Srpski carinici tajno provode sankcije koje je Evropske unija uvela Rusiji

Izvor:
Politički.rs, RuSerbia, Foto: Carina Srbije

Ruski telegram kanali su u četvrtak javili da Srbija uvodi sankcije Rusiji u pogledu uvoza i izvoza poljoprivrednih proizvoda. Ovo su saopštili narodni poslanici iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Direktor Uprave carina Srbije Branko Radujko morao je da se pravda da nema nikakvih sankcija Rusiji, a nije bilo ni zabrane izvoza u Rusku Federaciju. Međutim, talas informacija o uvođenju sankcija ne jenjava, a u redakciju RuSerbia stižu nove poruke koje izazivaju zabrinutost.

Lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đođević, ekskluzivno je izjavio za izdanje RuSerbia – O Srbiji na ruskom da je Srbija, uprkos odluci vlade i parlamenta, uvela sankcije Rusiji.

Foto: Privatna arhiva, Printscreen

– Sva roba koja se izvozi u Rusiju zaustavlja se na carini i vraća se, ili se odlaže jedan dan kako bi se povećao trošak zbog zastoja, tako da se proizvođaču ne isplati da izvozi. Liste sa podacima o izvoznicima Evropskoj uniji dostavljaju srpski carinski službenici. U roku od 24 sata podaci o sankcionisanoj robi EU (ovo su njihove sankcije, a ne naše) unose se u elektronski carinski sistem, kako bi se automatski blokiralo sve što je vezano za Rusiju. Carinike koji odbiju da rade nelegalno (tako se ovaj posao može nazvati – prim. aut.) za kaznu se odmah premeštaju što dalje od kuće, tako da će nekima i trećinu plate trebati za odlazak na posao, ali će sačuvati obraz.

Prema Đorđevićevim rečima, iz ruske ambasade još nije bilo reakcije.

Izdanje RuSerbia – „O Srbiji na ruskom“ pomno će pratiti razvoj događaja.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare