Povodom ODLUKE da put Valjevo-Loznica služi ZA POTREBE RIO TINTA, Maria Alimpić poručila predsednici Skupštine Loznice: RUDNIKA NEĆE BITI!

Izvor:
Politički.rs

Uprkos primedbama pojedinih odbornika i građana Loznice da će put Valjevo-Loznica služiti za potrebe kompanije Rio Tinto, usvojen je Plan detaljne regulacije nove deonice tog državnog puta, javlja Loznički nedeljnik.

Kako se navodi, predsednica Skupštine Loznice Milena Manojlović Knežević rekla je da koliko je ta saobraćajnica važna za Loznicu, toliko je važna i za građane Gornjeg Jadra, celu državu i kompaniju Rio Tinto.

„Ukoliko dođe do realizacije projekta Rio Tinto, istina je da će put biti korišćen za potrebe rudnika, ali će služiti i građanima“, kazala je Manojlović Knežević, preneo je Danas.

Tim povodom se u ime pokreta Zaštitimo Jadar i Rađevinu na društvenim mrežama oglasila Maria Alimpić.

Sećate li se one žene ofarbane u plavo što predsedava Skupštinom grada Loznice? Znate ona što zajedno sa Vidojem i ostalim poslušnicima u julu nije smela da izađe iz gradske kuće bez žandarmerije nakon usvajanja novog Prostornog plana grada?

E ta, što se uplašila par svojih sugrađana pa tražila od žandarmerije da nas skloni sa ulice.

Milena Manojlović Knežević

Legenda kaže da se dugo plašila i nije se po gradu kretala. Taj strah koji nastane kao rezultat svesti da radiš o glavi drugim ljudima je verovatno gadniji od nekih drugih strahova, posebno kad sam znaš (bolje nego mi ostali) na šta si sve spreman da bi ostao loznički poslušnik br. 1 jer kad Vidoje vikne to nema cile-mile.

Vidoje je do sad trebalo da ukapira da je Milena odlična za konkretne zadatke: pripreti, izbrifinguj malo one što glume otpor, podvikni na opštinare, Skupština da izglasa to i to, na ovo drugo se pravi blesava, sredi malo neki tenderčić bratu, mužu i ostaloj svojti…

Ali, nije baš pametno dati Mileni da daje izjave za medije. Možda može o recimo renoviranju opštinskih kancelarija, ali izjave koje imaju veze sa Rio Tintom, hm. Razlog je jednostavan, Milena je, kako to i dolikuje SNS društvenoj (ne)strukturi, ne baš upućena u ono što treba da kaže. Iako je odmaklo evo već dve godine kako se borimo protiv projekta „Jadar“, draga nam Milena je još na retoričkom nivou od pre pet godina.

Milena, ovo NIJE NACIONALNI PROJEKAT.

Taj narativ je i sam sin boga Ra napustio. Ova izmena trase puta je samo i isključivo za potrebe Rio Tinta.

Seći će ljudima imanja, ići preko njiva, neko do svoje njive neće moći ni da dođe. I odakle vam odeja da to usvajate a projekat je daleko od relizacije. Ko će to sve da plati?!

Kad kažeš „tu je već 16 godina“, razumeš nadam se, da je to jedna ozbiljno otežavajuća okolnost u tvom iskazu jer ste vi sami tad odlučili da će rudnika biti! Sve ti to lepo znaš, kao što znaš da je jedini način da pomogneš meštanima da se skloniš sa funkcije, zajedno sa velikim štrumpfom. Mi ćemo već znati gde da vas sprovedemo.

Znaš, malo nam je dosadilo to vaše iživljavanje i nad gradom i nad nama. O trošenju novca na razne poslove koje po definiciji dobijaju tebi bliski i dragi ljudi, da ne govorimo. Prevršila dara meru.

Ne bi bilo loše da uistinu pogledaš na karti šta je to Gornji Jadar i gde je, pa da izbrifinguješ i one koje spomenuh na početku.

E da, umalo da zaboravim. Nemojte da osetim i jedan jedini bar pritiska više nego što osećam i trpim sad na radnim mestima zbog ovog pisanija (a biće ih još) i ovo ozbiljno mislim.

Rudnika neće biti!

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar