Pravo svakog da kaže šta misli postalo je sveta krava, pa traje utrkivanja ko će više da slaže, obmane i zloupotrebi

Pravo svakog da kaže šta misli postalo je sveta krava, pa traje utrkivanja ko će više da slaže, obmane i zloupotrebi

KROJAČI VEROVANJA U NIŠTA

Šta će se desiti ako  jednoga dana  više ne bude interesatno izmišljanje laži na društvenim mrežama, i kada  šokantni izarzi koji ne odražavaju istinu ali koriste vlasnicima komercijalnih medija u svrhu sticanja profita, pa isti  ti „šetnju“  nazovu „gmizanjem“, imenicu „čovek“ zamene imenicom „majmun“ , a npr. za ženu koja se upravo porodila kažu „žena otelila dete“?

Možda bi  tada i sebe morali nazvati volovima pošto su ih rodile žene a ne krave! To bi bio baš privlačan naslov da postignu interesantni i uvećaju profit.

Ako ministri i stručnjaci sa dužnom pažnjom demantuju sadržaje (baška što su neporvereni) sa društvenih mreža onda to može da znači da su  društvene mreže opasnije i od epidemije!

Autori sadržaja na društvenim mrežama su samoubice.

Nije ništa čudno,ali je zabrinjavajuće kad  narodi upadaju u razne krize. Ono što se dešava sa nama u Srbiji krajnje  je  opasno!

Pravo svakog da kaže šta misli postalo je sveta krava, pa traje utrkivanja ko će više da slaže, obmane i zloupotrebi
Piše: MILORAD ANTONIĆ

Definitivno! Mi smo kao narod  zapali u  krizu koja vodi ka samouništenju. Sami sebi putem društvenih mreža ali i medija smišljamo zlo, namećemo šokove i proizvodimo stresove. Od prava svakog pojedinca na slobodu mišljenja svako je sebi  pronašao cuclu i to ne mora biti sporno. Ali činjenica da svako u svojoj cucli uživa je opasna!

Slučajnim odabirom to izgleda ovako.

Na jednoj televiziji uvaženi gost u studiju izjavljuje da onima koji preminu od korona virusa u bolnicama skidaju prstenje i kradu mobilne telefone. Podsećanja radi i daljeg sagledavalja problema, tog gosta ta telvizija najavljuje kao uglednog novinara i publicistu i poznavaoca prilika. Pa da mu verujemo?!

Nedavno je ministarka Darija Kisić Tepavčević ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odbacila  kao netačne navode koji su se pojavili na društvenim mrežama „da će centri za socijalni rad oduzimati decu roditeljima koji ne budu dozvolili vakcinaciju protiv kovida-19.“

A vrhunac je bio  letos kada  je jedan od print medija, a koji sebe predstavlja uticajnim, ubistvo u Beogardu predstavio je naslovom u stilu da krv teče ulicama Beograda.Na snimku te nesreće na asfaltu jedva se i primetila mrlja krvi. U izazivanju zgražavanja, šoka i iznenađenja, ide se tako daleko da se najava jače košave predstavlja kao  oluja, najava obilnih padavina najavljuje se kao „potop “,j ače snežne padavine ili temperaturni minusi ispod npr. -5 najavljuju se kao ledono doba a  lapsus ili greška voditeljke u tv  studiju predstavlja se kao „skandal o kome bruji Srbija“. Čak se o dogovorenoj i veoma  simpatičnoj ideji da se  jedna koleginica iz print medija oproba kao voditeljka  tv emisije piše kako je postojeća voditeljka emisije „isterana iz studija.“

Jedan print medij piše kako su se Jovana i  Željko Joksimović  „u samom startu sukobili“ a zaparvo reč je o tome kako su dogovarali ime emisije, (što inače piše u nastavku teksta ) koju će poznata voditeljka  voditi.

Jasno je. Imamo problem već duže vremena.

I imamo društvene mreže i posebnu atmosferu utrkivanja ko će više da slaže, obmane i zloupotrebi čitaoce koje ovakve i slične prigovore pravdaju njihovim pravom na slobodno mišljenje.

Ali zašto je taj neko (a sve više ih je ) nameran da svojim mišljenjem drugima izazove probleme, patnju, nanese zlo…?!

I zašto je to pravo svakog da kaže šta misli postalo sveta krava, a print  mediji, čak i u slučajevima gde je istina očigledno zanemarena,ta mišljenja prenose kao nešto što je tako i nikako drugačije.

Uvaženi gost, iz onog prvog primera, odavno je za tu televiziju u tom statusu isto kao što onaj sa društvene mreže sam za sebe, iz drugog primera, koji izjavi da će centri za socijalni rad otimati decu ako ne budu vaksinisana!   I jedan i drugi podigli su gledanost, uvećali posećenost a za tv auditorijum uvaženi stručnjak još više je uvažen jer je otkrio strašnu istinu.

Međutim, nigde ni traga o odgovornosti!

Nemao čak ni stav televizije, o informaciji koja će verovatno ovih dana biti demantovana po sistemu „kako su objavili neki mediji… osporavao tvrdnje da se…“, i to je najubitačnije oružje i najveća kazna za laž, paniku, bezobrazluk, kaljanje sopstvenog naroda…!

SEDMA SILA

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare