svrstaju po kolonama ili da smanje zahteve protesta, kako bi ih vlast bez posledica prihvatila, predstvaljaju sidra koja služe da spreče Vučićevo potonuće. Narodni odgovor svima njima mora da bud još masovniji skup u subotu 27. maja u Beogradu.

Svi smo jedna kolona!

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare