Petković optužio ambasadora Zurovca za PEDOFILIJU?!

Petković optužio ambasadora Zurovca za PEDOFILIJU?!
Ilustracija, Foto: Printscreen, Facebook, Ambasada Srbije u Poljskoj

Petković optužio ambasadora Zurovca za PEDOFILIJU?!

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković odlučio je da ambasador Srbije u Poljskoj Nikola Zurovac, bude hitno vraćen u našu zemlju.

Prema pisanju Blica, Zurovac je potpisao pismo podrške poljskoj LGBT zajednici sa još 40 ambasadora drugih zemalja, a da o tome nije obavestio ministra Selakovića.

Kako navodi izvor lista, iako pismo samo po sebi nije problem Zurovac o svemu tome nije obavestio ministra Selakovića, a srpska diplomatija je ostala potpuno nepripremljena za očekivano negativnu reakciju konzervativnih vlasti Poljske.

Predsednik pokreta Oslobođrnje Mlađan Đorđević, tim povodom oglasio se na društvenim mrežama, opravdanao se čudeći zašto je opozvan ambasador Zurovac zbog podrške LGBT organizacijama. To je po Đorđevićevim rečima “politika zemlje”, a i sami čitaoci znaju da je ministarka ove Vlade, u kojoj je Selaković ministar, predložila Zakon o istopolnim zajednicama, da je sama predsednica Vlade Ana Brnabić ponosna pripadnica LGBT populacije i da živi u istopolnoj zajednici, kao i da je ponosni  LGBT roditelj. Čak se i sam predsednik Republike često i bez povoda hvali kako ga grupe građana označavaju kao homoseksualca i skandiraju mu “Vučiću pederu”.

Ovo Đorđevićevo čuđenje i u neku ruku stajanje na stranu pravde i ambasadora Zurovca, koji je samo sledio politiku srpske Vlade, prošlo bi bez nekih velikih trzavica da se nije saopštenjem oglasio član Glavnog odbora SNS i direktor kancelarije za KiM, nesrećni Petar Petković Petko.

Saopštenje je u celosti preneo Informer pod naslovom BRANI PEDOFILA, A SMETA MU VUČIĆ!

Printscreen/ Informer

Petković je u saopštenju, ničim izazvan, napao Mlađana Đorđevića da “staje u odbranu jednog pedofila, samo kada treba da se napadne Vučić. Tada su mu svi dobri”, napisao je Petković.

Javnost se s razlogom uznemirila posle ovakve optužbe Petkovića na račun ambasadora Nikole Zurovca, pošto je poznato da je Zurovac dugogodišnji karijerni diplomata, porodični čovek i otac jednog deteta, bez ikakvih mrlja u karijeri.

Zna li Petar Petković nešto što javnost u Srbiji nezna, da li je o tome obavestio nadležne organe ili samo bezrazložno napada, optužuje i blati čoveka koji je radio svoj posao, ugledajući se na svoje šefove koji bez ikakvog morala, odgovornosti i dokaza, lupaju prvo što im padne na pamet, samo da bi prekrili i sakrili svoje brljotine?

Petkovićevo političko delovanje se i inače sastoji u tome da ne odgovara na pitanja koja mu se postave, već ponavlja jedne te iste mantre i izlizane fraze.

Na konstataciju Đorđevića da je Aleksandar Vučić potpisao 48 sporazuma sa Prištinom, Petković odgovara da je “Đorđević Đilasov kum”?!

Na tvrdnju Đorđevića da je Aleksandar Vučić izdajnik, Petković odgovara da je “sedam veoma štetnih sporazuma sa Prištinom potpisao njegov saradnik Borko (Borislav) Stefanović”.

Foto: Pokret Oslobođenje

To što je neko s nekim kum i posle toliko godina, iako nisu u istoj stranci i politički se u mnogo čemu ne slažu, kod Srba je činjenica za ponos i svaku pohvalu, što Petković ne zna, kao što to ne zna ni njegov šef Aleksandar, koji se ko zna koliko kumova odrekao i ko zna koliko je kumova pobeglo od njega glavom bez obzira.

Što se tiče “saradnika” Borka Stefanovića, sam Borko je u tekstu “Borko Stefanović: Da ponovim još jednom zbog prevaranata, manipulatora i najgorih primeraka beščaća i propasti Srbije, koji krivicu oko KiM svaljuju sa sebe na druge” taksativno nabrojao činjenice vezane za pregovore o Kosovu i Metohiji, šta je sve potpisivano i da li je nešto od toga štetilo Srbima na Kosmetu.

Naravno da Petković to sve zna, al’ se pravi blesav, kao što se pravi blesav i zaboravlja da je optuživao Vučića da je postao najveći izdajnik potpisivanjem Briselskog sporazuma, i kao što će se jednog dana praviti blesav kad sa svojim šefovima stane pred sud da odgovara zbog zlodela koji su počinili nad svojim narodom.

A da li će ambasador Nikola Zurovac reagovati na sve ovo ili se neće spuštati na nivo Petkovića, po onoj narodnoj “pas laje, vetar nosi”, videćemo u danima koji su pred nama.

Miša Milovanović

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar