Poruka sa Pala: Vulin NIJE naš brat

Izvor:
Politički.rs, Foto: Privatna arhiva

Posle postavljanja, u centru Pala, bilborda sa podršom Aleksandru Vulinu, usledile su brojne reakcije nezadovoljnih Srba iz Republike Srpske.

Borci Republike Srpske, njihove porodice i narod, ogorčeni su zbog davanja podrške (ne zna se od koga) nekadašnjem komunističkom jurušniku generalskog Saveza komunista-Pokreta za Jugoslaviju, potom hipi levičaru Mire Marković, i danas velikom Srbinu po meri Aleksandra Vučića, pukovniku MUP-a sa dvonedeljnim služenjem vojnog roka, patrioti, rusofilu iz spa centra hotela Hajat i borcu za srpstvo spremnom uvek da gine za Srpsku u duetu sa Miloradom Dodikom pod šatorom na Manjači, uz janjetinu i Goci bend.

To stvorenje je neko u ime stradalnog i herojskog naroda Srpske oslovio sa “brat”, a bilbord je postavljen na samo desetak metara od mesta gde je izvršen atentat na Srđana Kneževića, komandanta “Belih vukova”.

Davor Cicović se tim povodom oglasio na Fejsbuku:

Na mjestu zločina.

Čiji brat?

Srđan Knežević, legendarni komandant “Belih Vukova” , ubijen je u centru Pala, u avgustu 1998 godine. U trenutku ubistva obavljao je dužnost “zamjenika načelnika policije” u Istočnom Sarajevu.
Preživeo je na desetine bitki u ratu, poslednju, mirnodobsku, nije uspeo.

Dvadeset i pet godina nakon njegove smrti nalogodavci i egzekutori nisu pronađeni.

Na desetak metara od mesta atentata, u toku današnjeg dana, postavljen je bilbord podrške Aleksandru Vulinu, bratu našem, kako je napisao autor.

Nisam ljut, više sam tužan, razočaran, ponižen

i uzeću za pravo da kao rođeni Paljanin kažem samo ovo:

“ Aleksandar Vulin nije brat nijednom časnom stanovniku Pala, skinite ovo ili skinite bistu Srđana Kneževića, teško mi je da ih stavim u istu rečenicu, a kamoli u istu ulicu.”

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare